Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Frank (Rainn Wilson) je obyčejný muž, který nesmírně miluje svoji ženu Sarah (Liv Tyler). Jednoho dne však zjistí, že je mu nevěrná s drogovým dealerem. Proto se rozhodne, že se stane hrdinou jménem The Crimson Bolt a to vše jen kvůli tomu, aby se k němu Sarah vrátila. Překážkou mu není ani to, že nemá žádné schopnosti. Brzy poté se k němu připojí jedna mladá sociopatka jménem Libby (Ellen Page), která pracuje v obchodě, kde prodává komiksy. Její hrdinské jméno je Boltie. (virus10)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Trochu jako v Kick-Ass se hrdina "loser" rozhodne hrát si na hrdinu, protože mu parchant (dealer) přebral ženu. A tak začne potírat zločin. Ale narozdíl od Kick-Ass je dospělý a nemá za zády Cage a Chloeë Moretz s různýma udělátkama. Na film jsem se těšil, kvůli Liv Tyler (ve filmu má spíš vedlejší roli a není moc vidět) a Ellen Page, která je zase hodně slyšet, je jak utržená z řetězu a tím nejlepším z celého snímku. Na Kick-Ass to zdeleka nemá; ale aspoň je místy dobrá muzika, která dodává filmu spád a posouvá akční pasáže o chlup výš. # příběh 4 | hudba 7 | humor 5 | akce 6 | napětí 3 | pustil bych si znovu 4 ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

KOMENTÁŘ OBSAHUJE SPOILERY!!! Tak tohle bylo divné. Zatímco první 2/3 byly fakt super, plné drsného humoru a ujetých scének, ke konci mi to přišlo moc přehnané a začalo se to brát až moc vážně, což působilo přinejmenším podivně. Navíc se mi vůbec nelíbila smrt Ellen Page, která byla totálně btw a bez emocí. Její postava mě fakt bavila, sexy, věčně nadržená psychopatka. A úplně poslední, dojáková scéna, byla úplně mimo mísu, připadal jsem si jak v úplně jiném filmu. Původně jsem chtěl střelit celé 4*, ale po prazvláštním závěru srážím jednu hvězdu. Mimochodem, taky nesnáším všechny ty sráče, kteří ve frontě předbíhaj a mít hasák po ruce... no, nevím jak by to dopadlo. ()

Reklama

F.man 

všechny recenze uživatele

Kdyby Kick-Ass nebyl o pár měsíců první, asi by měl Super hodnocení ještě o pár procent výše. Takhle to je jen jeden z wannabe heroes flmů, kterých se poslední dobou vyrojilo docela dost. Super od konkurence poznáte tak, že je komornější, daleko více indie a hlavně ještě o parník brulánější v humoru. Ono koukat na frajera jak mydlí hasákem do čela chudáka borce za předběhnutí ve frontě na lístky do kina je docela úlet. Super se toho stejně jako hlavní hrdina nebojí. On vlastně ten film nejen že si dělá srandu z hrdinských filmů, on si dělá srandu i z filmů, co si dělají srandu z hrdinských filmů. Inception. Po téhle stránce teda spokojnost. Škoda jen že ta zápletka je nakonec tak plochá a nerozvinutá, stejně jako jednotilivé postavy. Proto "jen" tři hvězdy, i když jsem na těch 96 minutách docela dost dobře pobavil. A Ellen Page? Ta je ... ehm ... vtipná? All it takes to become a superhero is the choice to fight evil. ()

SarumanKo 

všechny recenze uživatele

"Shut up, crime!" Realistickí superhrdinovia z ľudu sú dnes v móde a nenápadná snímka Super nadviazala práve na vlnu, ktorej najvýznamnejšími predstaviteľmi sú Kick-Ass či Defendor. Super nie je natoľko komplexný a "cool" ako Kick-Ass a chýba mu Defendorova psychologická prepracovanosť, no je o to vtipnejší a drsnejší. A k tomu srší nehoráznym množstvom režijných nápadov, avšak v tej najrýdzejšej možnej podobe, až miestami pôsobí neotesane, akoby James Gunn bol filmárskym začiatočníkom. Preto približne prvé dve tretiny film Super pôsobí ako zábavná jednohubka s výborným obsadením za 3*, ale vo finále to blbnutie získa tie správne grády. Zanechalo to vo mne lepšie pocity, ako som čakal. (7/10) ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Gunn až trestuhodně promrhal herecký potenciál a natočil jen průměrný film, který připomíná béčkovou variaci na Kick-Ass. Navíc se viditelně nemohl rozhodnout, zda půjde cestou akčních jatek ala Texaský masakr nebo pohodovou komedií s divácky přívětivou tématikou. Škoda. O to víc se zase těším na druhý díl Kick-Ass. 50% ()

Galerie (37)

Zajímavosti (14)

  • Při nákupu v zálesáckém obchodě lze zahlédnou, že si superhrdinové odváží v košíku i československou plynovou masku OM-10, která je z naší armády již vyřazena, ale stále je ve velkém množství v oběhu v různých obchodech s armádní tématikou. (Reyak)
  • Ve chvíli, kdy se z Libby (Ellen Page) stává Boltie, postava pronese: "Mohla bych mít drápy, jako Wolverine." Později si drápy skutečně pořídí, avšak nikoli tři, jako má Wolverine (Hugh Jackman) z filmové série X-Men, ale pouze dva, jako má Wolverinův ženský klon X-23. (Lorge)
  • Gunn pracoval na scénaři už od roku 2002 a v hlavní roli si představoval Johna C. Reillyho. Jeho tehdejší žena Jenna Fischer mu však doporučila kolegu ze seriálu Kancl (od r. 2005) Rainna Wilsona, který byl nakonec ve snímku obsazen. (Brousitch)

Reklama

Reklama