Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Úvodní epizoda zastihuje skupinu v situaci, kdy po skončení zimy dochází zásoby potravin, munice i zdravotnického materiálu a kdy se musí udržovat v neustálém pohybu, aby tak předešla obklíčení nemrtvými. Rick s Darylem objeví věznici, kterou se rozhodnou vyčistit a přeměnit v bezpečnou základnu, celá skupina také doufá, že zde nalezne potřebné zásoby. Divák se krátce seznamuje s Michonne (Danai Gurira), která je tajemným zachráncem, jenž se postaral o Andreu v době, kdy odpadla od skupiny. Ve věznici zatím Rick vede oddíl, který má vyčistit vězeňské budovy od nemrtvých, oddíl se však dostane do vážných potíží a Rick musí při záchraně Hershela přistoupit k drastickému opatření, aby se nakonec všichni dočkali nečekaného překvapení. (Necrotongue)

(více)

Recenze (13)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První epizoda třetí série patří mezi ty výživné, děj nestagnuje, stále se něco děje a divák nemůže mít ani na chvíli pocit, že tento díl vznikl jen proto, aby uměle natahoval příběh. Naopak, atmosféra je neutěšená, napětí nechybí a člověk nemá žádný důvod přemýšlet o tom, jestli by už nebylo potřeba vymalovat byt. ()

Rodriguez 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skupina postoupila o level výš, přečkala zimu, ale sil, zásob jídla a munice razantně ubylo! Při jedné zastávce však narazí na zlatý důl. Věznici. Ideální místo pro život v pokřiveném světě? Možná. 90% ()

molcan2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od priateľov a recenzentov na CSFD som počul o "The Walking Dead" len samé skvelé veci. Chvíľu trvalo, kým som sa dostal k sledovaniu, pretože som bol zaneprázdnený a tiež som si nebol istý, či to bude moja šálka čaju. Nakoniec som sa k nemu pred niekoľkými rokmi dostal a pomaly som sa ním prepracoval, pričom som mal veľmi dlhý zoznam filmov na pozretie a posúdenie, a ukázalo sa, že "The Walking Dead" je moja šálka čaju a že je tak dobrý, ako sa o ňom hovorilo, a že je mimoriadne návykový. Vlastne sa mi veľmi páčila 2. sezóna, kde najslabšia epizóda ("Cherokee Rose") bola ešte veľmi dobrá, ale zdieľam pocity ostatných, že mnohé epizódy sú na ukecanej strane a chvíľami pomalé. Tretia sezóna však začína brilantne s epizódou "Seed". A silná pripomienka toho, že sezóny 1-5 "The Walking Dead" boli pre mňa absolútne geniálne a vidieť seriál v plnej kráse (6. sezóna bola nevyrovnaná, 7. sezóna bola obrovským sklamaním a stále diskutujem, či si pozrieť 8. sezónu). Je to tak emocionálne, komplexné a napínavé, ako by človek očakával , zároveň to má adrenalín a odvahu. Stále ma šokuje, ako mohol vzniknúť inteligentný, dobre natočený (až tak, že je ľahké si ho pomýliť s filmom) seriál o zombíkoch, keď sa o to pokúšalo toľko filmov a fatálne zlyhali. "Seed" je jednou z najtesnejších, najvzrušujúcejších, najakčnejších, najnapínavejších a emocionálne najinvestovanejších epizód seriálu vôbec. Jedna z najlepších epizód sezóny a vrchol seriálu. Tak ako všetky epizódy seriálu, aj "Seed" je neuveriteľne dobre spracovaný po stránke produkčných hodnôt, s drsnou a odvážnou výpravou, kamerou takmer filmovej kvality, efektmi, ktoré vyzerajú dobre, majú dušu a nie sú zbytočne využívané alebo zneužívané, a dosť desivým make-upom, vďaka ktorému sú zombíci ešte desivejší. Hudba je podmanivá a pôsobivá, je prítomná, ale nikdy nie príliš rušivá. Scenár je vo všeobecnosti inteligentný a podnetný, má veľa napätia a emocionálnej odozvy a už teraz vykazuje známky komplexnosti postáv a viacvrstvového rozprávania. Scény s väčším množstvom udalostí, v jednej z najnapínavejších epizód seriálu, sú napínavé a desivé, ako aj nekompromisné. Oceňujem stále silný a stále napredujúci príbeh a budovanie postáv, s niektorými skvelými vývojmi pre Andreu. Ľudská dráma je dobre vyvážená s akciou, s ktorou epizóda nestráca čas. Taktiež to, že tempo nikdy nie je nudné alebo uponáhľané. Je tu veľa napätia a záver je nezabudnuteľne trýznivý v tom najrozporuplnejšom zmysle slova. Všetko je napínavo rozohrané bez toho, aby sa v dôležitejších častiach ponáhľalo a bolo emocionálne komplexné. Budovanie sveta je úžasne pohlcujúce a efektívne. Réžia je inteligentná a atmosférická, pričom predstavenie bolo po celý čas silne herecky obsadené. Andrew Lincoln, Laurie Holden a Scott Wilson sú mimoriadne dobrí. Celkovo brilantný otvárací diel tretej sezóny. 5/5 ()

K1NGSLAYER 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Paráda! Strašně se mi líbí tyto díly, kdy bojují proti chodcům. Tato epizoda je toho plná a to se mi líbí. Co si budeme povídat, ale na mě ty chodby věznice působí hodně strašidelně. Takhle to asi režisér chtěl, vypadá to hodně dobře. Na konci docela chudák Hershel a ti přeživší vězni? ()

swenyx 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Akční bomba hned takhle na začátek, získávání vězení pro sebe bylo nejvíc. Vidíme časový posun, což znamená že Carl už umí střílet. Dítě Ricka a Lori je skoro tu a nakonec ještě Hershle je bez nohy. Musím vidět víc :D ()

pichta 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tretia seria zacina vlastne pozitivne pre hrdinov. Vycistenie obydlia a presun dalej. Nejonecne hladanie. Mlady podrastol a uz striela. Veznica je vykupenie a dobre miesto. Co bude dalej ()

Reklama

Reklama