Reklama

Reklama

Polární bouře

(TV film)
  • Česko Začátek konce: Srážka s kometou (více)

Obsahy(1)

James Mayfield je astrofyzik a zkoumá prolétající kometu Kopernikus. Ten se přibližuje Zemi a James zkoumá, jaké to bude mít dopady. Ovšem nepočítá s tím, že se část komety oddělí a spadne na Zemi. Silným dopadem se zcela poruší elektromagnetické pole Země a spustí polární výkyvy. James si spočítá, že dojde k výměně pólů planety. Svědčí o tom i malé mini póly, které vznikají po celé planetě. Je vyhlášeno stanné právo, kdo má během výbojů puštěnou elektřinu, ten zemře. James nejvyšší úředníky seznámí se svou vizí. Nejdříve dojde k přepólování a pak má Země přijít o magnetické pole zcela. Tím ztratí svou přirozenou ochranu a Slunce všechno na povrchu zabije. Je třeba rychle přijít na nějaký plán. James navrhuje svrhnout atomovou hlavici o podobné síle, která by na správném místě vrátila planetu do správné polohy. Ale letadla létat nemohou, elektromagnetické výboje stroje vyřadí ze hry. James má záložní plán nechat bombu vybuchnout v Mariánském příkopě, i tak by se dala planeta opět vrátit do své pozice. Spojené státy ale nemají potřebné ponorky, a tak je potřeba požádat o pomoc Rusko. To dodá ponorku, která umí přenést hlavice až dolů. Nalodí se tedy i s Rusy a míří dolů do hlubin. Tam umístí hlavice a počítají s tím, že zemřou. Žádný stroj na Zemi není schopen těmto náložím uplout do spolehlivé vzdálenosti... (TV Prima)

(více)

Recenze (46)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Narazit v TV na katastrofický film, který není katastrofální? To spíš člověk potká v lese chřestýše, co žongluje s kužely a píská si Marseillaisu.. Živel, Ohnivé nebe, Mrazivé peklo, Ledová smrt, Ghost Storm. Letmý pohled do zčernalé filmografie Paula Zillera naznačuje, že ho buď v dětství zasáhl do hlavy meteorit (což se evidentně neobešlo bez následků) a nebo je ten král klimaticko-filmových anomálií jen zkrachovalá televizní rosnička, kterou v Punxsutawney kousl svišť.. ()

sportovec odpad!

všechny recenze uživatele

Ani s brakem by se to nemělo přehánět. Jsou okamžiky, kdy i průměrný rodokaps se může jevit jako umělecké dílo. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Kto je Paul Ziller? Napíšte mu prosím niekto biografiu, aby som si mohol prečítať, čo je to za čuráka. V poslednom čase som mal tú smolu, že som natrafil na päť filmov, ktoré režíroval. Videl som jeho snímky: "Smrtiaci roj", "Boh mora", "Ľadové zemetrasenie", "Duch búrky" a teraz som si pozrel aj "Začiatok konca: Zrážka s kométou". Všetko sú to príšerné nízkorozpočtové katastrofálne filmy s debilným scénarom, otrasnými hercami a primitívnymi filmovými trikmi. Pán Ziller je odborník na shitové filmy. Čo je to za bláznivého magora, keď stále točí takéto sračky? Kto je Paul Ziller? * ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Nebudem rozoberať nelogičnosti, to už urobili iní užívatelia vo svojich komentároch, a ja s nimi môžem len súhlasiť. Mne sa navyše ešte páčilo, ako idú tvorcovia s dobou, a do úlohy prezidenta USA obsadili černocha :) Istá dávka mrazivého napätia sa však filmu nedá uprieť a keďže sa jedná o tv počin, budem zhovievavý a dám dve. ()

nash. 

