Reklama

Reklama

Beta obklíčil se svými mrtváky Gabriela, Carol, Daryla, Lydii, Kelly a mnoho dalších lidí ve staré nemocnici. Eugene, Yumiko, Princess a Ezekiel se vydávají za Stephanie na kolech. Eugene ale havaruje a jeho kolo je zničené. Je si jistý, že schůzku nestihnou a Stephanie na něj nebude čekat. Ezekiel mu ale řekne, že se nesmí vzdávat. Alden a Aaron mezitím bojují v lese proti Šeptačům. Daryl se vydává společně s dalšími 7 lidmi k povozu. Tam nainstalují zařízení, které odláká mrtváky pryč od nemocnice. Musí ale projít přes hordu a nepotkat po cestě zahalené Šeptače. Gabrielova skupina chrání Darylovu partu z oken, střílejí na Šeptače šípy. Když to Beta zjistí, dá za úkol semknout hordu a záhy na to se do budovy nemocnice dostanou první Šeptači. Přes hordu se nakonec dostane jen 7 lidí, Beatrice zemře. Lydia se mezitím rozhodne, že projde přes mrtváky a přidá se k Darylově skupině. To se jí povede a všichni společně zapojí na povozu zařízení s muzikou, která začne odlákávat mrtváky pryč. Pak Šeptači ale vůz zničí, takže se mrtváci začnou vracet k budově. Gabriel se obětuje, aby mohla Judith s ostatními utéct z nemocnice, kde se na ně dobývají Šeptači. Ti se dostanou až ke Gabrielovi do místnosti a chtějí ho zabít, ale objeví se Maggie, Aaron a Alden a zachrání ho. Negan se potká s Betou, který ho chce zavraždit, ale objeví se Daryl a Betovi propíchne oči. Poté ho nechá mrtvákům a ti Betu zabijí. Carol a Lydia navedou hordu k útesu, kde začnou všichni mrtváci padat. Celou hordu se jim tak podaří zničit. Virgil se rozhodne jet všem do Oceanside na pomoc a po cestě potká Connie. Eugene, Princess, Yumiko a Ezekiel dojedou na místo setkání, ale Stephanie tam není. Místo toho je obklíčí skupina ozbrojených mužů v bílých výstrojích. (TV Prima)

(více)

Recenze (23)

SmajdalfCZ1 

všechny recenze uživatele

Tady se asi nebudu rozepisovat. Od tohohle finále jsem čekal daleko více. Vždy ty finále jsou nějak napínavé a prostě umře někdo, do koho bychom to neřekli. Ale tohle bylo slabší. Navíc jelikož se na tenhle díl čekalo sakra dlouho, tak jsem si musel před puštěním sjet sestřih co se v 10té sérii událo, protože člověk spoustu detailů zapomene. Jako konec nezklame jen toho, kdo je zvyklej na klasické americké konce, kde vše končí dobře. ()

AllShallFall 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Musím říct, že závěr této série byl vskutku unikátní. Konec Šeptačů a Bety. Z Negana se nakonec vyklubal dobrák. Tím bych dodal, že jsem mu v minulých dílech, respektive k jeho 8. sérii, dost křivdil. Dost jsem si ho v posledních dílech oblíbil. A otevřený konec. Ale popravdě, něco podobného jsem čekal. A vsadím boty, že nás to zavede k Rickovi. Necháme se překvapit. ()

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Solidní závěr (předposlední?) 10. řady, na který se čekalo opravdu dlouho. Možná až zbytečně tak dlouho, až seriál bohužel trochu ztrácí svou konzistenci, člověk hodně věcí a detailů za tu dobu zapomene a bez pauzy by to působilo určitě líp. I přesto se finále ale docela povedlo, potěší vidět zase postavy, zombíky, kupu akce a tak podobně, vždyť to známe. Možná mi přišlo zbytečně hodně scén tlačeno na sílu k epičnosti, smrt bety odfláknutá a místy hodně zkratkovité řešení, což vidím jako velký mínus. Čekání na poslední 11. řadu do 2021/2022 bude teda zase utrpení a jestli se do příběhu nezapojí konečně i Rick, tak už nevím... ()

Trevor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Môžem iba súhlasiť s BrooksW.Here, toto sa vyrovnalo najlepším epizódam tých najlepších seriálov a nakoľko komentár pridávam po ďalších štyroch zhliadnutých epizódach iba môžem potvrdiť že takto mohlo celé TWD skončiť...vôbec šepkári a Alfa aj Beta patria k tým najviac sympatickým záporným postavám v seriálovom svete. ()

Deyw 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

vse splnilo ocekavani a vlastne sem to cekal podobny..ale bylo to hrozne uspechany a vubec neprociteny..cekal sem delsi epizodu...ten hajp a zpozdeni za to muzou..vyjit to hned sem spokojenej..no hura na posledni serii.. :) ()

