Reklama

Reklama

Blue Valentine: Milostný příběh

  • Česko Blue Valentine (více)
Trailer 1

Příběh nalezené a ztracené lásky, jež se odehrála v minulosti a přetrvala do přítomnosti. Tento upřímný a dojemný portrét sleduje manžele Deana (Ryan Gosling) a Cindy (Michelle Williams), kteří tráví noc v odloučení od své dcery, aby se pokusili zachránit svůj upadající vztah. Srovnání hravých scén jejich romantických začátků před šesti lety a lámání srdcí, jenž přichází s doznívající láskou a planými přísliby vás jistě nenechá chladnými. (Cinemax)

(více)

Recenze (400)

verbal odpad!

všechny recenze uživatele

Někdy se k sobě chovám jako hrozný hajzl a hlava mi nebere, jak si něco takového můžu udělat! Už z obsahu jsem zvracel, z označení "romantické drama" mi obvykle natékají sliznice, při pohledu na paní Williamsovou myslím raději na nějakého hezkého chlapa a k tomu všemu se to jmenuje Modrý Valentýn. No co může pro mě více smrdět žumpou? Ale to ne, Verbal se prostě nepoučí a musel si to pustit! A bylo to pro něj opět to pravé! Časosběrný, unylý dokument o tom, jak se po dvaceti letech manželství sex stane sportem, z pětkrát denně je třikrát týdně, pak středa, únor a nakonec každý přestupný rok, jak se žena změní v ospalou díru a protivné prkno a chlap ve vyčpělou gaučovou mršinu, je přesně to, co jsem tolik toužil vidět, abych konečně chcípl nudou. No, abych zase nebyl tolik kritický, musím připustit, že to má pár naprosto emotivních a odzbrojujících momentů, které silou okamžiku diváka totálně převálcují! (POZOR, bude následovat těžký spoiler, který vám úplně znehodnotí ten úžasný zážitek z celého filmu!!!) Třeba to, jak jedou v desáté minutě na návštěvu k dědovi a jejich dceru málem pokropí zahradní zavlažovač!!! Nebo jak o dvacet minut později stěhují Waltra a David nese po schodech dolů tři krabice a jedna mu spadne!!! Mně osobně například nejvíce vyřídila scéna, jak jdou spolu půl hodiny nočním městem a ona vyjmenuje americké prezidenty. A je jich jen čtyřicet tři!!! Rasistka hnusná! Takže to máme tento měsíc již druhé, trestuhodné plýtvání mým oblíbeným panem Goslingem. Ale co, aspoň se člověk pobaví, jak tu životem protřelé dvacetileté děti rozjímají nad mrazivou realističností a naprosto pravdivou emoční stránkou filmu! Třeba jednou vyrostu a budu taky vědět své. Koneckonců, ženatý jsem pouhých dvanáct let. ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Jako by vás někdo postavil před dva hádající se lidi a vy jste nemohli odejít... Film o obyčejném životě dvou obyčejných lidí, kteří se bláznivě milovali, ale čím šílenější jejich zamilovanost byla, tím rychleji vyprchala. Scénáristé chtěli ozvláštnit děj prolínáním minulosti a současnosti, ale způsob, kterým to dělají, učinil film leda tak nepřehledným a troufám si říct, že i předvidatelným. Jediné, proč tenhle film stojí za pozornost, jsou herecké výkony Michelle Williams i Ryana Goslinga, který se krásně změnil ze sympatického mladíka v slizkou odpudivou gaučovou bramboru. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Ordinary people, ordinary life, boring film. Jeden nezajímavý a nesympatický pár řeší dvě hodiny své nanicovaté, vlastními blbými vlastnostmi způsobené problémy. Asi po dvaceti minutách mě naprosto přešla chuť film dál sledovat, neboť (a) mi postavy byly strašně protivné a (b) hned na začátku jsem vycítil (díky "chytrému" přeskakování v časových liniích), k čemu Blue Valentine směřuje. Takové filmy tu už byly, a to v mnohem zajímavější formě. Přesto jsem dokoukal až do konce a ve svém názoru se utvrdil. Rádoby uvědomělá indie nuda. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mně nic tak nesundalo a nerozebralo, jako tenhle nádherně natočený a odvyprávěný intimní tlukot lidského srdce. Musím říct, že mě z té lehkosti a přirozenosti s jakou byla tato neskutečně těžká látka sdělena až mrazilo. A způsob jakým své role zahráli Ryan s Michelle mně naprosto vyrazil dech. Extremně silný vnitřní prožitek mého tlukoucího orgánu tady na mě jasně řve, přestaň už kecat a vypal pět hvězdiček. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Vynikajúca Michelle a solídny Ryan v presvedčivom nahliadnutí do dvoch úsekov vzťahu. Striedanie časových rovín dáva zmysel a rytmus, réžia precízna. Len to proste smeruje do ničoty. Koncu niečo chýbalo, hoci (keďže aj ja mám malú dcéru) bol fakt srdcervúci. ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nevím, jestli jsem viděl intimnější film o vztahu, životě před a životě po. Ryan Gosling je boží, ale tady opět i s jeho sekundantkou Michelle Williams ukázali, že opravdu dobrá role se musí prožít. A na plátně to bylo opravdu hodně znát. Film o životě, o různých lidech mezi námi a o tom, jak jedna věta dokáže způsobit hotový uragán v jednom obyčejně neortodoxním vztahu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $1miliónTržby USA $9,737,892Tržby Celosvetovo $14,913,000Tržby za predaj DVD v USA $2,896,100 //počet predaných kusov 182,957║ rozporuplné, necelistvé, nekompaktné, niekoľko pekných zaujímavých scén, hlavne ked príde na počiatočné zoznamovanie, ale zas tie ako že dramatickejšie tam vôbec nefungujú /40%/ ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Občas trefné, až bych z toho uronil slzu, jindy až překvapivě nevyzrálé. Hlavně postava Michele Williams je chvílemi typická (mnou nenáviděná) dívka bez odpovědí, za to bych ji zatleskal, ale domů bych ji nechtěl. Co víc? Nádherné závěrečné titulky, občasný pocit, že takhle může dopadnout každý a snad poučení pro mnohé, kam až můžou malá "rozhodnutí" dojít? Snad jen kolik chlapů má odvahu na život, který zde prožije Ryan Gosling? Hrubost psychologie postav a občasné pochyby nad tím, zda se rozhodují z lásky či pouhé naivity/nemyšlení, mě výsledek sráží asi nejvíce. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Derek Cianfrance, Joey Curtis, Cami Delavigne .. How do you trust your feeling when they just disappear like that? _ Pokus o nezávislejší (500) Days of Summer. Jen nezáživnější. Navíc mne štvala stavba děje, jak nepřehledností, tak tomu ono zpřeházení časových linií spíše ubralo na působivosti. Herecky však velmi zdařile, jen zarazí, že když už je oceňovaná Michelle William, tak by si dle mého zasloužil obdobnou pozornost i Ryan Gosling. Celkově, rychle vyšumí. ()

larelay 

všechny recenze uživatele

napisal sam zivot. a mnohi sme sa v tomto filme nasli. nech je to akokolvek smutne, ale tak to je. tak to chodi, take su vztahy. Ryan a Michelle to dali bravurne a s ostatnymi nezdielam nazor, ze bol film nudny. Keby trval o hodinu dlhsie, nenamietala by som. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Trochu roztahaný, ale příjemně civilní film. Lepší je asi ta zamilovaná část, protože když už se jim vztah kurví, tak se Gosling chová fakt docela debilně a hystericky, což nemám rád. ()

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

"Chtěla bych vidět jak přemýšlíš o tom, co říkáš, místo abys říkal to, na co neustále myslíš." Mrazivě přesné. Jako bonus jsem měl občas pocit, že se někdo naboural do mé hlavy a přenesl to na plátno. Pokud si Michelle Williams dojde pro Oscara, rozhodně se zlobit nebudu. Gosling je rovnocenným spoluhráčem. P.S. Jedny z nejkrásnějších závěrečných titulků vůbec ()

kiddo 

všechny recenze uživatele

Kdyby existovalo něco jako Vysoušeč Vagín 3000, Ryan Gosling by tomu mohl směle dělat reklamu. Konečně svět uvidí, co při pohledu na tenhle sex symbol vidím já. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Štúdie dlhodobých vzťahov nie sú moja šálka kávy. Doteraz sa uprostred temných, daždivých nocí strhávam zo snov s hysterickým vrieskaním pri spomienke na príšerný Núdzový východ s DiCapriom. Blue Valentine je našťastie iný prípad. Lepší. Nie o veľmi, ale o dosť na to, aby mi nespôsobil žiadnu traumu a nepriviedol nočné mory. Herci sú lepší (Ryan aj Michelle si to celé zároveň produkovali, tak boli motivovaní podať ešte lepšie výkony, než je u nich bežné), hrajú uveriteľnejšie postavy, hádky medzi nimi sú realistickejšie a dialógy majú hlavu a pätu. Proste, viete sa celkom dobre vcítiť do kože oboch postáv. A pozornosť diváka udržuje aj nechronologické rozprávanie, hoci pani manželka tvrdila, že by bola radšej, ak by to bolo rozprávané „normálne“ a nie na preskačku. Za mínus by som označil relatívne dlhú stopáž a viacero nechutných scén, v ktorých po sebe postavy kričia (takéto scény ma fakt strašne vysiľujú). Hlavné postavy občas pôsobia dojmom, že nevedia, čo chcú, čo tiež pokladám za mínus. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Není to už trochu nuda, neustále se přesvědčovat, že všechno musí jednou skončit? Možná kdyby se točili lepší filmy, lidi by se snažili v životě o něco víc. 4/10 za snaživého Ryana. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

True romance... Vztahy jsou bohužel víc tohle, než na co běžně díváme a co zkresluje náš pohled o realitě. Víte jak to začíná a oba jste tak zblble nejzamilovanější? Tak tady to je nejen o tom začátku. Zajímavostí je, že z "hezounký" Michelle Williams by se mi nikdy nepostavil, a že Ryan Gosling tu hraje úplný opak své role idola v reálu. Pravda, samotný film až na pár okamžiků nudný je, ale přišel mi dost podnětný. ()

EdaS 

všechny recenze uživatele

Nezajímavý chcípácký film s nezajímavými a nesympatickými hrdiny "ze života". Herci se vyřádili, ale to je tak všechno. ()

Související novinky

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

Rychlý Gosling, zběsilý Cooper

04.06.2011

Starý koncept z Bodu zlomu (a mnoha filmů před ním, hlavně westernů) o muži zákona a ne až tak špatném zločinci, naposledy úspěšně oprášila série Rychle a zběsile. Po podobné linii, ale v hávu… (více)

Reklama

Reklama