Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Třicet let poté, co diváky uchvátil původní film, se Krotitelé duchů vracejí, aby se ve zcela nové podobě představili současné divácké generaci. Režisér Paul Feig kombinuje známé prvky boje s nadpřirozenými bytostmi, díky kterým byla původní filmová série tak oblíbená, s novým hereckým týmem, složeným z těch nejlepších komediálních herců současnosti. Připravte se na letní podívanou, během které společně zachrání svět! (Falcon)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (610)

darkrobyk odpad!

všechny recenze uživatele

Film, který neměl nikdy vzniknout. Přehlédnu všechno to kopírování a vykrádání předchozích dílů, jelikož se tomu dá říkat i pocta. Tohle je ovšem ultrafeministická srajda, kde všichni chlapi jsou divní nebo rovnou blbí a je třeba nakopat jim koule, i kdyby byli už jen v podobě duchů. Z poloviny sitcom bez přimíchaného smíchu, z poloviny ptákovina, co na první pohled není nijak nebezpečná. Hned na druhý jde ale o xenofobní a nenávistný film. Pokud by měly nové Krotitelky duchů prezentovat současný americký film, pak by i dekadence byla ve srovnání s ním procházka báječným růžovým sadem. Naštěstí tomu tak není... ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Snad první film, u kterého by mi bylo líto, když bych ho hodnotil hůř, než jak jsem ho skutečně hodnotil. Přitom by si to bezesporu zasloužil. Prachsprostě totiž kopíruje legendární osmdesátkové Krotitelé duchů, ze kterých si vzal vlastně všechno a nepřišel s ničím novým. Až na to, že je to natočeno poměrně dobře a digitální efekty taky nejsou k zahození. Do toho Chris Hemsworth naprosto exceluje a dělá z tohoto filmu opravdovou komedii. Zapíral bych, když bych tvrdil, že jsem se nezasmál. Žel kvůli těm holkám to nebylo. Je vidět, že Kristen a Melissa mají úplně jinou filmovou průpravu než Leslie s Kate. Kate obzvlášť byla hodně mimo. Každopádně zvědavý jsem na výsledek byl, co Vám budu povídat. Nakonec to ale nedopadlo hůř, než jsem čekal a cameo rolí starých známých jsem se konec konců také dočkal. Jen na tu znělku by už nikdo nikdy neměl šahat. To by bylo fakt moc fajn. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak, najkontroverznejší film tohto roku máme úspešne za sebou. Nemusím asi vysvetľovať, čo spôsobil nových "Ghostbusters" a rovnako aj teraz fakt, že už ľudia film videli. Svet sa rozdelil na dva tábory. Tých, ktorí vidia film ako okey komédiu, a tých, ktorých detstvo bolo zašlapané hlboko do zeme a majú potrebu sa nad týmto filmom rozčuľovať na najvyššiu mieru. A nebudem tvrdiť, že tých ľudí nechápem. Pretože prvý film Ghostbusters je kultovou komédiou s výbornými hercami, plný dobrých momentiek a miestami aj skvelej strašidelnej atmosféry. Ghostbusters II je podľa mňa tiež veľmi dobrým filmom so zaujímavými momentkami, no na druhú stranu mám pocit, že je oveľa menej vtipný a zaujímavý než originál. A tvoria ho hlavne postavy a Peter MacNicol v role Jánoša. A čo sa týka tohto filmu, myslím si, že sa tiež zaradím medzi ľudí, podľa ktorých je tento film okey. Nemyslím si, že mi zlikvidoval moje detstvo ani nič podobné. Musím dokonca povedať, že som si tieto štyri ženské celkom užil. A film má dostatok humoru a zaujímavých momentiek na to, aby ma udržal. Plus sa mi páčia aj nové zbrane. Chris Hemsworth je trošku iná story. Musím povedať, že je to jeden z najväčších idiotov, ktorých som asi kedy videl vo filme. A občas to funguje, ale často zase nie. Čo ma však asi štvalo najviac je fakt, že film chcel veľmi vzdať hold pôvodnému originálu so scénkami, ktoré adresujú na pôvodný film. A asi by som bol radšej, keby sme videli viac nových krotiteľov duchov bez všetkých odkazov na originál. Vizuálne je to podľa mňa dobré a aj efekty sú schopné. Priznám sa, že po traileri som sa bál, že to bude tohtoročné Fant4stic, ale nič také sa nekoná. Aspoň podľa mňa nie. Som rád, že som film videl, neviem či by som sa k nemu vrátil, ale užil som si ho aspoň raz. Čo nemôžem povedať o iných filmoch na tomto webe, ktoré majú oveľa vyššie hodnotenie. Rozhodnite sa sami, či je to niečo, čo by ste chceli vidieť. Hodnotenie: C+ ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Nebýt pár docela vážných nedostatků a vyloženě likvidační postavy Holtzmanové, která celý film poslala svým působením naprosto do prdele, bylo by to i koukatelné pokračování nezapomenutelné legendy. Těžko říci, zda Kate hrála až tak blbě, nebo byla takto fatálně napsána její nesnesitelná postava a režisér se rozhodl diváka umlátit svým neumem. To už se nedozvíme. Bohužel, tento film je příkladem toho, jak oprášená kvalitní značka, zakopávající v každém druhém záběru o své stvořitele, nutně nezaručuje úspěch. I přesto však musím říci, že to vcelku nebylo ani tak špatné, vlastně až překvapivě, a čekal jsem větší průser, když tam hraje i to nakynuté komediální herecké nemehlo. 45% ()