Yoshimitsu 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po delší pauze tady máme finální díl desáté řady. Očekával jsem o něco více bylo to takové chaoticky narvané do jednoho dílu a samozřejmě zase otevřený konec. Na závěrečnou sérii si budeme, muset chvíli počkat. ()

kery- 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Od finále jsme dostali jen to, co jsme očekávali. Ale bylo to tak sakra dobře zabalený, že nemůžu dát méně, než plný počet. Ta atmosféra, to napětí, ta výborná hudba a celkové interakce mezi postavami.. bomba! ()

Stanley619 

všechny recenze uživatele

Sestupná tendence posledních pár desítek dílů právě dorazila na své dno odpadní jímky.. Je až k neuvěření, co všechno prošlo partě lobotomů za psacím strojem a co všechno parta lobotomů o patro víš schválila a poslala na plac. Tohle si dovolíte vypustit po půlroční pauze, kdy ostatní seriály úplně normálně vycházely jak na běžícím páse? Opravdu? Hanba vám.. zasloužili byste zlynčovat a pověsit za genitálie do průvanu.. jestli vám tam teda vůbec něco zbylo.. hlavně po tom, co seriál ztratil koule a dopadl jak Ken od Barbie. Nebál bych se to přirovnat k poslední sérii GoT. Hrozně dlouho jsme se snažil potlačit svojí zaujatost, ale už to opravdu nešlo a pomyslný kbelík prvoplánové odfláknutosti a směšného patosu přetekl jako při odstřelu vodní hráze. Budu citovat Sheldona Coopera: "Tvůrci postupně snižovali kvalitu, až jsme byli rádi, že seriál skončil" Směšných 45%. ()

Davidkkk

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po půlroční pauze zapříčiněné koronavirem se seriál vrací na televizní obrazovky s 16. epizodou desáté sezóny, která protentokrát není závěrečná. Můj názor je tedy částečně ovlivněn a tuto epizodu považuji za další řadový díl, ne za finále. Čekal jsem však mnohem svižnější tempo. Celá konfrontace přeživších komunit se Šeptači mi přišla šíleně táhlá a vlastně absolutně ničím nenápaditá. Navíc se seriál rozloučil pouze s jednou ústřední postavou a podobně jako u bitvy na Winterfellu v Game of Thrones zemřelo opravdu šíleně málo charakterů, přestože se v obou případech počítalo s gigantickými ztrátami. CGI závěrem haprovalo, na druhou stranu velice chválím hudbu a několik goosebump momentů. Linka Eugena a jeho grupy strašlivě unavující, přičemž závěrečná konfrontace mě samozřejmě zainteresovala, akorát kostýmy vojáků působily jak z hračkářství. Odhalení přežití Connie všichni očekávali. Díky jejímu propojení s kreténem Virgilem, který doufám chcípne, co nedjřív, se obávám, že budu nucen sledovat spoustu dalších scén s touto dvojicí. Neskutečným způsobem mě irituje postava Carol, se kterou pravděpodobně tvůrci netuší, jak naložit a její odhodlání k sebevraždě jsem fakt nežral. Co mě dostalo, byl návrat Maggie doprovozené maskovaným neznámým. Její shledání s Judith emocemi mávalo ostošest. Nejdůležitější postavou epizody byl novodobý vůdce záporáků Beta, jehož psycho fáze mě zaujaly a uvnitř sebe je mi celkem líto, že se nedočkal širšího příběhového oblouku. Smrt zkrátka udeřila zničehonic mrknutím oka. Což z dvoumetrového a nejméně 120kilového obra udělalo poměrně lehký cíl. ()

MoreAdam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Za mě velice průměrný díl, šance, že by se plán Daryla vydařil by byla malá kdyby Živí Mrtví dávali smysl, že:D? Emotivní scény s Lydii mě nikdy vůbec nebavily, prostě holka která si na vše stěžuje a je furt ublížená, i když má takový zasraný štěstí, že se připojila k Kingtopu. Jediná "dokonalá" postava teď, je Negan... Daddy Daryl samozřejmě ns druhým místě... URPAVENO: Zapomněl sem dodat, že osvícení v tomto díle bylo taky o hovně:D ()

Najt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle seriál se neskutečně změnil. Polemizovat jestli to je dobrý nebo ne nemá cenu. Prostě 7 sérii pro mě skončil. Pak začala nová etapa. Drsná, hutná postapo atmosféra se vytratila. Vystřídala jí akce a příběh. Už to není o přežití, ale o budování nové civilizace. Je to pochopitelné. Už to není takové, ale stále je to výborný seriál. Tenhle díl bych ohodnotili opět pouhým průměrem, ale odlákání a pohled na padající hniloby do propasti s vyvoláním trocha emocí jako za stara tento díl zachránil. Konec pak solidní i když já měl pocit, že sleduji starwars. ()

Zam 

všechny recenze uživatele

Neuvěřitelný, jak snadno se dá zbavit šeptačů a celý hordy. Nechci tady rozebírat všechny ty nelogičnosti, musí se to brát jako komiks a jako takový je to solidně natočený. ()

Reklama

Reklama