Reklama

Reklama

Illegal

Trailer

Obsahy(1)

Jako žalobce uměl nazpaměť každé písmeno v paragrafech, jako obhájce ale dovedl využít jejich každé mezery.

Státní návladní Victor Scott (Edward G. Robinson) už poslal na elektrické křeslo hezkou řádku lidí. Vyhrával kauzy s pompou a grácií nejúspěšnějšího žalobce v zemi. Každý ale dřív nebo později udělá chybu. Také jeho poslední případ vyzněl jasně, nezpochybnitelný rozsudek smrti pro Edwarda Claryho. V poslední chvíli se ale k vraždě mladé ženy přiznal někdo jiný. Jenže bylo už pozdě a Edward Clary se stal nešťastnou obětí justičního omylu. Zdrcený Scott spadl z vrcholu rovnou na dno. Rezignoval na svůj post, utápěl svůj žal mísený se vztekem v alkoholu, až sám skončil před soudem za výtržnictví. Tehdy ho napadlo, že právo přeci hájil dlouho a svědomitě, a přece ne dost dobře. Co kdyby teď pomáhal těm z „druhé strany"? Hned prvním případem si ale ukousl příliš velké sousto... (dopitak)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (5)

Flego 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý noir o právnikovi, ktorý spozná obe strany zákona na vlastnej koži. Spoľahlivý Edward G. Robinson si postavu dokonale užíva. Štvrtá recenzia. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Skvělý Edward G. Robinson! Chvílemi je film na pět. Parádní je třeba ten zásadní obrat (dříve než v polovině filmu), rafinovaný to zvrat a ukázka chytrého scénáře. Skvělá noirovka, kterou jednou čekám třeba na festivalu Visions of Light. ()

Reklama

Gastovski 

všechny recenze uživatele

Celý film stojí na noirovém veteránovi Edwardu G. Robinsonovi, který je tradičně skvělý. Role státního návladního a právníka s buldočí vizáží mu dokonale sedla, nicméně dějové kulisy mne nedokázaly strhnout. I vzhledem k ne moc vydařenému konci 4* dát nemohu. ()

Topco 

všechny recenze uživatele

Noir o charizmatickom hviezdnom právnikovi, ktorý zažije strmý pád, aby sa neskôr s pompou začal pohybovať na hrane zákona a zastupovať "druhú stranu". Film má svoje naivné momenty a hlavne záver, ale inak to šlape. Ak máte radi Robinsona (a vy ho máte radi!), je to povinnosť a pokojne si prihoďte hviezdu navyše k tomuto inak lepšiemu priemeru. Ja prihadzujem. PS: Mansfield bola v roku uvedenia aktuálnou Playmate. ()

Galerie (24)

Reklama

Reklama