Reklama

Reklama

VOD (1)

Touha po moci i pomstě žene Daenerys proti těm, kteří neuznávají její nárok na Železný trůn. Arya se ocitá v ohni nemilosrdné válečné vřavy v ulicích King´s Landing. Sandor Clegane jde vstříc bratrovražednému souboji. Rodinná pouta Lannisterů pečetí jejich osudy. (DavidWark)

Videa (2)

Trailer

Recenze (266)

Cheeter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě nebyl ani tak problém s dějem, jako spíš s tím, že si s tím tvůrci vyhráli až moc. Místy to připomínalo až zkázu Pompejí. Když přemýšlím nad tím, jak vadila první "kecací" epizoda, tak mi teď najednou přijde o třídu lepší. Nicméně zajímavý obrat v ději, na závěr jsem skutečně zvědavý. Myslím, že jasná linie, která se tu nějakou dobu rýsovala, vzala ta tam. https://www.youtube.com/watch?v=Rdr2ZT4kJ2g ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejraději bych celou episodu rozdělil na 2 části a ohodnotil: Už dávno jsem vzdal nějaké počítání jednotlivých armád a rychlost pohybu jednotlivých postav světem, protože tam si tvůrci zřejmě dělají co chtějí a nemá to smysl moc řešit. A tak se mi první polovina (dejme tomu počátečních 40 minut) velice líbila a byl bych ochoten za to všechno udělit i 5 hvězd. Pak ale někde těsně za polovinou, a to v místě kde zazněl zvon, se něco zvrtlo. Následně se celý zbytek dílu začal soustředit jen na to jak je Dany špatná a jak je Jon dobrotivý. Tím pádem jsme si namísto nějakých těch bojů a zvratů užili 30 minut toho jak 1). Dany pálí nevinné lidi za živa, bez jakékoli snahy zaútočit na pravé viníky (což je zcela nepochopitelné), 2). ,,jak Jon pomáhá babičkám přes přechody a zachraňuje panny před znásilněním" a 3). jak Arya zběsile pobíhá městem a nakonec, když už jsou všichni mrtví nalezne bělouše na pastvě a prostě si odjede pryč.??? Dlouho očekávaný ,,Clegane bowl", nacházející se v druhé části, byl pro mne také zklamáním, a tak tento jednak zbytečný a také nepravděpodobný vývoj událostí hodnotím jen 1 hvězdou. Sečteno: nechávám hodnocení na třech hvězdách. Přehodnocení po shlédnutí celé série: celá série je plna nelogičností, ale hodnocení nechávám na 3 hvězdách ()

Reklama

Sayko 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bez spoilerů se tenhle komentář nejspíš neobejde, tak dávej bacha kémo. V jednom jediném díle nastala spousta nečekaných zvratů. Daenerys se nám dočista zbláznila, hudba pořád gradovala a já gradoval s ní, resp. jsem pořád víc a víc řval na televizi.. Souhrn náhod, při kterém dokáže drak spálit celé město aniž by ho zasáhla jediná kuše, to řešit nebudeme, odkud přijeli Dothraci, když všichni pochcípali v bitvě o Zimohrad, taky řešit nebudeme a vlastně mi tyhle nedomyšlenosti vůbec nevadily. Tenhle díl svůj úkol splnil - vyvolal ve mně přesně ty emoce, které by divák měl mít! ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak já fakt nevím, balist jako nasr..., jako hub po dešti a ani jeden zásah? Důvod? Aby mohlo zničení města proběhnout podle pomýleného dua scénáristů? Děj byl zčásti k smíchu a zčásti k pláči. Závěr je za dveřmi, takže tvůrci hýřili úmrtími klíčových postav. Cersei se odmítla vzdát, a tak Královo přístaviště poznalo, zač jsou toho Drážďany, a citlivý divák mohl uronit nějakou tu slzu. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trochu to vyzerá tak, že v záujme ďalšej mega akcie si tvorcovia museli nájsť nejakú zámienku a z jednej z tých kladnejších postáv seriálu preto urobili masového vraha. Nie je to úplne tak, osobne tu cítim aj nejakú tú kritiku súčasnej zahraničnej politiky západných mocností, ktoré v záujme vyššieho dobra a zvrhnutia nejakého diktátora neraz zabijú aj množstvo civilistov. Či ide skutočne o metaforu, na to by som si ale nevsadil. Každopádne dobýjanie mesta je "žrádlo" a umiera sa skutočne tak osudovo, ako sa patrí na predposlednú epizódu dlhočizného seriálu. Ale radšej sa nezamýšľajte nad tým, prečo, keď máte so sebou vo vzduchu ničivú zbraň, tak cestou k cieľu ju musíte pár krát použiť a nejdete hneď k cieľu a nevybavíte to sakum prásk s tým, s kým ste si to chceli vybaviť tvárou v tvár bez collateral damages. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (5)

  • Moment, v němž Drogon přelétá nad Královým přístavištěm, můžeme vidět už v epizodě Krev mé krve (2016) při Branově vizi. (Sayko)
  • V 6. sérii (2016) můžeme vidět z Rudé Bašty za Královým přístavištěm kopce, kdežto v tomto díle se za hořícím Královým přístavištěm nenachází nic, jen planina. (Sayko)

Reklama

Reklama