Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Je dobojováno. Daenerys drtivě porazila vojska Cersei, která sama v bitvě podlehla. Pro Daenerys ovšem dobojováno není. Ne všichni zcela souhlasí s jejími způsoby a jsou ochotni udělat vše pro to, aby se královnou nikdy nestala. Začíná pravá hra o Trůn. (Klajondr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (257)

marhoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Potvrzeno: Sibyla ze mě nebude. Tipovala jsem závěr trošku jiný, ale tvůrcům děkuji za několik překvapení a důstojný závěr jedné velké seriálové události. Mouchy prostě nehledám, jsem fanda a i přes výhrady k šesté a sedmé sérii, GOT budu vždy pokládat za vynikající záležitost. Diváci, kteří haní a procentuálně srážejí seriál vyloženě kvůli jinému příběhu, než jaký si sami ve svých hlavinkách vyprojektovali, kteří láteří, protože chtěli jiné mrtvé nebo jiné živé nebo jiné na trůnu, jiné pod trůnem a "před naší za naší.." se shazují sami. Jejich důvody jsou dětinské. A mě baví, že nebylo po jejich. Po mém také není, přesto oceňuji celkovou kvalitu posledního dílu, scénář, výpravu, režii, peckovního draka, nádherné kostýmy, hudbu, vizuální zpracování i výbornou atmosféru, které jsme se v závěru dočkali. Není na světě počin ten, který by se zalíbil všem. HOWGH! ;-) ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Lepší zakončení jsem si snad ani nepředstavoval. Jako čtenář jsem přicházel poměrně dlouho na chuť filmovému zpracování, ale nyní musím říci, že všichni se se závěrečnými řadami dobře popasovali. A víš co, Martine? Táhni si klidně k čertu, už mě ty nedopsané díly nezajímají. Závěrečný díl 8. řady má řadu skvělých scén, ať už rozhovor Jona a Tyriona, poslední objetí či volbu krále. Mně se ale samozřejmě nejvíce líbil drak. A mimochodem draci, jak znalci vědí, uměli i mluvit starým jazykem, tudíž jeho chování není nijak divné. Draci byli velmi inteligentní, vychytralí a protřelí, což musí potvrdit i Bilbo! Každý dostal, co zasloužil, tak už to prostě v životě chodí. Osobně bych strhl nejraději hvězdu za Cersei, jelikož jsem tajně doufal, že přežije, ale ne...i když zase zemřela v objetí se svým milovaným, což se počítá. Trochu mě vždy pobaví protichůdné názory - pro jedny nudné a zdlouhavé, pro druhé nepřijatelně rychlé. Když ale nic jiného, jistě je třeba ocenit práci na seriálu - autory počínaje, přes klapku, herce, výtvarníky, kostyméry, tvůrce speciálních efektů, kameru, hudbu....a tak. Jediné minus pro mne, že příběh se definitivně uzavřel. ()

Reklama

immortalis 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě spokojenost už na začátku série jsme s kamarádem tipovali jak to skončí a naše tipy se celkem sešli. Poslední sérii i tak hodnotím plným počtem. Stále si však myslím, že poslední dvě série měli mít po 10 dílech i s tou delší stopáží a byl by dostatek času na všechny postavy. BTW: 58% si to opravdu nezaslouží, ale je moderní remcat a škemrat o remake :DDD Naštěstí těch spokojených je více jen nejsou tolik slyšet, protože nepotřebují brečet v každé diskuzi, pod každým příspěvkem atd... Jsem opravdu rád, že jsem mohl být u takového fenoménu jako GOT jsou a budou. Trochu jsem doufal, že by nám mohli dát spinoff Aryi alá Colombus. Nebo Jona za zdí... Spring is coming! ()

ALIENka_ odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

A je to tady! Velkolepej závěr plnej zvratů, na kterej byla radost pohledět. Počkat, to je jinej seriál. Dočkali jsme se posledního dílu a mě už opustily všechny naděje, do tohohle dílu jsem se pustila už jenom z povinnosti dokoukat tuhle sračku. Díky bohu, že je to už poslední díl a nemusím trpět dál. Daenerys má samozřejmě miliony vojáků, který se reinkarnovali a přišli ji pomoct v posledním boji. Dany má taky, jako správná Hitlerovna, proslov v pozadí s vlajkama Targaryenů o záchraně nevinnejch těsně po tom, co všechny zabila. Jon s Tyrionem maj pár strašně cringe diskuzí, kterejch je tady krom tohohle víc než v první epizodě. Jon zabije Dany, což je tak jediná věc, která se mi v týhle sračce líbila, a její drak roztaví trůn, protože má IQ 6000 samozřejmě, co jste si sakra mysleli. Pak se děj přesouvá o pár asi tejdnů pozdějc. Opět se setkaj všechny aspoň trochu důležitý charaktery, na který už snad díky DD všichni zapomněli. Rozhodnou se poslat Jona za trest na zeď (která má regenerační schopnosti, takže se stihla za tu dobu sama dostavět) a udělat Brana králem. Ale.. ten kluk za celý 2 série prakticky NIC neudělal, nikdo ani neví, co to je tří-oká vrána, tak proč?! Poslední věc, co zmíním, je že Bronn se stal ministrem financí (co do píči?), Sam se stal mistrem za pár tejdnů (dává velkej smysl..) a z Aryi se stal Kolumbus. No už to nechci nikdy vidět, strašná pičovina. Hodnocení: -1000/10 ()

Kaka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Důstojné a velmi konzervativní zakončení nejkontroverznější série ze všech osmi. Tentokrát paradoxně bez momentu překvapení, jelikož vše je alespoň pocitově jasně nalinkované. Oproti ostatním epizodám tempem překvapivě sterilní a uvážlivé, v podobném duchu, jako loučení v Lord of The Rings. Je možné, že inspirace vzešla právě odtud. Tedy vzdát poctu všem klíčovým postavám a působit tak akorát na hraně sentimentu, odlehčení a vážnosti. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (3)

  • Ve scéně, v níž se sejde rada vysoce postavených lidí, můžeme za židlí Samwella Tarlyho (John Bradley) vidět plastovou láhev vody. (Sayko)
  • Daenerys (Emilia Clarke) poznamená, že si železný trůn představovala mnohem větší. Jde o odkaz na knižní předlohu, kde je železný trůn skutečně popisován jako obrovský, dokonce s přístupovým schodištěm, též vyrobeným z natavených mečů nepřátel Aegona Dobyvatele. (vojtaruzek)

Související novinky

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

Hra o trůny ovládla nominace na Emmy 2019

17.07.2019

Nominace na ceny Emmy 2019 byly včera oznámeny a kabelovka HBO se po loňském roce, kdy ji Netflix v celkovém počtu nominací předběhl, opět ujímá trůnu. A lví podíl na tom má pochopitelně závěrečná… (více)

Reklama

Reklama