Segrestor odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi pomohl uvědomit, jak je tahle doba v prdeli. Osmdesátky, ač už samy o sobě byly úpadkem a deklasovanou ztřeštěnou dobou, pořád ještě dokázaly vyplivnout zábavným film, jakým bezesporu Krotitelé duchů 1 byli. Všechno tam fungovalo jak z filmovýho, tak i příběhovýho hlediska. O humornosti filmu nemluvě. Je třeba si přiznat, že i přes pitomé (a v podstatě směšné) duchy, tam byly i chytré humory. Třebas i slabší gagy, ale takhle s odstupem let nostalgický divák leccos promine. Pak mu ale někdo chce nakukat, že oživil legendu a chudák se jde podívat na znovuzrození kultu. Dostává bizarní podívanou, kterou asi sotva pochopí - proč vznikla, jaký byl účel a co se tím chtělo říct. Čert vzal, že krotiteli byly ženy, to mi nepřijde jako nejhorší nápad. Dosadit nové tváře mužské, kritika by se jistě snesla horší, více by se odvolávali na neporazitelnou původní skvadru. Ženský tým je celkem šalamounské řešení, nicméně, neskutečně, opravdu neskutečně to selhává nejen v obsazení, ale už samotných charakterech postav a v neposlední řadě samozřejmě v HERECKÝCH VÝKONECH. Tak tomuhle se dneska lidé v kinech hihňají? Zmítaly mnou pocity neskutečného studu, když jsem viděl ty herečky se pitvořit a křečovitě předvést cool postavy. Kolem nich se automaticky tvoří vzduchoprázdná hlušina, kdy sekundující herci marně lapají po dechu a zkouší rozesmát zeď za ostatní. A taky atmosféra. Zatímco ji Reitman budoval zcela precizně a my přirozeně přilnuli k postavám a děj nás takříkajíc vtáhl, tady funguje jak vakuová pumpa, prostě sedíš a čekáš, dokud ti nepraskne hlava. Za nejhorší považuji výkon takzvané ulítlé vědkyně, jakési Kate McKinnonové. Její projev považuji za nejstrašnější fragment současné filmografie jako obrazu doby. Děs, kurva, děs! ()

Galerie (75)

Zajímavosti (20)

  • Po negativních ohlasech na trailer začala společnost Sony mazat negativní komentáře a obvinila kritiky z misogynie. (L_O_U_S)

Související novinky

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

Další Krotitelé duchů našli nového režiséra

06.12.2022

Snímek Krotitelé duchů: Odkaz z loňského roku slavil u fanoušků série úspěch. Režisérovi Jasonu Reitmanovi se v něm podařilo představit nové postavy a navodit silnou dávku nostalgie k originálu. S… (více)

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

Sigourney Weaver zpátky v Krotitelích

08.06.2019

Režisér Jason Reitman (Lítám v tom), syn Ivana Reitmana (Krotitelé duchů I, II), už nějakou dobu kutí pokračování ke kultovní sérii svého táty. To má ignorovat ženský reboot z roku 2016 a místo toho… (více)

Hrdina Uncharted shání parťáka

Hrdina Uncharted shání parťáka

30.03.2019

Herec Tom Holland (Spider-Man: Daleko od domova) má momentálně plné ruce práce s tím, aby neprozradil žádný důležitý spoiler ohledně blížících se Avengers: Endgame, už brzy ho ale čeká natáčení… (více)

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

Třetí Krotitelé duchů nabírají obsazení

03.03.2019

Pokud jste to prošvihli, Jason Reitman (Juno, Lítám v tom), syn Ivana Reitmana, režiséra původních Krotitelů duchů, chystá pokračování, které bude filmově navazovat na druhý díl a v podstatě tak… (více)

Reklama

Reklama