Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V jihočeském městečku žijí v malé vilce sestry Fany a Andělka. Všichni je považují za poněkud bláznivé, ale mají pro jejich svérázné nápady shovívavé pochopení. Toho dne, kdy přijíždí na nečekanou návštěvu jejich neteř Hermínka, aby jim představila svého snoubence, číšníka Michala, se však Fany stane očitou svědkyní loupežného přepadení místní spořitelny. Shodou okolností a nešťastných náhod však považuje za pachatele chudáka Michala. Situaci ještě zhorší rozhodnutí obou tet zahájit vlastní vyšetřování s cílem pomoci dopadnout pachatele. Sice kapitánu Jedličkovi občas pomohou, ale každá pomoc se nejprve musí prodrat jejich roztržitostí a svéráznými názory. Vyděšená Hermínka, která sleduje, jak tety neomylně vedou vyšetřovatele na Michalovu stopu, vyplašeného přítele raději "uklidí" zpět do Budějovic. I když se situace vyjasní a Michal je přijat jako snoubenec, tety se nevzdávají lákavé myšlenky, že by přece jen mohl být lupičem ze spořitelny. Zejména když se ukáže, že nerudný soused Tomeček, další vyhlédnutý pachatel, není ten pravý. (TV Nova)

(více)

Recenze (198)

mzss1 

všechny recenze uživatele

Průměrný film, který mě moc neoslovil. Vtipných momentů je zde moc - to je to jediné co film drží před velkou katastrofou. Herci celkem průměrný. Nic víc zde nebylo moc dobře. Tím nechci tvrdit, že to byla ztráta času, ale byl to film na jedno podívání, takže jsem se zabavil, ale ne moc dobře. Za půl hodiny jsem si už nic nepamatoval z filmu. Bez dalších řečí hodnotím na 47% = ** ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Ikdyž mám rád komedie Zdeňka Podskalského, Drahé tety mě zas tak neučearovaly, asi se mi moc nelíbí rychlý střih a rychlé tempo filmu. nicméně musím říct, že oceńuji jeho kvality a chápu, že se tato komedie může spoustě lidí líbit. Hlavně zdůrazňuji všechny herecké výkony a nezapomenutelného Jiřího Hrzána, které opravdu exceluje a jde vidět, že si roli opravdu užívá. ()

Reklama

pytlik... 

všechny recenze uživatele

No vida, takovej program SETI na vyhledávání mimozemšťanů spolkl milióny dolarů, zaměstnal tisíce počítačů na celém světě, které by přitom svůj výkon mohly věnovat ušlechtilejším věcem, třeba těžení bitkojnů, a nenašel nic. A přitom stačilo, aby se vědci zaregistrovali na csfd a zjistili by, že se ufouni stahujou právě na tenhle web. Jednak se stačí podívat na úroveň zdejších diskuzí, jednak na hodnocení určitých filmů. Třeba tomuhle filmu by každý normální pozemšťan dal čtyři až pět hvězdiček, neb se jedná o snímek velmi vtipný, s kriminální zápletkou, že by i Columbo koukal, a v neposlední řadě s perfektními hereckými výkony. Ovšem zdejší mimozemšťané mají evidentně jiný vkus. ()

CaptainNor 

všechny recenze uživatele

U filmů Zdeňka Podskalského a zejména jeho komedií se zpěvy je příznačné, že nic nepředstírají, na nic si nehrají a přesto jsou tolik oblíbené a málokdo je zatracuje. Jako by do nich dal pan Podskalský kus svého dobrého srdce, moudrosti a pohody. Ale hlavně při tom myslel na pobavení lidí a nikoliv na prestiž, festivaly a ocenění. Drahé tety jsou toho zářným příkladem. Miloučký film s popletou Hrzánem, starosvětskými tetičkami, pejskem Ťapinou a zpackanou loupeží pošty. Hvězdičkové hodnocení je jen srovnávacím parametrem, ale srdce dává těmto filmům hodnoty mnohem vyšší. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Je to hlavně víc legrace než krimi. A aby taky ne, když do hlavních rolí byli obsazeni komici na slovo vzatí Janžurová & Hrzán. Staré tety jsou rovněž vybrány perfektně. Podskalský většinu scén pojal jako komické etudy, než plynulý příběh o přepadení pošty a následném pátrání po pachateli loupeže. Tohle ustoupilo na úkor komických vsuvek, ve kterých baví hlavně Hrzán a zdatně mu sekunduje Janžurová. Odhalení pachatele pak tak nějak zaniká po těchto zdařilých, ale trochu jednotvárných vystoupeních. Plnohodnotná krimi se tak úplně nekoná, nebylo to ani záměrem, ale na dobrou komedii zaděláno bylo. 70% ()

Galerie (29)

Zajímavosti (15)

  • Kyž vejde Andělka (Eva Svobodová) do drogerie, tak je na dveřích cedulka „Jsem ve skladu“Když jde ale poté za Bobinou, tak už cedulka na dveřích není. (Duoscop)
  • Film se začal natáčet na jaře roku 1973. Vyloupená spořitelna se nachází ve Vlachově Březí (na náměstí Svobody). Dále se natáčelo v Českých Budějovicích (scéna, kdy teta prochází okolo kašny, nacházela se tu i vinárna) a na Strakonicku. (blackrain)
  • V závěru filmu, kdy jede Michal (Jiří Hrzán) autem naposledy k tetám a cestou si zpívá, je při pohledu čelním sklem možné vidět, že projíždí vesnicí. Při pohledu z profilu auta je však okny vidět příroda. (Jardaboss)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno