Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na filmová plátna přichází jedna z nejlepších a nejkomplexnějších comicsových postav společnosti Marvel. Novinář Eddie Brock (Tom Hardy) se stává hostitelem mimozemského symbionta Venoma. Brock se v rámci své práce novináře pokouší již po celé roky odhalit veřejnosti skutečnou tvář známého vědce společnosti Life Foundation Carltona Drakea (Riz Ahmed) – jeho odhodlání se přerodilo v posedlost, která mu zlikvidovala kariéru a zničila vztah s jeho přítelkyní Anne (Michelle Williams). Když do svého těla Eddie vstřebá jeden z Drakeových experimentů – mimozemšťana Venoma – zničehonic zjišťuje, že disponuje novými superschopnostmi a má možnost dělat, cokoliv se mu zachce. Zvrhlý, temný, nepředvídatelný a zuřivý Venom má za následek, že se Eddie zoufale pokouší udržet pod kontrolou své nebezpečné schopnosti, které ho současně velice přitahují a opájejí. Jelikož Eddie a Venom navzájem jeden druhého potřebují k dosažení svých cílů, jejich vzájemné pouto a propojení se prohlubuje – až přestává být jasné, kde vlastně končí Eddie a začíná Venom. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 13

Recenze (1 099)

vteco 

všechny recenze uživatele

Mimozemský symbiont z pavoučího univerza dostal pod křídly Sony nový samostatný film, bez Spider-Mana, bez nápadu, bez soudnosti. Má očekávání byla prakticky nulová, po špatných recenzích jsem šel pouze na Toma Hardyho, ale i tak jsem byl zklamán. Ač to tak v traileru nevypadalo, charismatický Brit se na roli Eddieho Brocka absolutně nehodí. Proč? Protože pubertální vtipy, které jsou vesměs spíše "na sílu" a grimasy, jež by se hodily ideálně do animovaného seriálu pro školáky opravdu nejsou Hardyho parketou. Ruku v ruce s tím jde tragický scénář, který od úvodních minut postrádá logiku a během pár vteřin dokáže sám sebe úplně zesměšnit (scéna s holčičkou, jež chtěla položit otázku) nebo z jedné informace vyždímat snad 3 minuty času neustálým omíláním a opakovaným vysvětlováním. Tady už vystrkuje růžky asi největší minela celého filmu, kterou je PG-13. Venom v dostupném ratingu? Je to tak. O kousání hlav, trhání těl a podobných neodmyslitelných brutalitách, jež k tomuto (ne)přátelskému symbiontu patří, se pouze mluví. Nepomohou tomu ani akční scény, které jsou vesměs mdlé a nepřehledně sestříhané, přičemž se odehrávají buď v kouři nebo ve tmě a vůbec nevyužívají možnosti, které samotný Venom nabízí. O závěrečném souboji odehrávajícím se v noci na kovovém podlaží, přičemž mezi sebou bojují dvě postavy, jedna černá a jedna tmavě šedá, se asi moc říci nedá. Bylo příjemné vidět závěrečné titulky. Jakožto fanoušek komiksových filmů jsem schopen mávnout rukou nad mnohými chybami, jsem zvyklý na opravdu špatné záporáky, tupé dialogy, odfláknutý origin, ale někdy prostě přijde film, který podleze všechny tyto již nízko položené laťky naráz, a tím je právě Venom. Bohužel nemám co pochválit či vyzdvihnout. [25%] | Kino ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„A JEDEN ORGANISMUS UNIKL…“ /// Klasická Marvelovka – v podstatě nepřináší nic novýho, ale nemá (mě) čím urazit, nudit nebo prudit. Ruben Fleischer asi odvedl to, na co stačí – takže příběh je solidně vodříkanej, akce by ovšem potřebovala trochu zpřehlednit. Nejvíc mrzí přístupnost PG 13, která filmu ubírá většinu procent. Je to film Toma Hardyho a Venoma (mezi nima to jiskří!). Vostatní jsou tady tak nějak navíc … (takže nic moc padouch). Nejvíc zklamaní ale budou všichni čekající na nějakej psychologicko – lidskej přesah. Na to tady není čas… jdu vejš, páč i technicky se mi to hodně líbilo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksovou sérii „Lethal Protector“ neznám. 2.) Nevím, jak to dopadá, když se spojej dva lůzři. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ ne ()

Reklama

Kaka 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejzajímavějších postav Marvelu na plátno sice přišla, ale její zpracování si zasloužilo lepší příběh, o malinko lepší zpracování a celkově zkrátka kvalitnější péči. S tak zábavným, silným a sveřepým antihrdinou se mohlo zacházet mnohem lépe, než třetinu filmu čekat, třetinu poznávat a pak chvíli tajdrdlíkovat před zeleným plátnem. Hardy pozici podivína novináře vcelku obstojně dává, jeho digitální kolega je ale už o poznání horší. Pronuděno. Za 20 minut víte, jak to dopadne na konci a že bude samozřejmě finální bitka, protože bez té už to dneska v komiksárnách obvykle nejde. Jak předvídatelné. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Venom dopadl zhruba podle očekávání - tedy hrozně. První půlhodina je v podstatě "Tom Hardy chodí po ulici: The Movie", následnující hodina nevýrazné nic a na konci se to konečně na 20 minut seřeže v plně digitálním stylu. Nečekejte nosné postavy, zajímavý příběh nebo snad rozkreslenou psychologii Venoma - nic takového Ruben Fleischer nenabízí. V očividně prostříhaném eRku mu totiž zbyl jen zmatený Hardy, který si povídá s neviditelným kámošem a sem tam někomu (samozřejmě mimo záběr) ukousne hlavu. Zvěsti o tom, že se film zasekl v daleké minulosti, se tak opravdu naplnily. Takhle vypadala většina marvelovek v dobách, kdy byly comicsovky převážně tupými a nudnými béčky, v Sony si ale řekli, že by tenhle úplně standardní superhrdinský origin (!) měli poslat do kin teď. Ještě že nás to po dvojce Amazing Spider-Mana nemohlo zákeřně překvapit! ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Back to 90´s. Hardy si to neuveriteľne užíva a každá scéna s ním je sranda (aj keď občas nie zámerná), ale ten zvyšok je hrôza. Akčné scény nudné, dej je až otravný a celý zvyšok castingu je mimo. Ohromne tomu chýba Spidey. Na druhej strane je to krátke (stopáž skresľuje dlhá potitulková scéna), takže sa to dá dopozerať. Ale s dvojkou by som problém nemal, pretože Hardy by to potiahol. Problém je to všetko okolo neho. 5/10 ()

Galerie (44)

Zajímavosti (51)

  • Natáčelo se od 23. října 2017 do 26. ledna 2018 v Atlantě, New Yorku a San Franciscu. (Varan)

Související novinky

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

Kraven bude první komiksové eRko od Sony

25.04.2023

Tak nikoli Venom, ale až komiksový Kraven se dočká exkluzivního a mezi blockbustery stále ne moc běžného eRkového ratingu. Pro studio Sony a jeho pavoučí vesmír bez pavouka je to tedy dospělácký… (více)

Noirový Spider-Man míří na Amazon

Noirový Spider-Man míří na Amazon

11.02.2023

Zaujala vás výrazná, byť kratičká role Nicolase Cage v animovaném Spider-Man: Paralelní světy coby verze noirového Spider-Mana? Pak pro vás mají Phil Lord a Chris Miller (Jump Street 21, LEGO® příběh… (více)

Reklama

Reklama