Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (610)

Marigold 

všechny recenze uživatele

Moc jsem se těšil na hubatý female nářez, ale dostal jsem jenom středně oslizlý a totálně splasklý biják bez humoru, s přepáleným digi vizuálem a zoufale nevyužitým potenciálem. Nevím, proč zrovna Ghostbusters přišli Feigovi jako dobrá platforma pro diss machismu a misogynie, vždyť už originál vtipně nabourával kategorii mužského hrdinství. Když už ale chtěl podvracet, měl to aspoň udělat pořádně. Chris jako Barbie není vtipný ani první minutu a pokud to je hlubší koncept, tzn. má to divákovi ukázat, jak stereotypizace není zábavná, tak by mohl fungovat aspoň zbytek filmu. Ale nefunguje. Talentovaný cast spíš okatě pózuje, slapstickové fóry padají o kus vedle, napětí nikde a skoro všechny nápady jsou jenom špatně recyklovaný originál. Použití starých pardů je spíš rozpačité než inteligentní. Krotitelky postavily svou kampaň na hejtu a člověk by si přál, aby ten diss rozdmýchávaly i něčím lepším než jen naprostou ledabylostí a nulovým adrenalinem. Bohužel si jenom dokola nabíhají na vidle těch nejstereotypnějších keců o blběnách bez chlapa, co problémy řeší fistulí. P. S. Jestli bylo vyhození Chrisova tanečku fakt nejtěžším režijním rozhodnutím, má Paul docela sladkej život. ()

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Osobně se za velkého fanouška Krotitelů duchů nepovažuji, i když se mi první dva originální filmy líbili a na dlouho slibovaný třetí díl jsem se těšil. Po neustálém odmítání Billa Murrayho a smrti Harolda Ramise jsme se ale museli smířit s nevyhnutelným a na místo originálního týmu (a případně jejich dětiček) se dočkáváme restartu s ženskými hrdinkami. Od prvního traileru film vypadá jako to největší zklámání všech dob. A to se nedostaví. WHAT?! Někteří jsou teď překvapení ale film je v rámci možností pikey. Aspoň tedy víc než se čekalo. Vůbec nemá cenu srovnávat TY Krotitele duchů a ty Krotitele duchů. Berte tohle jako prostě jiný tým s jiným přístupem. Většina starého obsazení má ve filmu cameo (Billa Murrayho to vůbec nebaví a kdo by mu se mu divil, když ho chtěli zažalovat, když tu nebude hrát) ale ženský tým naplno na těch 117 minut uchvátí. Ve filmu taky nechybí spousta odkazů na původní filmy (nejvíc zapůsobí po-titulková scéna) a celkově fanoušky asi zklamání nebudou (I když možná jo, jak jsem říkal fanoušek nejsem). Rozhodně od Krotitelů duchů nečekejte revoluci. Když však očekáváte vtipnou komedii, v rámci možností se dočkáte. ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Keď dvaja robia to isté, nie je to to isté. Noví krotitelia či krotiteľky nie sú zďaleka takým vtipným filmom ako pôvodný, a keďže mali dokonalú reklamu v staršom filme, ani sa nemuseli snažiť... o divákov mali postarané. Napokon to tak aj vyzerá. Zrecyklovaný námet s občasným vtipom zaujal len ženským pohľadom stačí to len na priemer. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jak to, že to v češtině nemá také správně feministický název Krotitelky duchů? Kurňa, takhle ten krásný, nový svět nevybudujeme, soudružky! Ale k filmu. Ano, ano, kdybych vzal s kamarády na škole v době naší puberty kameru (a měli bychom zručného trikaře) a chtěli natočit jakýsi amatérský fan snímek plný našeho pubertálního humoru, vypadalo by to asi takto. Samozřejmě v tom fuj, fuj mužském provedení. Docela se divím, že jakýkoliv chlap se na tomto filmu chtěl dobrovolně podílet producentsky, herecky (camea původních Krotitelů je největší WTF filmu) a vůbec jakkoliv. Tohle prostě je ňu ňu blogýsek zamindrákovaných čtyřicítek, které ale stále mají duši rebelské puberťačky (a stále ty pubertální hi hi vtipy, nejčastěji na chlapy, 4 % a rozkrok). Už jen úvodní scéna, kde se hlavní hrdinka, aspirantka na prestižní vědecké místo, chová jako debil stižený těžkou méněcenností a patologickou nerozhodností, ale měl bych jí fandit, je hodně přes čáru. Ale s tou boubelkou to také moc vychytané není, přitom jiný film, kde za drsného tajného agenta musí boubelka zaskočit, měl tu postavu docela uvěřitelně napsanou. Říkal jsem si v té chvíli, že chybí jen černoška... a bum ho, ani jsem nemusel dlouho čekat. A vůbec jsem nepobral postavu Kevina, pořád jsem čekal, že je třeba společník toho zlouna, ale prostě to nemělo žádnou pointu. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak, najkontroverznejší film tohto roku máme úspešne za sebou. Nemusím asi vysvetľovať, čo spôsobil nových "Ghostbusters" a rovnako aj teraz fakt, že už ľudia film videli. Svet sa rozdelil na dva tábory. Tých, ktorí vidia film ako okey komédiu, a tých, ktorých detstvo bolo zašlapané hlboko do zeme a majú potrebu sa nad týmto filmom rozčuľovať na najvyššiu mieru. A nebudem tvrdiť, že tých ľudí nechápem. Pretože prvý film Ghostbusters je kultovou komédiou s výbornými hercami, plný dobrých momentiek a miestami aj skvelej strašidelnej atmosféry. Ghostbusters II je podľa mňa tiež veľmi dobrým filmom so zaujímavými momentkami, no na druhú stranu mám pocit, že je oveľa menej vtipný a zaujímavý než originál. A tvoria ho hlavne postavy a Peter MacNicol v role Jánoša. A čo sa týka tohto filmu, myslím si, že sa tiež zaradím medzi ľudí, podľa ktorých je tento film okey. Nemyslím si, že mi zlikvidoval moje detstvo ani nič podobné. Musím dokonca povedať, že som si tieto štyri ženské celkom užil. A film má dostatok humoru a zaujímavých momentiek na to, aby ma udržal. Plus sa mi páčia aj nové zbrane. Chris Hemsworth je trošku iná story. Musím povedať, že je to jeden z najväčších idiotov, ktorých som asi kedy videl vo filme. A občas to funguje, ale často zase nie. Čo ma však asi štvalo najviac je fakt, že film chcel veľmi vzdať hold pôvodnému originálu so scénkami, ktoré adresujú na pôvodný film. A asi by som bol radšej, keby sme videli viac nových krotiteľov duchov bez všetkých odkazov na originál. Vizuálne je to podľa mňa dobré a aj efekty sú schopné. Priznám sa, že po traileri som sa bál, že to bude tohtoročné Fant4stic, ale nič také sa nekoná. Aspoň podľa mňa nie. Som rád, že som film videl, neviem či by som sa k nemu vrátil, ale užil som si ho aspoň raz. Čo nemôžem povedať o iných filmoch na tomto webe, ktoré majú oveľa vyššie hodnotenie. Rozhodnite sa sami, či je to niečo, čo by ste chceli vidieť. Hodnotenie: C+ ()

