Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (358)

Pilda17 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle měla být ta epická bitva, která se zapíše do dějin všech seriálů, zaprvé jako nejdražší a zadruhé jako nejlepší. Svou první část splnila, bohužel tu druhou zdaleka ne. Je to velmi dobrý díl, ale není dokonalý. Režie, kamera či scénář v tomto díle je naprostý úlet. Zvolení prostředí tmy je ideální, ale už ne práce v ní, protože ta nepřehlednost je fakt špatná. Divák se baví, užívá bitvu, ale řekne si na závěr "uf to byla jízda?!" To se bohužel nestalo, takže dobrý díl, ale famózní či epický rozhodně ne. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak rozporuplná epizoda!!! Drtivá většina výhrad ohledně nelogičnosti dění, je naprosto na místě. Obrovská přesila mrtvoňů v úvodu, kdy dostávají nemrtvoni ukrutně na frak, silně kontrastuje s následným vývojem a především pak s až nadlidskými výkony všech postav, které přežily. A že je jich požehnaně. Čekal bych podstatně větší ztráty. Rozuzlení celé bitvy mě nijak neirituje, někdo to ukončit musel...i když bych nečekal, že to bude tak snadné. I přes tyto nijak malé výhrady ale musím uznat, že na mě měla minimálně poslední třetina silný emocionální vliv. Ať už bylo mnoho věcí skryto ve tmě, nebo ne, tak sledujete velmi dramatické okamžiky, podtržené skvěle zvolenou hudbou a pokud nejste zaujatí, vnímáte jak tu beznaděj, tak to napětí, kdy už to všechno skončí... . Prostě je to jako s mnoha podobnými filmy. Pokud nebudete mít přehnaná očekávání a budete se chtít naladit...neměly by vám ty nedokonalosti nijak zvlášť vadit. Samozřejmě je škoda, že se nejede podle Martina, protože si stojím za tím, že současní tvůrci nemají bez pomoci originálu dostatek invence na to, aby si Hry udržely vysoký standard až do konce. A bohužel si myslím, že se o tom ještě přesvědčíme v nadcházejících epizodách. Za "Martinových časů" by to bylo teprve napětí...nikdo nevěděl, která postava to odskáče. V jeho podání si umím představit mnohem větší čistku. Hodnocení odráží můj stav na konci epizody...nikoliv průběžné rozčilování nad scénáristickými lapsy. ()

Reklama

Jufonka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednotlivý díly seriálů, jejichž série tvoří příběh, hodnotím fakt výjimečně. Vlastně i jednotlový série většinou nehodnotím. Spíš uděluju počet hvězd seriálu jako celku. Ale v tomhle případě si nemůžu pomoct a musím dát špatný hodnocení. Třetí a čtvrtej díl poslední série GoT jsou bohužel absolutní kravina. Mrzí mě to, ale je to tak. Nejsem žádnej zarytej milovník GoT, nečetla jsem knihy atd. Ale tohle je opravdu jak nějakej trapnej blockbuster v kině... Nemá to nic společnýho s předchozíma sériema. A to jsme na to čekali 2 roky. Opravdu mega největší zklamání. Achjo. ()

halogenka 

všechny recenze uživatele

Ukázka scénáristické bezradnosti v praxi a z mé strany divácké zklamání roku. Z vyvrcholení celého seriálu (sorry, ale bitva o trůn se mi nejeví jako větší vzrůšo než souboj o přežití lidské rasy - pokud to tedy měla být vedlejší linka, hodně se to vymklo z rukou) udělali tvůrci jedno velké meh. Symbolika i náznaky hlubšího a sofistikovanějšího rozuzlení roztroušené během předešlých sezón byly s přehledem odignorovány a logika šla taky stranou (za všechny “pojďme se schovat do kobky plné mrtvol, ačkoli víme, že je Night King umí oživit”). Zbylo hollywoodsky plytké what you see is what you get, což je velká škoda. Prvních pár sezón zjevně ideově držela nad vodou knižní předloha, ve chvíli, kdy už byl seriál plně v rukách scénáristů, začly se objevovat velké trhliny a zploštil se do příběhu myšlenkově asi tak bohatého jako je Krtek a autíčko. Myslím, že jakýkoli z trochu příčetnějších fanoušků by zvládl využít potenciál této epizody lépe (od stolu nadhazuju boj s oživlým Nedem Starkem nebo třeba to, že by Bran nemusel být jen pasivní vegetable trousící tajemné hlášky). Po tomto dílu už od show nic převratného nečekám a doufám, že aspoň kniha uspokojí moji touhu po nějakém smysluplném vyústění. ()

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přežil jsem, rozdýchal a rozchodil. Solidní rozbor se spoustou spoilerů https://oserialoch.pravda.sk/drama/clanok/510359-hra-o-trony-priniesla-krvave-jatky-smrt-temnotu-a-absolutny-necakany-zvrat/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox Myslím si: 1) Diváci jsou namlsaní a chtějí stále víc a víc. V nějaké druhé nebo třetí sérii by toto byla naprostá bomba. Když se vrátíme ke kořenům a první sérii a uvědomíme si, o co tam šlo, tak teď se vlastně dostaneme (asi) zpět. Nenamítám. 2) Tvůrci třetí epizody udělali dvě úpravy, které finálně způsobily u diváků pocit nereálnosti. Úvodní nájezd trval nerealisticky krátce a na závěr několik postav přežilo obklopeno nepřáteli. Vnímám to, že úvodní nájezd zkrátili, protože, kdyby byl realisticky dlouhý, trval by příliš dlouho. Filmařská zkratka, která zvýšila dynamiku, ale jde proti realističnosti. Postavy obklopené nepřáteli - vnímám to, že mají kolem sebe další spolubojovníky, které ale ze záběru vyhodili, protože by to už bylo moc nepřehledné (i teď si dost lidí na nepřehlednost stěžovalo). Kdyby se oba tyto prvky zrealističnili, vypadala by epizoda uvěřitelně, ale zase by ztratila dynamiku a ještě víc se natáhla - což je otázka, jestli by šlo. 3) Nevadila mi noční bitva a chaos na obrazovce, protože to bylo přesně to, co by se při reálné bitvě dělo. 4) Ultimativní beznaděj, jakou jsem už dlouho nezažil (a právě ono obklopení nepřáteli ji umocnilo). Za toto tleskám, přestože jsem se cítil (i manželka) všelijak. 5) Pozor SPOILER (!!!) Napadlo mě, že pokud má Noční král skončit, bude to už tady a zbytek se bude odehrávat PO. Takže mě nevadí a nepřekvapuje, že se tak stalo. Konec SPOILERu. 5) Celkově je to opět jiné, než jsme dosud v GoT viděli a proto dávám maximum. ■ P.S. A že to byla celkem slabá strategie? No a? John Snow nikdy nebyl stratég. SPOILER: Ona by v podstatě i fungovala, kdyby nebylo té bouře. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)
  • Jedná se o nejdelší epizodu ze série Hry o trůny.
    (asdfasdf)
  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama