Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

WANDRWALL 

všechny recenze uživatele

Herecké koncerty prakticky všech protagonistů. Zajímavé mi přijde, že zde hraje ve vyšším věku N.Gollová, která se ale pár let poté odmítala už nechávat fotografovat s vysvětlením, že chce, aby si ji diváci pamatovali z filmů v první republiky a za vlády nacismu. Pro J. Hrzáně jeden z posledních filmů. Výborný je i S. Beneš v roli vedoucího prodejny, a lupiče v jedné osobě. Na jeho obhajobu je třeba říct, že potřeboval peníze, víc než ostatní, tak se uchýlil ke zločinu. Ale díky dobré práci postavy vyšetřovatele, kterou hraje O. Sklenčka a titěrné práci všetečných starších žen je zločin odhalen a taky si postupně oblíbí nastávajícího manžela jejich drahé neteře (I Janžurová). ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Sláva, nazdar výletu, usměju se na tetu, teta tam, teta tu, tetám hlavu popletu." Já tedy nejsem fandou filmů, ve kterých herci bez zjevného důvodu přecházejí do zpěvu, ale Hermínčin snoubenec Michal to je jiná. S ním už jsem si ty jeho kraviny několikrát zanotoval a hned mi bylo líp. A i když obvykle nesnáším vyšetřující důchodkyně, tak popletené Fany s Andělkou to zamotaly naprosto skvěle ("Ale pane kapitáne, my máme ještě jednoho pachatele doma v kůlničce.") ()

Reklama

transbeskyd 

všechny recenze uživatele

Věčný herec vedlejších rolí Jiří Herzán tak jak ho známe - ztřeštěný, třeskutě zábavný a neuchopitelný kejklíř zas perlí. Je jen škoda, že se pro něj nenašly ty hlavní role, které by jeho genialitě dali větší rozlet. Ale možná právě ukočírovat tuhle neřízenou střelu se režiséři báli.. Jinak příběh roztomilý stejně jako obě drahé tety Květy.. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Co naplat, že si v tomto filmu zahrála plejáda skvělých herců, když je scénář infantilní a humor tak nenápadný a nenápaditý, že se člověk neubrání dojmu, že šlo ze strany Podskalského buď o sabotáž, nebo fušku, aby měl na chleba. Hrzán byl skvělý herec, ale jakmile se utrhne ze řetězu, tak občas přehrává. Janžurová tady byla pro změnu skoro jako z donucení... . Není to příjemná a milá komedie, jakou jsem čekal. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který mě moc neoslovil. Vtipných momentů je zde moc - to je to jediné co film drží před velkou katastrofou. Herci celkem průměrný. Nic víc zde nebylo moc dobře. Tím nechci tvrdit, že to byla ztráta času, ale byl to film na jedno podívání, takže jsem se zabavil, ale ne moc dobře. Za půl hodiny jsem si už nic nepamatoval z filmu. Bez dalších řečí hodnotím na 47% = ** ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Natáčelo se také v obcích Kakovice, Jiřetice a Koječín. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Kyž vejde Andělka (Eva Svobodová) do drogerie, tak je na dveřích cedulka „Jsem ve skladu“Když jde ale poté za Bobinou, tak už cedulka na dveřích není. (Duoscop)
  • Syn režiséra Podskalského Zdeněk Podskalský ml. popsal jednu příhodu z natáčení: „Při natáčení filmu potřebovali narychlo policejní vůz, který neměli. Přesvědčili proto kapitána na místní policejní stanici, ať jim půjčí jejich.  Nejen že kaskadér během hodiny auto zničil, ale když ho odváželi, byl tam propadlý poklop a auto spadlo do fekální jímky. Když ho vytáhl jeřáb, bylo nepojízdné a po strop plné fekálií. Průjezd vesnicí policejním autem se tak stal nejdražším záběrem celého filmu.“ [Zdroj: Teplický deník] (karlos_3)

Reklama

Reklama