Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Wolverine (Hugh Jackman), nejslavnější hrdina ze ságy X-Men, se v novém, výpravném akčním dobrodružství podívá do současného Japonska. V pro něj zcela neznámém a nesrozumitelném světě se střetne se svou největší nemesis. Z nelítostné bitvy na život a na smrt odejde navždy poznamenaný. Prvně v životě se cítí zranitelný, ocitá se na samé hraně svých fyzických a psychických možností. Zdaleka nebojuje jen se smrtícími samurajskými meči, ale i s vlastní smrtelností. Z těchto vnitřních a vnějších bojů pak vyjde mnohem silnější, než kdy býval. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (1 282)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Určitě vážnější kousek než minulý Origins, přesto se nemůžu zbavit pocitu, že celé to šlo udělat ještě mnohem lépe. Prostřední odpočinková sekvence je jako vystřižená z Bonda. Naopak co potěší tak určitě úvodní výbuch, pohřeb a hlavně geniální vlaková scéna. Zkrátka Mangold když chce tak umí. Filmu ubližuje jeho délka, chtělo to malinko zkrátit, ale zase raději ne o moc. Ještě teď mě děsí vzpomínky na pouze 90minutový Origin. Pro dospělého diváka je rozhodně lepší cestou menší roztaženost. Moc jsem nepobral snové sekvence s Jean Grey, ale zase oceňuji že díky nim film jakoby plynule navazuje na 3. X-menovský díl. Stojí za úvahu zda je dobře když Wolverine dostává jednu nakládačku za druhou, když jsme zvyklí, že jindy zachraňuje svět. Potitulková scéna již vnadí na Budoucí minulost. Sečteno podtrženo: tenhle Wolverine měl zcela určitě obrovský potenciál, který bohužel zase tolik nevyužil, ale jsem ochoten mu to odpustit za předpokladu, že se někdy příště dočkám podobných scén jako na střeše japonského šinkanzenu. 65% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle výlet se Wolverinovi příliš nepovedl. V první polovině je to přitom překvapivě hodně nadějné, Loganova postava stále funguje, příběh vypadá zajímavě a atmosféru to má také slušnou. Jenže po výtečné přepadovce na pohřbu a akci na vlaku se cosi ošklivě pokazí a naplno se začíná projevovat totálně děravý scénář. Charaktery plkají o ničem, pod kůži se jim nedostaneme ani náhodou a tempo je snad pomalejší než kulhající Wolverine. Navíc se upřímně přiznám, že jsem ani moc nepochopil motivy a chování některých postav (nejen) v závěru filmu a celkem sebejistě si myslím, že chyba nebyla na mojí straně. Akce je sice hodně slušná, ale je jí málo a neselhávající Hugh Jackman to sám prostě neutáhne. Jednička i přesto, že u mě za těch pár let malinko klesla, mě bavila překvapivě více. Potitulková scéna ovšem vede. ()

Reklama

genetique 

všechny recenze uživatele

Mňa osobne tento príspevok do X-Menovskej ságy nemohol viac potešiť. Jednoznačne pro-fanúšikovsky orientovaný príbeh, ktorý skončil so zameraním na styling, ale zameral sa hlavne na podstatu mutantského sveta a čo je dôležitejšie - na charakter postavy samotného Wolverina. Aj v tom sa líši od predchádzajúcich filmov, pretože Wolverine si tu ide svoje sólo a načasovanie Jackanovej kondície (muskulatúrnej aj hereckej) nemohlo prísť vo vhodnejší okamih. Príbeh zameraný na rozsondovanie Loganovej osobnosti je plný emócií, musí bojovať na viacerých frontoch, či už so záporákmi, sebou samým, ale najmä s pocitom smrteľnosti. Scenáristi sa taktiež pohrali s príbehom, a aj keď je o poznanie temnejší ako posledné dva-tri filmové x-menovské príspevky, stále nezabúda na blockbusterovské črty, takže akčné sekvencie a audio-vizuálna stránka je úplne top. Rozpočet využitý do posledného centu, niekedy ma dvojnásobne drahšie filmy nedokážu efetkmi zasýtiť toľko, čo tento. Navyše o to viac, že tu klišé nestrieda klišé, ale každá scéna prichádza s niečím novým. Luxusným doplnkom bola samotná necenzurovaná verzia, ktorá je brutálna a keby už nevzniklo žiadne pokračovanie, tak práve takto si chcem toto adamntiové monštrum pamätať! 85%. ()

