Reklama

Reklama

Závrať

  • Francie Vertige (více)
Trailer

Skupina přátel se rozhodne navštívit terén, který byl pro veřejnost uzavřen. Stezky se nacházejí vysoko v horách. Je tu však ještě něco nebezpečnějšího než samotný výstup. Skupinka zjistí, že v horách nejsou sami. Dobrodružství se promění v noční můru. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (249)

cariada 

všechny recenze uživatele

další z podobných filmů, ala skupina v lese na výletě, tentokrát evropská produkce. Opět klasický nesourodý model, to jest lichý počet dvě holky a tři kluci. V podtatě to bylo hodně předvydatelné a i jsem si velice dobře odhadl, kdo, že přežije. Přesto se to nechalo. Ps- nechápal jsem ty utržky z minulosti toho, co měl závrať, k ničemu to nebylo, jen to zbytečno kazilo děj a hlavně , proč jde lézt na hory, když se bojí a má závrať. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Ďalší vydarený francúzsky horor! Tentokrát však upustili od zabehnutého krvavo-brutálneho prístupu a namiesto toho je tu atmosférický survival z vysokohorského prostredia. Príbeh je síce vcelku slabý; zopár mladých horolezcov sa vydá na hory, kde ich zláka práve uzavretá časť, v ktorej sa im to samozrejme vypomstí. Jednoduchá dejová línia však v tomto prípade vôbec nevadí a prakticky slúži len ako dôvod umiestnenia postáv do krásneho prírodného prostredia. V prvej polhodine film ponúkne vysoko napínavé exteriérové scény s parádnymi kamerovými zábermi, kedy napätím človek ani nedýcha. Škoda, že táto časť nie je využitá trochu dlhšie, pretože funguje na 100% a ešte minimálne 1 adrenalínová scéna by sa tam pripraviť dala. Akonáhle však príde noc, film mení štýl a táto druhá časť; síce brutálnejšia, ale menej efektívna, stráca na originalite i atmosfére a začína obyčajnejší exploitation. Tiež ma zamrzela finálna scénka filmu; kedy jedna z hlavných hrdiniek nakoniec urobí neskutočnú stupiditu, bez ktorej by sa film naozaj zaobišiel. Napriek tomu ma však tento horor intenzívne bavil a miestami aj vystrašil, takže ho môžem len odporúčať. ()

Reklama

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ono i ten výstup sám o sobě dokázal ze začátku navnadit, těma kamerama dolů z vejšek se závrať dělala parádně a situace gradovala. Pak už to byla jenom průměrná vyvražďovačka, kterejch ale není nikdy dost. Pokud se to drží určitejch pravidel a není to úplně bez logiky. Tady ho sice měly postavy párkrát na lopatě, a taky to tak dopadlo podle očekávání. Aspoň že ty herce ve Francii uměj najít rozumně, když nepočítam Antona. Jinak to nebyl úplně špatnej počin z horskýho prostředí. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Prvý celovečerák odohrávajúci sa na via ferrate? Ano, a slušne rozbehnutý, s parádnou kamerou. Ale akonáhle nastúpi na scénu vraždiaci maniak a outdoorové dobrodružstvo sa chce stať vyvražďovačkou, veškerá sviežosť je preč. Druhé dve tretiny filmu sú totiž iba zlepencom scénok zo všetkých možných, či už lesných alebo texaských vyvraždovačiek. I keby išlo o váš prvý film svojho druhu, oproti známejším predchodcom funguje v napätí sotva polovične. Herci tiež podpriemer. Striedma stopáž a rýchly spád deja pomáhajú, ale nezachránia. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Jediné větší plus jsou snad jen ty hezké záběry hor a záběry dovedně balancující ve vzrušujících výškách...Jinak je to všechno docela slušný fail=Casting naprosto mimo-aneb-hrdinové ve mě všichni do jednoho vyvolávali asi tolik sympatií a emocí jako bych koukal hodinu a půl na film o pěti kamenech ležících v trávě...Záporák je jeden z nejtrapnějších, uřvaných,zálesáckých vidláků jaké jsem měl tu čest na filmovém plátně poznat.....Všichni se chovají naprosto nesmyslně a hrajou jak v prvním ročníku na konzervatoři..Scénář je dementní a to i s ohledem na obvyklou přihlouplost tohodle žánru......No a ten dabing do angličtiny(??)-nevím jestli je to tak natočené,nebo jsem viděl jen nějákou nadabovanou verzi pro amíky(spíše né,pač některé postavy evidentně otevíraly pusu"anglicky")ale je to naprostá amatéřina.......................Prostě tohle nebrat-nebo pokud máte rádi výšky a hory tak si pusťte prvních cca 20min-víc ne. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve části, kdy skupina v dešti vymýšlí, co dál, se střídají scény, kdy Karine (Maud Wyler) čelovku má a nemá čelovku na hlavě. (Timy68)
  • Ačkoliv se děj odehrává v Chorvatsku, tak se celý film natáčel ve Francii. Natáčelo se od září do 28. října 2008 v Alpách v Aussois a Avrieux na několika via ferratách (La Montée au Ciel, Les Rois Mages a Le Parc du Diable) za pomoci průvodců z regionu. A pak v Pyrenejích ve Font-Romeu a Lac des Bouillouses. (bianci)

Reklama

Reklama