Galerie (74)

Zajímavosti (20)

  • V čase 1:29:33 se na jednom z billboardů objeví nápis: "That's a big" a pod ním obrázek piškotu. Jedná se o odkaz na původní film Krotitelé duchů (1984), kde stejný piškot použil Egon (Harold Ramis) pro vysvětlení problému se skladováním duchů Winstonovi (Ernie Hudson). (Stibak)
  • Jedním, kdo v pokračování odmítl vystupovat, byl Rick Moranis (v původním filmu Louis Tully). Tento herec nenatočil žádný hraný film od roku 1997, kdy mu zemřela manželka na rakovinu prsu, načež se rozhodl věnovat především svým dětem. Sám svou neúčast před kamerou okomentoval slovy: "Vzal jsem si pauzu, která se protáhla ještě ve větší pauzu". V jednom interview pak ke své účasti v nových Krotitelích duchů řekl: "Nevidím důvod, proč bych se měl na jeden den účastnit nečeho, co jsem dělal před třiceti lety", přičemž popřál hodně štěstí a úspěchu ostatním hercům i celému štábu. (PierrevanH)
  • Tvůrcům se po uvedení prvního traileru dostalo neskutečně záporného ohlasu. Po cca dvou měsících měl na YouTube při 31 564 938 shlédnutích 235 207 liků a 776 780 disliků. Režisér Paul Feig pro "Daily News", řekl: ,,Mezi geeky jsou jedni z největší idiotů, jaké jsem kdy v životě potkal. Hlavně poté, co na mě už měsíce útočí kvůli novým Krotitelům duchů." Paradoxně se trailer, i přes své velmi záporné přijetí, stal ve své době nejstahovanějším trailerem v historii YouTube. (ČSFD)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama