Reklama

Reklama

Ačkoli má tovární dělník jménem Quaid (Colin Farrell) krásnou manželku (Kate Beckinsale), kterou miluje, výlet do mysli mu připadá jako perfektní dovolená od frustrujícího života – skutečné vzpomínky na život super špióna mohou být přesně to, co potřebuje. Ale když se proces zvrtne, Quaid se stane hledaným mužem. Quaid, který je na útěku před policií – kterou řídí kancléř Cohaagen (Bryan Cranston), vůdce svobodného světa – se spojí s povstaleckou bojovnicí (Jessica Biel), aby našel hlavu ilegálního odboje (Bill Nighy) a zastavil Cohaagena. Linie mezi fantazií a realitou se začne smazávat a osud jeho světa visí na vlásku, když Quaid objeví svou skutečnou identitu, svoji pravou lásku a svůj skutečný osud. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 382)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Remake dnes již vynikající klasiky je poněkud odlišný a to doslova. Arnolda Schwarzeneggera vystřídal Colin Farrell a musím uznat, že se s tím popral velmi dobře. Tentokrát je to neskutečně rychlá jízda, že jeden nestačí sledovat průběh událostí a pomalu se v tom během těch neustálých honiček a přestřelek začíná ztrácet. Atmosféra a prostředí hodně připomíná snímek 'Blade runner'. Nechápu však jedno. Jak mohli tvůrci vynechat planetu Mars, kde se původní snímek převážně odehrával. Jak by řekla Kelišová, je to do nebe volající. Jinak na dnešní urychlenou dobu se jeví snímek přijatelně. ()

Toka 

všechny recenze uživatele

Původní Total Recall jsem neviděl. Nicméně tohle pro mne byla senzční sci-fi bomba. Klišé neklišé, popravdě docela nečekané zvraty. Nejvíce se ovšem musím zastat Jessicy Biel, která předvedla famózní výkon, který jsem žral celej film. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele

Pěkná akční sci-fi jízda, která s originálem sice nemá mnoho společného, ale to je možná spíše dobře :) Mně se to líbilo... 70% ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Sice tento remake nedosahuje kvalit filmu z roku 1990 s Arnoldom Schwarzeneggerom,ale nie je zly,je dost akcny a ma aj zaujimavy pribeh,nepotesilo ma,ze tam hra Colin Farrell,jeho velmi nemusim,ale zase tvaricku Kate Beckinsale vidim strasne rad,je to kocka...:-) ()

KOOHA 

všechny recenze uživatele

"Dělat remake filmu s Arnoldem a dát tam takovýho chcípáčka nemůže být nakonec nic jiného než trapas." Nedivím se lidem co jsou z toho zklamaný, taky jsem byl. Po vizuální stránce pecka vytvořenej svět, to hravě pokydá Minority report a Já, robot,... po příběhové stránce...nula bodou. Neustále utíká z bodu do budu a přitom dějově to je o ničem. Žabky pěkný, ale pěti-sekundovej záběr na Kate Beckinsale v bílejch kalhotkách a jedno-sekundovej záběr na trojitý kozáky to nespravěj. PG13 to totálně zabilo. Takže si to shrneme...200 míčů vyhozenejch za speciální efekty ale výsledek můžete stejně hodit do kanálu. Nemá cenu utrácet za kino. Mě to stálo $9,50 ()

shereen 

všechny recenze uživatele

Uz me stvou ty remaky jako napriklad tohle a Tron, ktere si mysli, ze puvodni film vylepsi, kdyz vsechno v nem vic vylesti a nalejou do toho o par milionu vic. Nejlepsi detaily z originalu chybi, proste zklamani. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Jak už bývá u remaků zvykem, ani tenhle nebyl schopnej překonat původní film. Že to takhle dopadne ale muselo být snad každýmu jasný, když za kamerou neseděl drsnej Verhoeven a před kamerou nestál hustej Arnold. A je pravda, že příběh taky nepatřil mezi uplně nejpovedenější, nicméně bych zase nešel tak daleko, abych tvrdil, že novej Recall byly vyhozený prachy a mělo se radši natočit něco jinýho, originálnějšího. K tomuhle přesvědčení mě přivedlo sympatický herecký obsazení, slušná hudba, velká porce solidní akce a předevšim povedenej vizuál, na kterym byl vysokej rozpočet fakt znát. To jsou zároveň důvody (spolu s faktem, že akční scífka jsou v posledních letech ohroženej "druh"), proč vůbec nelituju, že jsem zašel do kina a proč přihazuju čtvrtou slabší hvězdu. ()

