Reklama

Reklama

Už od té doby, kdy byl Mike Wazowski jenom malé monstrum, snil o tom, že se stane úspěšnou příšerkou. A všichni přeci vědí, že ty nejlepší příšerky pocházejí z Univerzity pro příšerky. Ale hned během prvního semestru na univerzitě se začnou Mikeovy plány hroutit, když mu cestu zkříží příšerkovské eso James P. Sullivan, řečený Sulley, který je na strašení přirozený talent. Této dvojici se život na univerzitě i na koleji malinko vymkne kontrole a jejich soutěživost je dovede až k vyhazovu z elitního univerzitního strašícího programu. A aby to bylo ještě horší, Mike i Sulley si uvědomí, že budou muset spolupracovat, pokud budou chtít své průšvihy napravit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (48)

Trailer 5

Recenze (607)

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Rád jsem se do toho světa vrátil. Dětské verze Mikea a Sullyho jsou pořád zábavné a zápletka týkající se studijí není špatná. Trefování se do nerdů, spolků a tak už tu sice bylo tolikrát, že se to ani nedá spočítat, ale tvůrci tím rozhodně nic nekazí. Konec, který se nese ve stylu "univerzita je vlastně k ničemu" je docela zábavný a předkládá dětem celkem neotřelé poselství o tom, že není nad to začít od kybíku. ()

Tuxedo 

všechny recenze uživatele

Při mém současném kritickém pohledu na Pixar je Univerzita pro příšerky do jisté míry příjemným překvapením. Zamrzí, že některé zlomové situace jsou až nepochopitelně triviální (monstra zděšeni tím, že je na konci semestru čeká zkouška, jejíž nesplnění znamená ukončení studia?). Jisté postavy by nemusely být tak černobíle záporné a ty z původního snímku by tu snad ani raději neměly být (viz původ Randallovy nenávisti). Zápletka ani její směřování sice ničím nepřekvapí, zároveň je však film svižný, hlavní hrdinové sympaťáci a mají min. dva emocionální momenty, kterými Univerzita pro příšerky vystupuje z role pouhého produktu. Poslední třetina snímku přináší nejen nápaditý dějový i žánrový zlom, ale je i radostnou a zároveň velmi skličující připomínkou někdejšího velikášství studia s neposednou lampičkou. 7/10 ()

Reklama

dO_od 

všechny recenze uživatele

// But I want to be a scarer!/ Film o tom, že i když něco hrozně moc chcete, nikde není psáno, že se vám to splní. Jak ale my dobře víme, jsou i jiné cestičky, jiné možnosti, jak být nakonci šťastní a Andrew Stanton to ve finále vyřešil moc hezky. Není to nikterak super vyjímečný film, který by redefinoval žánr, ale v rámci animovaných filmů pro celou rodinu to rozhodně stojí hrdě nad průměrem a díky jedničce bylo dopředu jasné, že Příšerky mají skvělý potenciál pro spoustu dalších příběhů, který se zde náležitě využívá. Za mě spokojenost - 4*. Noo a máme tedy originál, máme prequel, chceme sequel! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lepší pixarovský sequel by člověk pohledal. Jasně, že lidi budou raději, když přijde Pixar s něčím novým, ovšem mě vyhovuje, když se dočkáme i nějakého sequelu (v tomto případě dokonce prequelu), obzvláště když je to jednou za 10 let. U filmu jsem se navíc skvěle bavil a je prostě skvělé po tolika letech vidět znova staré známé. Co se týče mě, tak to bavilo více než loňská Rebelka...90%...[06.07.2013_Kino Šumava_Klatovy] ()

poz3n 

všechny recenze uživatele

Jak jen to říct. Kdyby se jednalo o samostatný animák, který by ještě ke všemu nebyl od Pixaru, šlo by se s hodnocením nahoru. Bohužel v reálu působí Univerzita pro příšerky tak nějak bez větších nápadů, jakoby se Pixar nakláněl více k dětem a přestal tahat do dětského světa dospělé. Zábava na večer je to bezesporu dobrá, bohužel jsem ale čekal víc. 6/10 ()

Galerie (60)

Zajímavosti (33)

  • Vstupní brána do univerzity příšerek odpovídá bráně na univerzitu Harvard. (ledofredo)
  • Auto The Pizza Planet, ktoré sa najskôr objavilo v Toy Story (1995), môžeme vidieť i v tomto filme počas párty u bratstva ROR, zaparkovaný v ľavej časti pred domom. Toto auto je prítomné v každom celovečernom filme spoločnosť Pixar. (chesterko)
  • Budova "Školy strašenia" je inšpirovaná budovou Hamerschlag Hall na Univerzite Carnegie Mellon. (MikaelSVK)

Související novinky

Poklekněte před studiem Disney!

Poklekněte před studiem Disney!

17.11.2013

Protože letos překoná rekord v celkových ročních kinotržbách. Dosavadní nejvyšší tržby (3,791 miliardy dolarů) dosáhlo studio v roce 2010 zejména díky miliardovým hitům Toy Story 3 a Alenka v říši… (více)

Reklama

Reklama