Reklama

Reklama

Muži v černém 3

  • USA Men in Black 3 (více)
Trailer 2
USA / Spojené arabské emiráty, 2012, 102 min

Předloha:

Lowell Cunningham (komiks)

Kamera:

Bill Pope

Hudba:

Danny Elfman

Hrají:

Will Smith, Tommy Lee Jones, Jemaine Clement, Josh Brolin, Emma Thompson, Alice Eve, Michael Stuhlbarg, Kevin Covais, Nicole Scherzinger, Mike Pyle (více)
(další profese)

V roce 2012 unikl mimozemský zločinec jménem Boris Bestie, boglodit, z vězení s nejvyšší ostrahou na Měsíci, aby se pomstil agentovi K, který mu ustřelil levou paži a zajal ho už v roce 1969. Agent J se z nováčka vypracoval ve zkušeného pracovníka, ke svému tajnůstkářskému, sucharskému staršímu parťákovi K má však i po čtrnácti letech spolupráce stále dost daleko. Boris Bestie, využije utajeného vynálezu stroje času a změní tok historie: v roce 1969 zabije K, zabrání tak svému zatčení a zmrzačení a v současnosti otevře cestu k ničivé invazi své agresivní rasy na Zemi. Jelikož pouze paměť J byla nějakým způsobem nedotčena, nikdo jiný v Agentuře nerozumí jeho dotazům a znalostem týkajícím se K. Na ústředí MiB J zjistil, že K byl odpovědný nejen za zajetí Borise, ale také za rozmístění štítu "ArcNet", který zabránil Bogloditům v dobytí Země, což vedlo k jejich vyhynutí. Nová velitelka MiB O brzy pochopí, že došlo k časovému přeskoku a protože je K již dlouho mrtev, ArcNet nebyl nikdy nasazen a dnešní Země je bezbranná před invazí bogloditů. Agent J se tedy vypraví do minulosti, aby obnovil původní časovou linii... (TV Nova)

(více)

Videa (53)

Trailer 2

Recenze (1 216)

Botič 

všechny recenze uživatele

Scénáristická bezradnost na tři - to je přesně M3B. To lepší z jedničky, ale zároveň i to nejhorší z dvojky se snoubí v tomhle MEGAbijáku, kde je každá postava čtvrtým kolem u tříkolky podobně jako v případě Dark Shadows. Mrtvá franšíza, které došel dech hned po prvním dílu a s každým dalším se svíjí v podivných gumových křečích, čím dál tím větších hlavách a šílenějších CGI celcích. Pár světlých momentů se najde, ale těch je v téhle 104 minutové taškařici trestuhodně málo. Škoda, že se aktéři nevrátili v čase do roku 1997 - sledovat na plátně dění z nestárnoucí jedničky by bylo mnohem příjemnější. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Když v komediálním filmu fungují nanejvýš tři, čtyři fóry, tak to stejně nevadí, pokud je celá šaráda tak zábavná, že dokáže chytnout a nepustit až do závěrečných titulků. Prostě jsem se bavil. A i když na jedničku to nemá (protože jsem to neviděl desetkrát), tak dvojku to nechává x světelných let za sebou... ()

Reklama

Skejpr 

všechny recenze uživatele

Je bohužel hrozně moc vidět, jak Muže v černém drží pohromadě opravdu jen zoufalé přání tvůrčího týmu. Co na tom, že Josh Brolin je lahůdkový a je radost sledovat, jak napůl hraje a nehraje Tommyho Lee Jonese, když důležitý moment který se řeší celou dobu nefunguje? K čemu je postava Griffina, vidícího zároveň v pěti dimenzích, sama o sobě takřka geniální, když potom tvůrci nejenom že popírají vlastní pravidla, ale ještě na nich postaví závěrečné Deus Ex Machina? Triky nejsou dokonalé, ale mají hezkou atmosféru, Smithovi to pořád žvaní a s Brolinem jim to šlape, ale jinak jsou Muži v černém 3 smutným pohrobkem kultovní jedničky a výtečné dvojky, který sice celou sérii hezky (a v původním záměru i vcelku logicky) zacyklí a stále mají otisk té původní 80kové poetiky a typického Sonnenfeldova černého humoru, skutečná jiskra je ale ta tam... ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Trvalo to deset dlouhých let, než třetí MiB dostali šanci napravit průšvih dvojky. Povedlo se jim to. Solidní zábava, povedené fórky, zajímavý nápad s cestováním v čase (příběh má ale logických děr jak cedník), fajn Will a parádně sedící Josh Brolin. T.L. Jones tu vypadá, že je jen z povinosti, ale to nevadí. Většina toho stojí na mladém K. Jinak potěšilo mě angažování původních dabérů z prvního dílu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Trojka si rozhodně zaslouží být v červené barvě. Sice vtipu ubylo, jak jsme byli zvyklí z minulých dvou dílů, ale naopak se vylepšila akce a přibyli zajimaví emzáci. I když trojka není vyloženě postavená na vtipných hláškách, tak jsem se stejně bavil. Bylo tu pár situací, kterým jsem se zasmál a pohled na Michaela Stuhlbarga mi také dokázal přivodit úsměv na tváři. Také mě pobavil záběr, kde za Willem v televizi se objevil Tim Burton :D Lepší díl jak dvojka a stejně tak dobrý díl, jako jednička, možná i v něčem lepší. Danny Elfman další plus. ()

Galerie (124)

Zajímavosti (44)

  • Keď Boris (Jemaine Clement) uteká z mesačného väzenia, tak je v zábere celý modul Apolla. V skutočnosti na mesiaci ostala iba spodná časť modulu. (Lorax)

Související novinky

Kdo natočí další Muže v černém?

Kdo natočí další Muže v černém?

03.02.2018

Ačkoliv nebyli Muži v černém 3 přijati zas tak nadšeně, bezesporu se proměnili v hit. Tržby 624 milionů dolarů (nejvíc ze všech tří filmů) donutily studio Sony k úvahám o čtyřce, Will Smith a Tommy… (více)

Will Smith a jeho nejhorší den

Will Smith a jeho nejhorší den

09.01.2014

Největší černošská herecká hvězda se pomalu vrací na plátna kin. Po čtyřleté dovolené se Will Smith objevil v předloňských Mužích v černém 3, rok 2013 potom strávil ve sci-fi Po zániku Země, kde… (více)

Will Smith vás obere o všechny prachy

Will Smith vás obere o všechny prachy

21.04.2013

Loni se mu dařilo s Muži v černém 3, letos jeho sci-fi v Shyamalanově režii Po zániku Země nutí spíš k opatrnosti. Na jaký další projekt se soustředí? Inu, na Focus. Lehkonohou krimi s prvky… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama