Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Aliance Seveřanů, Divokých, Dothraků a Neposkvrněných na Winterfellu brání Sedm království proti vpádu Bílých chodců. Daenerys a Jon se utkají s Nočním králem ve vzdušném dračím souboji. Snaha Nočního krále zničit Tříokého havrana dospěje k překvapivému rozuzlení. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (357)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přežil jsem, rozdýchal a rozchodil. Solidní rozbor se spoustou spoilerů https://oserialoch.pravda.sk/drama/clanok/510359-hra-o-trony-priniesla-krvave-jatky-smrt-temnotu-a-absolutny-necakany-zvrat/?utm_source=pravda&utm_medium=hp-box-najcitanejsie&utm_campaign=shp_rightbox Myslím si: 1) Diváci jsou namlsaní a chtějí stále víc a víc. V nějaké druhé nebo třetí sérii by toto byla naprostá bomba. Když se vrátíme ke kořenům a první sérii a uvědomíme si, o co tam šlo, tak teď se vlastně dostaneme (asi) zpět. Nenamítám. 2) Tvůrci třetí epizody udělali dvě úpravy, které finálně způsobily u diváků pocit nereálnosti. Úvodní nájezd trval nerealisticky krátce a na závěr několik postav přežilo obklopeno nepřáteli. Vnímám to, že úvodní nájezd zkrátili, protože, kdyby byl realisticky dlouhý, trval by příliš dlouho. Filmařská zkratka, která zvýšila dynamiku, ale jde proti realističnosti. Postavy obklopené nepřáteli - vnímám to, že mají kolem sebe další spolubojovníky, které ale ze záběru vyhodili, protože by to už bylo moc nepřehledné (i teď si dost lidí na nepřehlednost stěžovalo). Kdyby se oba tyto prvky zrealističnili, vypadala by epizoda uvěřitelně, ale zase by ztratila dynamiku a ještě víc se natáhla - což je otázka, jestli by šlo. 3) Nevadila mi noční bitva a chaos na obrazovce, protože to bylo přesně to, co by se při reálné bitvě dělo. 4) Ultimativní beznaděj, jakou jsem už dlouho nezažil (a právě ono obklopení nepřáteli ji umocnilo). Za toto tleskám, přestože jsem se cítil (i manželka) všelijak. 5) Pozor SPOILER (!!!) Napadlo mě, že pokud má Noční král skončit, bude to už tady a zbytek se bude odehrávat PO. Takže mě nevadí a nepřekvapuje, že se tak stalo. Konec SPOILERu. 5) Celkově je to opět jiné, než jsme dosud v GoT viděli a proto dávám maximum. ■ P.S. A že to byla celkem slabá strategie? No a? John Snow nikdy nebyl stratég. SPOILER: Ona by v podstatě i fungovala, kdyby nebylo té bouře. ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Když více jak 65 dílů vše funguje, je logické a pochoptelné. A najednou vidíte bitvu ve které se dějí věci co postrádají logiku a vy jen čumíte na obrazovku a nechápete je prostě něco špatně. Zjevně byli ty dva roky přestávky chyba a někdo myslel tak dlouho až vše dokurvyl. Třeba ještě nakonec překvapí, ale po tomhle se mi tomu už moc věřit nechce... ()

Reklama

Wiikii 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hodinu se díváte na bitvu co Vás od druhé třetiny nudí, protože nemá častokrát logiku, hlavní postavy se tam objevují, ale Vám je to pomale fuk a na konci příjde jediná věc co trochu zvýší hodnotu dílu, ale když si vzpomenete co tomu předcházelo v těch posledních 60minutách, tak se jen narychlo pousmějete v jednom koutku úst a opět vás zalije lehké zklamání. ... Leč hláška "Protect the retreat" od Šedého červa mě opravdu ohromila, ale opět to nevydrželo moc dlouho... ()