všechny recenze uživatele

Stále stejná zápletka i dějová kostra, stále stejné typy postav, stále stejné situace, stále stejné komplikace a stále stejná řešení. Zkrátka stále stejná podívaná složená z notně ošoupaných prefabrikátů. Mění se jen příčiny hrozící katastrofy a její projevy. Nápad tentokrát není z nejhorších s ubíhajícími minutami však přibývá nejen nedůsledností kdy jsou předem nastavené podmínky ingnorovány, ale také nesmyslů, které vrcholí komickým ponorkovým finále, kdy už si člověk říká, že to přece musí být vtip. Takže půlhvězdičky za úvodní čtvrthodinku a půl za Jacka Colemana v hlavní roli, víc nic. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tyhle filmy snad ani nikdo nemůže brát vážně. Další céčkový brak se stupidním scénářem, který byl jen pračkou peněz a ještě k tomu hromada otřesných triků. Paul Ziller snad v životě nenatočí nic opravdu pořádného a jelikož jsem od něj taky viděl už několik filmů, ani jsem si žádné velké iluze nedělal – takže vlastně nejsem ani zklamaný (snad jen nad ztrátou času, ale ta byla v mém případě z nudy dobrovolná). Některé herecké výkony ale nebyli zrovna katastrofální, což je snad jedno z mála pozitiv, které se tu dají najít. 30% ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Námět je dobrý, ale zpracování je katastrofické. Už jsem dlouho neviděl dobrý katastrofický film. Zde jsou triky na dost ubohé úrovni, tedy úroveň se tomu ani nedá říkat. Auta propadávající se do Země, jsou spíš důvod k smíchu než strachu a lítosti k lidem, co v nich umřou. Pohled na polární záři nad lesem je stále ten stejný, ačkoliv se hlavní aktéři pokaždé zjevně dívají z jiné části naší Planety. Také jsem čekal kdy popraská něco jiného než jenom asfalt, ale nedočkal. A POZOR varování, toto je jeden z těch snímků, který ospravedlňuje použití atomové bomby k záchraně lidstva. ()

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Vďaka určitej dávke sci-fi a zaujímavým dejovým častiam tomu dám aspoň hviezdičku, inak to však bola riadna kravina. Opäť Béčkový film. ()

DarkDemon 

všechny recenze uživatele

Nesmylné, nelogické, nezábavné - od úplného odpadu to dělí jen celkem zajímavý námět. Ubohé triky, směšné „herecké“ výkony, stupidní scénář, idiotské chování postav a vše ve finále tradičně zakončeno vrcholem americké perverze..... ()

AsylumFan 

všechny recenze uživatele

Parádička od velmistra katastrofického filmu Paula Zillera. Nepřekonatelně pitomý film, který musí rozesmát a výtečně pobavit nejen ty, kteří si alespoň trochu potykali s fyzikou a přírodními vědami. Plný počet bodů - 100 %. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Zábavný film. Baví mě, když se ambiciózní, na první pohled vysokorozpočtová témata točí jako nízkorozpočtové tv béčka. Třeba ve scéně, kde světová rada řeší globální nebezpečí, zasedají 3 lidi, slovy TŘI!!! Pan jůesej prezident, vojenský papaláš a poradce přes katastrofy, kteří navíc veškeré dění řeší mezi sebou přes web kameru. To nevymyslíte =D))) Tradičně nechybí karikatury zelených mozků: armáda obsadí město a nažene obyvatele do kostela. Geometeoroložka naléhá na generála s argumenty pro blbečky, aby okamžitě opustili město, protože jsou ve středu magnetické polární bouře, načež jí generál nevěří, přestože je kolem kostela po celém městě hromada nepojízdných aut, zničené el. vedení a kupa mrtvol, zasažená bleskem. Korunu tomu nasazuje projev prezidenta, který, ač je celá zeměkoule prošpikována desítkami magnetických pólu, chce řešit celosvětovou katastrofu, protože: "...životy všech američanů jsou v ohrožení." Čtou po sobě ty scénáře občas? ()

mosnak odpad!

všechny recenze uživatele

30 minut - přísahám... pouze třicet minut jsem vydržel a pak jsem vypnul mozek úplně... následoval tvrdý restart a pamatoval jsem si jediné... dej té sračce ODPAD!!! ()

arcticsky 

všechny recenze uživatele

Dokoukal jsem to, ale bylo to fakt nějaké divné.....Vojáci vezou ničivou zbraň a nevědí, že mají včas vypnout motor a hlavní hrdina na ně mává jak na prvního mája až do definitivního usmažení. A další a další podivnosti se rojí jedna za druhou a já bych za to usmažil celou autorskou partu tohoto skvostu světové katastroficko-akční kinematografie. ()

Likan7 odpad!

všechny recenze uživatele

Paul Ziller je koukám pán. Zatím jsem od něj viděl tři filmy a ani jeden se nedoškrábal alespoň na tu jednu hvězdičku. Tohle je klasický film toho nejhoršího zrna. Debilní scénář, herci hrozní, triky nejsou. Korunu tomu nasadila ponorka pod hladinou která se nechá vystřelit gejzírem ze sopky. Tohle nevymyslíš. ()

Reklama

Reklama