Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

Korbitch 

všechny recenze uživatele

Je to děsně průměrný, béčkovitý, vykosovací filmek. Logika masa na špejli je místy značně tragická, stejně jako LIVINGDEADOVI titulky, který např. větu That is not your fault překládal jako Je to jedno a tak podobně. Fakt machr. Je fakt, že začátek filmu mile těšil na duši, a doufal jsem v pořádnou vybíjenou, ale pak ouha. Vedle vás přiletí šipka z kuše do stromu, vy ji necháte v něm, a dáte se na zběsilý úprk. Ajajaj, tuhle část asi přepsalo scénáristovo dítko. Ale né, co to mé oči vidí dál??! Týpek mlátí humusáka šutrem do hlavy....ještě jednu, no, no, ještě jednu a je tvůůůj...ale nééé, on jde pryč a pak visí na žebříku :-D bože. Tři shurikeny za přírodu, za úvod filmu a za Fanny Valette. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Obyčejný horor, jehož jediným plusem je krásná krajina ve které se odehrává. Díky záběrům z ferat se mi film nezdál jako úplná ztráta času. Jinak se jedná o totálně béčkovou záležitost s banálním příběhem, trapně se snažícím vypadat skutečně a se zpracováním prodchnutým spoustou amatérských chyb. Na druhou stranu, mít režisér příště větší rozpočet, třeba by se mu povedl i vcelku solidní horor. ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Abel Ferry byl pro mne až do dnešního dne velkou neznámou, ale po shlédnutí tohoto filmu musím říct, že už teď se těším na další jeho kousek. Společně s hlavním kameramanem Nicolasem Massartem se mu podařilo diváky doslova vtáhnout do děje a především scéna s provazovým mostem udělala na většinu diváků opravdový dojem. Po chvilce napětí a nervy drásajícím boji se zrádnou přírodou nám byl představen další pomatenec, který rád vraždí a jí lidské maso. Je jím postava horala Antona, který byl v dětství unesen a zanechán napospas smrti hluboko v lesích a horách. Bohužel tento chlapík na mě moc velký dojem neudělal a přestože se mu celkem dobře dařilo eliminovat jednotlivé horolezce, tak druhá polovina ve které figuroval on byla o třídu horší, než ta předchozí. První dvě úmrtí se tvůrcům podařilo natočit opravdu bravurně a diváci do té chvíle vlastně nemají ani potuchy, kdo že je tím tajemným vrahem. Jenže poté se vytratí veškerá originalita a my už máme jen šanci sledovat další průměrný slasher z hor v něm jde vlastně jen o to, kdo bude další na řadě. V poslední dvacetiminutovce jsem se už docela nudil a čekal kdy bude konečně konec. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Tvorcovia od nás vôbec nežiadajú málo. Skúsení zálesáci idú na niekoľko dní do vyľudnenej divočiny bez stanov, na horolezeckú túru vyráža postava s panickým strachom z výšok, dievča spadne do 10-metrovej jamy a v nasledujúcej scéne je na povrchu s drobným zranením, postava beží hlbokou nocou a zrazu je deň, človek s preseknutou krčnou tepnou žije ďalej (!), postavy vedia, že sa blízko pohybuje kanibal a prvé, čo im napadne, je rozsvietiť baterky. Našťastie, ZÁVRAT nie je taký zlý, ako by sa mohlo napriek spomínaným veciam zdať. Okej, logika filmárom nič nehovorí. Ale herci sú sympatickí, príroda krásna, niektoré scény adrenalínové (ale je zvláštne, že viac napätia obsahujú horolezecké scény, než slasherové) a akčné scény sú až nesympaticky realistické (ku koncu sa kladné a záporné postavy doslova tlčú päsťami a takmer si holými rukami odtŕhajú pohlavné orgány, také nakladačky nemal vo filmoch ani Schwarzenegger) a potešilo ma, že keď sa odhalila identita zla, nebolo to také trápne, ako v spriaznených HUMAINS. Možno by som dokonca rád (radšej?) videl prequel. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Další z filmů, co jsem chtěl vidět jako malý. A tenhle jsem navíc už kdysi rozkoukal, ale nudil mě už ze začátku. Jaj, to mě to ale zklamalo... První polovina, kdy je to čistě horolezecká noční můra, je strašně napínavá a to až tak, že jsem od toho nemohl odtrhnout oči. Doufal jsem, že se to takhle udrží až do konce, jenže když se začalo ukazovat, že nepůjde jen o to, šlo mé nadšení sice trochu dolů, ale pořád jsem byl napnutý. A zhruba do 50.minuty (prostě do té scény, kdy najdou dům) tenhle stav trval, jenže pak ten film obrátil o 180°, postavy se chovali totálně idiotsky, nedalo se nikomu fandit a už to byl jenom sled kravin, včetně toho závěrečného zvratu. A taková škoda to je, tak dobrý horor to mohl být... Silné 3* tomu dám, ale zachraňuje to hlavně skoro až bezchybná první polovina (a těch pár neskutečných náhod a záchran na poslední chvíli bych ještě odpustil). ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)
  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)

Reklama

Reklama