Beckett51 

všechny recenze uživatele

Tak se nám nejdůležitější X-men vydal úplně jiným směrem. Konkrétně východním. Je to na škodu? Vůbec. Naopak. Řekl bych, že to působí mnohem lépe, něžli všechny předešlé díly. Je to reálnější, emotivnější, drsnější a krvavější, neni to jenom o akci, ale hlavně o Loganově psychice. Ale když už se ta akce objeví, bere dech. Akce ve vlaku a následně v něm je jedna z nejlepších tohoto roku. Skvělá je ale i sněhová akce před pevností a Wolverinův souboj se Shingenem. Styl natočení mi celkově dost připomínal styl filmů agenta 007 s Danielem Craigem (hlavně Quantum of Solace). Korunu tomu ovšem nasazuje potitulková scéna, u který mi běhal mráz po zádech. Spolu s první třídou pro mě nejlepší X-menovka, hlavně díky tomu, že je naprosto, ale naprosto odlišná od všech ostatních. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Dějově nepřehledné, režijně rutinní. Jedinou emoci, kterou jsem cítil, byla nekončící iritace nad zbytečností a ztrátou drahocenných minut, kterých si tento blockbuster (jak je poslední dobou "dobrým" zvykem) nabírá na pováženou víc, než by bylo vhodné. Nevěřil jsem, že by to mohlo být horší než Origin, zvlášť když se tvůrci dušovali, že si chyby uvědomují, ale je. Vlastně se nebojím nadhodit, že nový Wolverine naplňuje spíš opak toho, co si fanoušci představovali a tvůrci slibovali. Pokud totiž příznivci brutálního zabijáka se srdcem na správném místě něco nesnášejí, tak změkčování této postavy. Přitom zde zobrazovaný Logan je v prvé řadě ukňouranější než facebookové statusy čtrnáctiletého emaře a sledovat jeho citové výlevy hraničí s nesnesitelností. Po URNě jsem si ale vědom mnohem hlubšího dna, takže nebudu nějak víc prskat. Už aby přišli X-Meni. Pokud Wolverine k něčemu je, tak k připomenutí, že týmovka mutantů nám má důvod chybět. ()

Galerie (123)

Zajímavosti (73)

  • Keď sú Wolverine (Hugh Jackman) a Mariko (Tao Okamoto) ukrytí na juhu Japonska v dome, jednu noc ma Wolverine zlý sen. Po prebudení má vysunuté drápy. Mariko sa ho snaží upokojiť tým, že mu hladká ruku. Pri jednom zábere však nechá svoju dlaň na jeho drápoch, ale následne po strihu si môžete všimnúť, že ju má opäť na Loganovej ruke. (Johnny.ARN)
  • Jakmile Wolverine (Hugh Jackman) ulehne na rentgen, aby se prohlédl, je na každém monitoru zobrazen jiný údaj. Když poté nalezne objekt na srdci, náhle je na všech monitorech pouze rentgenový snímek, i přesto, že zobrazení nemohl nikdo přepnout. (Twyer)
  • Režisér James Mangold původně zamýšlel natočit film jako prequel k sérii X-Men, nicméně později si uvědomil, že jeho stěžejní téma, kterým je nesmrtelnost Logana (Hugh Jackman) a naopak smrtelnost všech, které má rád, daleko lépe vyzní, pokud bude snímek pokračováním filmu X-Men: Poslední vzdor (2006). (Caszidy)

Související novinky

Aronofsky a motorkář Tatum?

Aronofsky a motorkář Tatum?

15.09.2015

Loňský Noe sice rozdělil diváky na nadšené a trochu zmatené, nakonec ale vydělal 362 milionů dolarů, takže se dá považovat za úspěch. Co chystá režisér Darren Aronofsky (Fontána, Černá labuť) dál?… (více)

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

Marvelácký Ant-Man přišel o režiséra

24.05.2014

Opustit projekt těsně před natáčením je v Hollywoodu nezvyklé, ne však nemožné. Darren Aronofsky takhle nechal na holičkách Wolverinea, Guillermo del Toro se vzdal režie Hobita... a podobně těžké… (více)

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

Další sólový Wolverine nejdřív za tři roky

18.03.2014

Už za dva měsíce se Hugh Jackman posedmé vrátí do role věčně nabroušeného samotáře Wolverinea. Učiní tak v epickém crossoveru X-Men: Budoucí minulost, kde se o osud světa poperou mladé i staré verze… (více)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

X-Men budou čelit Apokalypse(ovi)

07.12.2013

Režisér Bryan Singer přes Twitter oznámil: „X-Men: Apocalypse očekávejte 27. května 2016“. Nic víc, ale to prozatím stačí. Znamená to, že studio Fox chce pokračovat v rozjeté sérii a režisérem bude… (více)

Reklama

Reklama