Johny M. 

všechny recenze uživatele

Jsem rád, že většina toho, co jsem se dočetl v recenzích a zdejších komentářích byly nesmysly, naprosto mimo mísu a já se nenechal odradit... Podrobněji (možná) časem. ()

Jeand´Boa 

všechny recenze uživatele

Na tomto filmu je jediná dobrá věc...jedná se o festival...za cenu jedné vstupenky do kina má divák možnost spatřit cca 15 jiných filmů...tvůrci viditelně přiznávají, že si vypůjčili Total Recall (i když se o spojitosti daných filmů dá tak trochu pochybovat), ale zároveň si tak nějak něco odnesli i z tématiky agenta Bournea a z nových Bondovek, které vlastně samy Bournea vykrádají, dále se nezbavíte pocitu, že už jste to někde viděli, respektive v Minority Report, v Já, robot nebo v Blade Runnerovi a mnohých dalších...člověk muže nyní jen obtížně vyjmenovat, co vše mu tam přišlo povědomé, bylo toho tolik...takže tři hvězdičky za tři prsa...z nostalgie... ()

Skleni 

všechny recenze uživatele

podstnou chybou ludí v hodnoteniach je okrem inoho aj porovnávanie. To je dôvod prečo aj tento film skončí zavalený vlečkou zeminy v útrobách fimového pekla vytvoreného ktikimi a tými ktorých tak pekne nazývame "haters". A tým by som rád aj vyjadril to že i keď platí "haters gonna hate" tento film nemá nijak výraznú chybu. Dej je uspokojivý, herecké výkony priaznivé, hudba, strih, efekty, kamera, scenár, výprava, veštko je v prospech filmu. Lenže na myskách osudu by všetky tieto pozitýva prevážili tie zlú stranu plynulou no nie závratnou rýchlosťou. A myslím, že o to ide. Film je dobrý no nie super. A to sa čakalo. Druhá zlá vec v očakávaniach divákov. Takže ak ste nevideli jednotku, nemáte predsudky voči hercom, a chcete si užiť bezstarostný večer s čipsami a pivom, pozrite si tento film! Myslím, že nebudete ľutovať. ()

Paulusek 

všechny recenze uživatele

Původně jsem čekal více podobnosti s původním Recallem, ale jaksi mi to nevadilo co sem viděl. Kdybych neznal a neviděl nejednou první Total tak se mi to líbí i možná víc. Potěšil mě odkaz na trojkozou prostitutku :). A mít za manželku Kate tak bych si ani nechtěl vzpomenout. ()

longercz 

všechny recenze uživatele

První polovina určitě lepší než ta druhá a konec se mi opravdu moc nelíbil. Na mě ale jednoduše působí vizuální stránka filmu tak silně, že mu odpouštím další nedostatky. Stejně na mě působila třeba Bitevní loď nebo dvojka Transformers. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Možná nic ohromujícího co se týče příběhu, ale akce byla provedena parádně, ani Bourne by se za to nemusel stydět, hlavně v první půli. Taktéž se mi líbilo vyvedení živoucího města ať už Federace či Kolonie. Možná zbytečně dlouhé, ale komu by to vadilo, že? :) Skvělý filmek na oddechnutí, nic víc v tom nehledejte. (originál jsem neviděl) 4* ()

Castielo 

všechny recenze uživatele

Ten děj byl občas hloupoučký a předvídatelný, ale na druhou stranu slušná porce akce a zábavy. Normálně bych dal 3*, ale jako fanda scifi musím dát za 4! ()

Jakubik 

všechny recenze uživatele

Srovnávat s původním bijákem s Arnoldem nebudu. Budu na to koukat jako na nový film a ten mě nějak zvlášť neurazil ale konečné WOW to taky nebylo. Největším kamenem úrazu je scénář a to dost velkým. Začátek ještě ujde je tu spousty odkazů na původní film a hezky se to rozjíždí, ale bohužel udeří půlka a ve všem začne bejt hodně velkej guláš a scénář se začne patlat a patlat. Průběh filmu ale celkem zachrání řemeslná režie a spousty pěkné akce se skvělými herci. Další kladnou stránkou je velmi zdařilý vizuál s atmosférou Deus Ex a povedeným soundtrackem. Zapomeňte na srovnávání s původním filmem (já si ho moc nepamatoval) a budete se dvě hodinky skvěle bavit. Těžké to je na hvězdy zda tři nebo čtyři…dám čtyři s odřenejma ušima… ()

Yancl 

všechny recenze uživatele

Remakovaný 'Total Recall' byl dlouho v mém hledáčku očekávaných filmů roku 2012. První trailery slibovaly působivou akci, ale zmínky o filmu zněly spíše rozpačitě. Ale i přesto jsem se těšil a se zavřenýma očima mohu tvrdit, že jsem částečně spokojený s tím, co autoři pustili na plátno. Otázkou zůstává, zda srovnávat s původním "Arnieho" originálem ? Má odpověď zní - v žádném případě. Originál je a vždy bude pouze jeden, proto je lepší sledovat tuhle scifárnu jako vlastní film, jinak by člověk musel nadávat, jak to L. Wiseman podělal. Ale co se týče mých poznatků, tak bych vyzvednul působivou scifi atmosféru (města ve vzduchu, létající vozidla, výtah skrz planetu či hromadu androidů ). Herecké obsazení mi vyhovovalo, dvě sexy herečky + nasvalený Farrell. Jako hlavní zápor považuji nesouměrnost, předeším po 3/4 filmu ujíždí děj jiným směrem a také jsem čekal epické finále, které se vůbec neodehrálo. Proto beru nový 'Total Recall' jako další z řady scifi filmů, u kterého jsem se ale nenudil, ba naopak místy i překvapil. [67%] ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Všetky moje obľubene filmy v jednom.A napodiv to aspoň u mňa funguje perfektne.K plnému počtu tomu čo to chýba,ale bola to aj tak dobrá jazda a je jasné že si ju ešte zopár krát zopakujem.Kate a Jessica sú na zjedenie a colin je drsný tak akurát.Keby dali úlohu Matthiasa "Arnoldovi" tak by to nemalo chybu :-D ()

Související novinky

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

Remake Hvězdné pěchoty upustí od satiry

06.01.2014

Paul Verhoeven dal světu trojici výjimečných akčňáků – Total Recall, RoboCopa a Hvězdnou pěchotu -, které díky kombinaci satirického nadhledu a brutální akce těžko někdy upadnou v zapomnění. Bohužel… (více)

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

Wiseman upřednostnil Ospalou díru před Mumií

05.08.2013

Už asi víte, že Mumie se dočká dalšího remaku. Tento se bude odehrávat v současnosti, bude o něco temnější a strašidelnější, scénář napsal Jon Spaihts a produkovat hodlá duo Orci / Kurtzman.… (více)

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

Režisér Total Recallu zprzní i Mumii

26.09.2012

Už od začátku to neznělo jako dobrý nápad, přestože za ním stála úspěšná scenáristicko-producentská dvojice Alex Kurtzman a Roberto Orci (M.I:III, Star Trek). Studio Universal se rozhodlo… (více)

The Wolverine – prokletý projekt?

The Wolverine – prokletý projekt?

05.09.2011

Už ten příběh znáte. Katastrofa v Japonsku, odstoupení Darrena Aronofského, přesun natáčení na podzim. Teď se situace opakuje. Když už se myslelo, že pokračování X-Men Origins: Wolverine, inspirované… (více)

Reklama

Reklama