Reklama

Reklama

Milla Jovovich jen o vlásek unikla útoku sériového vraha. Když se s těžkým poraněním hlavy probudí v nemocnici, zjistí, že není schopná rozpoznávat obličeje. Nyní je nucena žít ve světě, kde se rysy tváře mění pokaždé, když je ztratí z dohledu, zatímco vrah je stále nablízku a vždy připraven zlikvidovat případného svědka... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (148)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Ďalší film s mojou obľúbenou Millou Jovovich, ktorý som si nemohol nechať ujsť a stal sa jedným veľkým prekvapením, nebola tam ani chvíľka keby som sa nudil. Milla bola skvelá, príbeh bol obstojný a ako hovorím, bolo stále na čo pozerať a tak to odsýpalo raz dva. Skvelý thriller s Millou Jovovich, tá je svedkom vraždy sériového vraha a po konflikte s nim upadá do kómy. Keď sa zobudí, nerozoznáva tváre. Skvelý nápad, jednotlivé postavy v jej okolí hrá niekoľko hercov naraz a aj o napätie tú nieje núdza. Námet je veľmi dobrý, po filmoch kde svedok buď stratí pamäť úplne alebo má iný handicap, je zápletka s nemožnosťou rozpoznať tváre skvelým oživením. Dej ako taký má potom silnejšie a slabšie stránky, ako už býva zvykom. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

U Milly Jovovich mě takový film jako je tento vůbec nepřekvapuje. U ní jsem si zvykla už téměř na cokoliv. S podobným nápadem si pohrává film Proměna, i když v Mlliině případě jde o trošku něco jiného. Trpět tím, čím trpěla Milliina postava, tak by mě určitě odvezli rovnou do Bohnic a nechali si mě tam pěkně dlouho. Samozřejmě ona za to nemohla. Nějak nechápu žánrové zařazení horor. Vždyť se tady nic děsivého nedělo a ani se tu nepohybovaly nadpřirozené bytosti. Tohle je jen obyčejný thriller s vězdou v hlavní roli. ()

Reklama

Kosmik 1 

všechny recenze uživatele

Lehce nadprůměrný film, a to jen díky Mille, jinak by to byl běžný ničím nezajímavý snímek. Váhal jsem, jestli dát 4*, protože první 3/4 filmu byly fajn. Ale konec to celé docela zabil, což je velká škoda, bohužel. Nemám rád, když se zbytečně přehání. Potěšila malá role Michaela Shankse. 60% co je zde mi přijde naprosto adekvátní hodnocení a plně se s ním ztotožňuji. ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Řemeslně dobře zvládnutý mysteriózní thriller, bohužel ničím nepřekvapující, zdlouhavě nudný a se zcela zbytečnou romantickou linií... Během sledování filmu mi asi unikla jedna věc... Chápu, že člověk postihnutý "obličejovou slepotou" se učí rozeznávat lidi podle gest, oblečení atd., ale to opravdu nerozezná lidi (minimálně své přátelé, policisty...) podle hlasu? No, na jedno podívání za nevlídného odpoledne, proč ne, ale pochybuji, že si tenhle kus ještě někdy pustím... ()

peterpatrik 

všechny recenze uživatele

Film o sériovom vrahovi, ktorý zabil už šesť žien. Milla Jovovich, ktorá ide domov z baru a náhodou uvidí ako Slzaví jack zabíja ďalšiu svoju obeť. Jack sa ju snaží zabiť, ale ona nešťastne padne do vody a udrie si hlavu. Po prebudení má prosopagnosia (neschopnosť rozoznávať tváre). Film nie je zlý, ale bol by lepší, ak by som v 26 minúte nevedel kto je vrahom. Dej zaujímavý, ale aj miestami nudný. Milla stále skvelá ako vždy. Koniec nebol najlepší ani najhorší. Dobrá kriminálka s dobrými hercami na nudný večer raz som videl už viac krát nepotrebujem. Ďalšia nadpriemerná kriminálka. 65% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (4)

  • Anne (Milla Jovovich) je diagnostikovaná prosopagnóza, známa aj ako „tvárová slepota“, pri ktorej je schopnosť rozpoznávať známe tváre, vrátane tej vlastnej, narušená, zatiaľ čo ostatné aspekty vizuálneho spracovania (napr. rozlišovanie predmetov) a intelektuálne fungovanie (napr. rozhodovanie ) zostávajú nedotknuté. Neexistujú zatiaľ žiadne široko akceptované spôsoby liečby. Zo známych hereckých osobností ňou trpeli Alan Alda, Stephen Fry, Joanna Lumley, Brad Pitt, ale aj napríklad Victoria, korunná princezná Švédska či Steve Wozniak. (Arsenal83)
  • Kým Anna (Milla Jovovich) číta svoj horoskop, dozvieme sa, že je Býk. Podľa informácií uvedených na jej účte na sociálnej sieti Facebook sa však Anna narodila 22. januára. Ľudia narodení v tento deň sú známi ako Vodnár. (Arsenal83)

Reklama

Reklama