Reklama

Reklama

Chodit do práce o den dřív se nevyplácí, zvlášť když jste vězeňský dozorce. Může se stát, že skončíte na špatné straně mříží. Mladý vězeňský dozorce Juan Oliver chce v nové práci udělat dobrý dojem, do věznice se tedy dostaví o den dříve. Během prohlídky nejpřísněji střeženého oddělení se však nešťastnou náhodou zraní a ocitne na momentálně nepoužívané cele 211, zatímco kolegové jdou shánět pomoc. Když se dezorientovaný Juan probere, je všechno jinak. Ve věznici zuří vzpoura a chovanci lační po krvi. Juan má jedinou naději: vězni ho zatím neznají. Jedinou šancí je tedy splynout s prostředím a předstírat, že je jedním z nich. Je ale jen otázkou času, kdy jeho lest vyjde najevo... (Česká televize)

(více)

Recenze (441)

Catella 

všechny recenze uživatele

Čím začít... asi tím, že po první scéně, kde si vězeň podřezává žíly, se mě zmocnil pocit, že to snad ani nechci vidět. Nicméně jsem se rozhodla, že tomu dám šanci a budu koukat dál. A musím říct, že po pár desítkách minut jsem rozhodně nelitovala, chtěla bych napsat něco jako. . .že mě to chytlo za koule a nepustilo až do konce, jenže. . .nemám koule :-D. No prostě je to super film z vězeňskýho prostředí, kterej ukazuje, jak to dopadá, když se vězni vzbouří a převezmou kontrolu nad celou basou. A k tomu si představte, že jste nový dozorce, který se přišel podívat na své nové pracoviště a tak nějak tam uvíznete. Noooo, Slipy to zvládnul dokonale, oblafnul vzbouřené trestance a stal se jedním z nich. Dokonce se jedním z nich stal tak dokonale, že se ho i ostatní dozorci nakonec chtěli zbavit.... A pak je tam Malamadre, hajzl, vůdce vzpoury a velkej kápo, kterej se nakonec projeví jako velkej charakter, ten mě tam bavil asi ze všeho nejvíc. ()

BarGoldstein 

všechny recenze uživatele

Přímo na komoru! Syrová neteploušská podívaná na to jakej umí svět bejt zmrd, když má člověk kolem sebe dost zmrdů a má navíc trochu smůly. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Až do smrti jedné konkrétní postavy se mi to jevilo jako jasná čtyřhvězda. Přes docela originální námět jsem si furt říkal: "Jo, jo, půlka filmu napětí, kdy a kdo ho odhalí... potom si kluci rozbijou držky...a skončí to věznickou bromancí..." Ale pak jsem si uvědomil, že to vlastně točili Hispánci a ne žádní Amíci. A že právě proto nemůžu mít ani sebemenšího tucha, co mě čeká v další dějové linii. A taky že neměl. Španěláci zase nezklamali. Opět výtečný mnohavrstevný film, kdy charaktery jsou barevné jako celé překrásné Španělsko... ()

GsPiDeR 

všechny recenze uživatele

Kvalitní syrové drama z vězeňského prostředí. Originální dabing přidal hodně na autentičnosti. Postavy co mají srdce na svém místě. Celkově velmi zajímavá podívaná. Nepředvídatelné. ()

PetrB 

všechny recenze uživatele

Zacatek filmu me nadchnul, bylo videt tempo ale i rodici se velmi zajimava zapletka. Ta se bohuzel postupem casu zacala velmi podivne zamotavat a rozpleteni jsem vubec neveril. Trochu zklamani, bilancoval jsem mezi 2* a 3*, kvuli prostredni, strhnule casti, nakonec 2* ()

Martens14 

všechny recenze uživatele

Výborné drama. Má to říz od začátku do konce. Skvělí španělští herci a režisér. Na evropskou produkci kvalitní snímek, doporučuji. ()

freezer02 

všechny recenze uživatele

Strašně nadhodnocenej nízkorozpočtovej skoro až polo-amatérskej film...nápad by nebyl špatný, ale to zpracování... ()

e-pilot 

všechny recenze uživatele

Velice silný vězeňský příběh s pekelnou katarzí na konci. Díky Bohu, že je situace v českých věznicích zcela jiná. Sice, kdo chce, tak uteče, ale vězeňské vzpoury zde nehrozí. Naši vězni jsou zhýčkaní a neradi by přišli o to pohodlí, kterého se jim dostává. ()

GrifHi55 

všechny recenze uživatele

Nechtěl bych být v kůži Juana...španělské vězenské peklo, přežije jenom ten, kdo bojuje sám za sebe bez ohledu na silnější. Hodně silný film s opravdu silným koncem. 85% ()

Názorožec odpad!

všechny recenze uživatele

Úplně slabé, asi mám předsudky ke španělským filmům, ale nemůžu si pomoct taková slátanina nemůže být myšlena vážně. Naprosto nepravděpodobný vývoj hlavních postav a nebo že by španělé byli takový ryzí emociálové že během jednoho dne všechny hodnoty přetočí naruby...? a vůbec. Pokud to přesto chcete vidět - doporučuju vyhnout se dabingu. ()

P@\/EL 

všechny recenze uživatele

Vynikající drama z vezeňského prostředí. Osobně mám filmy s touto tématikou hodně rád a v ani tomhle případě tomu není jinak. Děj je poněkud netradiční, což přidává na atraktivitě celého filmu. Další bezespornou výhodou je autentičnost, kterou film disponuje. Silný, velmi povedeně propracovaný příběh plný zvratů v ději a nečekaných rozzuzlení na vás zaručeně zapůsobí. ()

schindler 

všechny recenze uživatele

Abych řekl pravdu, na tento film jsem narazil při hledání nějakého ne úplně profláknutého kvalitního filmu. Recenze pěly jen samá pozitiva takže 49 kč změnilo svého majitele (snad první kvalitní film u DVD EDICE) a už vkládám DVD do přehrávače. Jde o solidní drama z vězeňského prostředí, kde ani náhodou nikdo neuhodne nastávající děj. Nečekaný a ne úplně happy závěr správně poukazuje na evropské tvůrce. Dobrá práce Španělsko. ()

dratkovani 

všechny recenze uživatele

Je neuvěřitelné,jak jeden okamžik může člověku změnit život,strhující vězeňské drama,kde nejsou žádné kompromisy.Španělská kinematografie zase dokázala své kvality,jejich realistický pohled na svět v současné době nikdo neumí tak přenést na filmové plátno,jako oni,máme se co učit,film nemusí být přeplněný počítačovými efekty a stát horentní sumy,aby byl skvělý,nehoní se za kasovními trháky a to je na snímcích vidět,dokáží vtáhnout diváka do děje a cítit úzkost.Takže můžu jen doporučit-skvělý zážitek!!! ()

Mr.Lordi 

všechny recenze uživatele

Film jsem koupil za 25kč a říkal jsem si, že to bude průměrný Bčko - a helemese, ono ne... Vyklubal se z toho zajímavý film se zápletkou, mrazivými scénami a perfektními triky. Za mě 85% ()

Tominko12 

všechny recenze uživatele

Výborná španielska dráma z väzenského prostredia, ktoré je pre diváka vždy zaujímavé. Skvelé herecké výkony a tiež dobrý scenár. Nie je čo vytknúť, určite je to film, ktorý sa oplatí vidieť...a mne nestačilo iba raz. Luis Tosar hrá svoju postavu drsného vodcu nesmierne presvedčivo. Odporúčam.. ()

LB-goulem 

všechny recenze uživatele

"Občas s tebou život vyj*ebe a ty si to ani neuvedomis." ... Film s naprosto originální zápletkou, dobrými hereckými výkony a skvělým prostředím. Přiznám se, že bych nechtěl být v kůži hlavního hrdiny. Pro mě za 4 a určitě doporučuju se na to dívat ve španělštině, protože hlavní kápo ve vězení má opravdu gangsterský hlas. ()

Reklama

Reklama