Reklama

Reklama

Peter Highman (Robert Downey Jr.) je na cestě z Atlanty zpátky do Los Angeles, kde jeho manželka čeká jeho dítě. Po incidentu s Ethanem (Zach Galifianakis), se oba dostávají na seznam nežádoucích osob. Peter se tak musí dostat zpět po svém. Jeho věci ale zůstaly v letadle a musí se tak vydat spolu s Ethanem autem. Ten míří do Los Angeles, aby zkusil štěstí jako herec a veze s sebou popel svého otce, který chce vysypat do Grand Kaňonu a svého psa Sonnyho. Poté, co Ethan cestou utratí většinu peněz za marihuanu, musí jim Peterova manželka poslat peníze přes Western Union. Ethan si ale nechal peníze poslat na svoje umělecké jméno. Peter je zmlácen pracovníkem Western Union po hádce se zaměstnancem Western Union, který jim odmítl vydat peníze. Po neprospané noci, při které Ethan i jeho pes onanovali, se Peter rozhodne odjet. Vyloží Ethanovy věci a vezme auto. Najde ale popel jeho otce a když ho chce nechat nad dálnicí, změní rozhodnutí a vrátí se. Ethan uvěří tomu, že jel pouze pro snídani. Ethan usne za volantem když Peter dohání spánek a vybourají se. Po propuštění z nemocnice pro Petera přijede kamarád Derryl a nakonec vezme i Ethana. Oba je ale vyhodí potom, co omylem vypije kávu z popela Ethanova otce. Půjčí jim ale auto a vyrážejí na cestu. Oba jsou pod vlivem marihuany a Ethan omylem dojede na hraniční přechod do Mexika. Tam Ethan utíká a Peter je uvězněn za držení marihuany... (TV Prima)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (855)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Road movie je veľmi špecifický druh filmového žánru. Príbeh o ceste. Točí sa to predovšetkým v USA, vďaka rozľahlosti ich krajiny. Road movie môžu byť dramatické (Thelma a Louise), rebelské (Bezstarostná jazda), psychedelické (Strach a hnus v Las Vegas), komediálne (Divé svine), akčné (Polnočný beh), horrorové (Stopár), alebo aj vianočné (Na Vianoce budem doma). A aká bola road movie "Nadoraz" (Deadline), ktorú v roku 2010 natočil režisér Todd Phillips? Dvoma slovami by som to zhrnul, že bola jednoducho zábavná, simply funny. Nie je to filmový klenot, nekonal sa ani žiadny herecký koncert, a nie je to ani nijak zvlášť originálne dielo, ale nenudil som sa pri tom a občas som sa aj z chuti zasmial. Cesta s dvoma typovo rozdielnými maníkmi naprieč Spojenými štátmi americkými, z Atlanty do Los Angeles, mi ubehla ako nič. Bola to fajn jazda. *** ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentná a civilná road-movie buddy komédia, ktorá vie byť bláznivo WTF a súčasne sa pevne držať na zemi a byť ľudskou. Jadrom vydareného scenáru sú na telo napísané postavy pre Downeyho a Galifianakisa a skvelo fungujúca chémia medzi nimi. Galifianakis tu už nie je iba tichou smiešnou postavičkou, akou bol v Pařbe vo Vegas. ()

Reklama

Pethushka 

všechny recenze uživatele

A zase se k nám vrací skvělý komik Zach Galigianakis a zase je vybaven kopou skvělých hlášek a vtípků. On to semnou prostě umí a pro road movie je tou nejlepší volbou. Nemohu si ale zase odpustit porovnání s Pařbou ve Vegas, která nasadila laťku opravdu vysoko. A ač má Na doraz nejednu briliantí scénu, na Pařbu prostě nemá. Je to 4,5*. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Těžší rozjezd o to lepší dojezd. Ze začátku jsem filmu moc nevěřil, o to více mě ovšem s přibývajícím časem bavil. Člověku je až líto že nemůže prožívat zážitky s ústřední nesourodou dvojicí. Robert Downey tentokráte bezpečně nevtipný vůbec nevadí. Nehodil k dobru ani jednu hlášku. Veškerou pozornost strhává Zach. Vždy jsem v kině ani nedutal co dalšího vymyslí. Jeho postava dokázala natropit pěknou paseku. 65% ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Tahle komedie mi přišla jako taková opatrná sázka na jistotu. Vzalo se něco z Pařby ve Vegas a smíchalo se to dohromady s filmem Letadla, vlaky a automobily. Z týhle kombinace snad ani nemoh vzniknout vyloženě propadák. Todd Phillips pořád točí jedno a to samý, Zach Galifianakis taky hraje dokola pořád jedno a to samý a mě to (zatim) baví. Celou dobu jsem si akorát řikal, že "tohle" už jsem někde viděl. Film mě pobavil, nicméně je to spíš taková směs recyklovanejch vtipů, který většinou zafungovaly. Stačilo vidět jednou. 60% ()

Galerie (51)

Zajímavosti (25)

  • Černý pickup, který řídí Darryl (Jamie Foxx), je Dodge Warlock, vyráběný jen mezi lety 1976 a 1979. (oje)

Související novinky

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

Oscarová komedie od tvůrce Pařby?

02.10.2009

Čím dál lepší obsazení nabírá nová road trip komedie Todda Phillipse Due Date, kterou se režisér pokusí navázat na mimořádný úspěch své Pařby ve Vegas. V produkci studia Warner Bros. si Robert Downey… (více)

Reklama

Reklama