fleker 

všechny recenze uživatele

Já byl teda zklamanej, jako největší bitva na kterou seriál láká publikum pomalu 8 let, a skončí během 1 dílu? Navíc celkem nudnýho dílu, plnýho absurdně nepochopitelnýho chování postav. Třeba proč drak nočního krále nebyl 90% stopáže využitej? Jako na co si ho syslil, nebo nechápu.. Stejnej problém na opačný straně, mají 2 draky který spálej desetitisíce chodců za minutu a jsou vůči běžným chodcům prakticky nezranitelný, protože lítaj vysoko nad nima, a oni do prvního boje pošlou zbytečně desetitisíce vojáků, jenom aby diváci viděli jak zhasínaj louče a draky nechaj lítat někde strnanou nevyužitý? Nemluvě o tom že 3/4 dění nebylo vidět (a to sem šteloval jas na maximum), protože (zřejmě aby se ušetřilo) se vymyslelo že bude celý díl tma, a tam kde tma být nemůže bude alespoň mlha, takže kompars nemusí bejt tak velkej a digitální efekty taky ne, protože V MLZE STEJNĚ NENÍ NIC VIDĚT, chyběl tam už jenom rákosníček se svejma sedmi pubickejma chlupama na hlavě. Taky chybělo vysvětlení proč Nočního krále nezničil oheň, pochopil bych kdyby byl král přeměněnej targaryen, ale to by to tam nejspíš řekli, takže zřejmě to bylo jen účelové řešení scénáře, aby ho nebylo tak jednoduchý zabít. A když už jsme u targaryenů, tak není Honza Vločka náhodou jedním z nich? Takže pro mě nepochopitelně nevyužita tato jeho vlastnost, když byl v obležení chodců. Prostě teta to měla celý sežehnout a bylo po problému, to se ale nestalo, kdyby to tak bylo tak mu shořelo oblečení jako tetce v s06e04. A poslední věc která tahala za oči, že veškerý hrazení tam bylo ze dřeva, jako věděj že je zabije jen dračí sklo a oheň a nikde ani náznak po nějakejch nastraženejch bodcích (kromě toho co měli v ruce) z tohohle materiálu, nebo jámy s kůly, cokoliv. Prostě je z toho opravdu cejtit, že film dalece předběhl knižní sérii, protože tahle sezóna už vyloženě mele z vody. Jo, a jinak málo kdo to ví ale čtvrtej díl (S08E04) se točil loni v česku v albertu, takže kdo by chtěl, ke stažení s předstihem zde >> https://streamable.com/makfk ()

choze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nesnáším noční akční scény, ale tady to aspoň mělo koncept - přidávalo to na děsivosti ve tmě tušené obří hrozby. A měřítko bylo i tak solidní. Ale fakt to bylo tmavé a únavné pro oči a celkově poněkud ubíjející. A od ultimátní globální bitvy Dobra se Zlem, ke které se schylovalo přes sedm sérií, jsem čekal větší masakr postav. Přesněji řečeno, že jich zařve aspoň půlka. Ale to jsem asi chtěl moc a to dokonce i od seriálu, který (dramaticky efektivním) zabíjením důležitých postav proslul. Jinak to, jak důležité postavy pobily každá aspoň 50 protivníků, už připomínalo ruské válečné filmy. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení Bitvy o Zimohrad zabralo štábu se 750 lidmi v nepříznivých podmínkách celých 11 týdnů. Točilo se pouze v noci, v teplotách pod nulou s častým deštěm nebo sněžením. (Geralt z Rivie)
  • Před odvysíláním epizody vypsaly české i světové sázkové kanceláře kurzy na to, kdo v této epizodě přežije a kdo zemře. (Duoscop)
  • Epizoda stála cca 15 milionů amerických dolarů. (asdfasdf)

Související novinky

Hra o trůny dostane dvě další série

Hra o trůny dostane dvě další série

01.04.2020

Od konce osmé řady seriálu Hra o trůny už uběhlo několik měsíců, nespokojenost fanoušků ale byla po finále tak velká, že to jeho tvůrci schytávají na sítích dodnes. A zatímco David Benioff a D. B.… (více)

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama