Reklama

Reklama

Hanna (Saoirse Ronanová) je dospívající dívka. Je výjimečná tím, že má zásluhou svého otce (Eric Bana), bývalého pracovníka CIA, který ji vychovává ve finské divočině, sílu, vytrvalost a znalosti zkušeného vojáka. V jejím životě, který se nepodobá životu žádného jiného teenagera, spolu splývají výchova i výcvik s cílem udělat z ní dokonalého zabijáka. Její cesta k dospělosti dospěje k přelomovému momentu ve chvíli, kdy je svým otcem vyslána na samostatnou misi. Hanna tajně cestuje po Evropě a přitom je na útěku před agenty, které za ní vyslala nemilosrdná špiónka (Cate Blanchettová), ukrývající před světem vlastní tajemství. Jak se Hanna blíží ke svému hlavnímu cíli, je nucena čelit znepokojivým odhalením o vlastní existenci a nečekaným otázkám o svém lidství. (HBO GO)

(více)

Recenze (974)

Jigy 

všechny recenze uživatele

Velmi neobvyklý film. Skvělá divoká kamera a ten soundtrack......... Začátek mi přišel vlažný, ale pak se Hanna rychle rozjede do adrenalinové jízdy, které se drží až do konce. ()

lioncel 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s téměř všemi kladnými komentáři svých předchůdců, je to vizuálně krásná moderní pohádka, která není určená malým dětem, ale specifické skupině nadšenců, kteří u oddychových filmu o tajných špiónech dokáží přimhouřit obě oči .. má zajímavý, moc dobře poslouchatelný hudební doprovod, skvělé obsazení, výbornou kameru a přitom všem obsahuje několik naprosto fatálně do očí bijících nesmyslů .. takže jednoduché doporučení – pokud jste toho schopni, tak jen : dívat se .. poslouchat tu krásnou muziku .. kochat se .. bavit se .. a moc nepřemýšlet a zbytečně se nerozčilovat a netrápit … ()

kagemush 

všechny recenze uživatele

Pokud nejdrsnější hlavní zabiják mluví fistulí a je to sranda (Zabijačka---Kick-Ass) pak jo. Ovšem jakože s vážným ksichtem?,-no to snad né! ()

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

Hanna je opravdu příšerná nudná hovadina. Nevím, co byl záměr před lety, ale pokud chtěl mít někdo film o puberťáckém stroji na zabíjení, tak to svěřil do špatných rukou a je z toho něco jako úvaha "nebohou dívku cvičil sobecký Eric Bana kvůli pomstě, aby pak zjistila, že přišla o normální život, ale stejně z toho nic nevyvodila". Mezi akcí je nudná vata toho nejpříšernějšího kalibru typu "jdu ukrást jiné oblečení než vězeňský mundúr, tak se minutu pozoruji veselé marocké pradleny". Příběh sám je nuda - po rozehrání přijde nepodstatná vata s občasnými zábavnými epizodami s Blanchettovou na cestě do odhalení a očekávaný, nepřekvapivý a nezajímavý konec. Díky německé koprodukci zaujme opuštěný německý zábavní park a nerevitalizované panelákové sídliště, z Německa jistě vzešla i bizarní inspirace pro nepochopitelný vzhled zabijáka Toma Hollandera (prostě "nenápadný" profi zabiják z agentury vypadá jako karikatura blond gaye v ujetém nepřehlédnutelném outfitu) a jeho lidi, kteří vypadají jako aktéři z německého gay fetiš porna - divně se tvářící skinheadi v kanadách a bomberech, u kterých už jen čekáte, kdy se pomočí skrz džíny a začne fisting. Samozřejmě má film i své skutečné neironické kvality, jako tradičně elegantní a skvělá Cate Blanchett jako záporačka a soundtrack od Chemical Brothers, ale to je zatraceně málo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hodně zvláštní film.Po nevýrazném Sólistovi je to pro Wrighta určitě posun vpřed,ale i tak Hanna trpí určitými neduhy.Mezi ty největší určitě patří nevyvážené tempo a taky fakt,že vlastně žádný z hlavních hrdinů (včetně titulní Hanny) není natolik sympatický,že by to diváko nutilo mu fandit.Osobně sem byl na Hannu hodně zvědavý a od Wrighta jsem byl připraven prakticky na cokoliv,ale ihned po dokoukání nemám k Hanně vlastně žádný vztah.Celé je to takové prapodivně bezpohlavní,že vlastně ani nevím jestli jsem rád,že jsem to viděl...60% ()

MartinNDL 

všechny recenze uživatele

Hanna běží o život ve videoklipovém tempu z nějaký předpolární prdele. A jako správný moralizující béčko při tom mlčky výrazně kritizuje vše od zaostalých blábolících arábků po trapný holky z Montany. Ha ha, wtf a wow scény jsou zastoupeny v nepoměru cca 4:3:1, přičemž první skupina moc nefunguje, druhá nenasírá a o třetí můžu psát jen díky kameramanovi. Zvláštní a fajn je práce se sexuální přitažlivostí postav. Jediná holka, co se blíží k zářezu je nepohledná, velmi dětská blbka z bravíčka a hlavní hrdinka je oblíkána pouze do asexuální pytloviny. Přesto skrze oči a pihy nás Saoirse provokuje v pravidelných dávkách a jako by bojkot civilizačních konzum vychytávek byl právě tím, po čem slintáme. O pseudoprovokaci s myšlenkou eugeniky v těle židovky a postkoloniálním rasismu ať si napíše někdo jiný. ()

Chen 

všechny recenze uživatele

Dusné, mrazivé a současně procítěné. Je to zvláštní, je to netradiční, ale má to něco do sebe. Taková trošku jiná variance na problémy s dospíváním. Samozřejmě ve velice svérázném podání, téměř artového charakteru. ()

kaposlav 

všechny recenze uživatele

Zaujmavý začiatok na vysokej úrovni a slubné pokračovanie sa v polovičke filmu mení na priemerny film. Úroveň postupne klesá až na samú hranicu slabšieho priemeru. Vyvrcholí to nedomysleným a nezmyselným koncom, kde sa stratí aj pointa. Škoda 3* ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Hanna je výborný thriller se smrtonosným dospívajícím agentem. Oproti ostatním agentům má výhodu, nikdy nežila normálním životem. Byla vychována od dětství k pomstě ( aniž by o tom věděla ). Normální je zabíjet a běžný život je pro ní exotické dobrodružství. Její lexikonové poznatky jsou sice trochu zastaralé, ale Hanna se rychle učí. Saoirse Ronan se pro mne stává ženskou herečkou budoucnosti, která má talent a zatím mne v ničem nezklamala ( Pevné pouto, Útěk ze Sibiře, Hanna ). Soundtrack vytvořili Chemical Brothers a právě proto jsem si film pustil dvakrát za sebou. Během psaní poslouchám stále dokola. ()

Aelita 

všechny recenze uživatele

Tohle je realita a mezirealita. Tohle je včerejší, dnešní a zítřejší svět. ___ Pokud by se mne někdo zeptal, do jakého žánru spadá tento film, odpověděla bych, že omezovat ho jakýmikoliv žánry je jako strkat krávu do BigMacu. Je to Odyssea. Putování za poznáním, kdo jsem. Zítřejšek, který "zabijí" dnešek. Borgesovský svět Tlönu, který se zhmotňuje, protože si ho představujeme, protože na něj myslíme. Je to proměna náplně při zachování formy. Proměna formy při zachování náplně. A již vím, k čemu je dobré mít všeobecný přehled a znát aspoň základní archetypální příběhy a prvky včerejška a dneška. Pak se totiž zjevují souvislosti, které propojují to, co se zdá být rozděleným. Tvoříme příběhy a obrazy z toho, co jsme kdy viděli, slyšeli, poznali. Tvoříme virtualitu pouze z reality, z toho, co vnímáme smysly. Vědomě i podvědomě vkládáme do virtuality a svých fantasií své vnitřní asociace a pak vzniká něco, co má vlastní život a co si každý přebere po svém. Nevím, zda autoři vědomě vložil do Hanny vše, co jsem tam viděla a slyšela - odkazy, souvislosti, narážky, citace, ale mně se tento film zdal být skoro úplným obrazem toho, co dnes existuje, i s přesahem do budoucnosti. Počínaje Leono-kickassovskou přípravou přes sblížení pohlaví a konče tématem Langovského vraha M. Film jako symbolika, metafora zabalená do scén, děje a hudby. A proto pro mne byly nedůležité přeskoky, nelogičnosti, nadsázky - jak říkal poslední akční hrdina, filmový svět má své zákony. Důležité bylo ne jak se to vypráví, ale co se vypráví. Africké a indiánské legendy a pohádky také nejsou logické v našem evropském pojetí, ale působí možná o to silněji. Vždyť když vše chápeme a dokážeme definovat, mizí nepoznané tajemno, mystika, cíl. Možná je lepší něco nechat jen plynout a nesnažit se to pevně uchopit. Možná pocity jsou důležitější, než poznání. Aspoň občas, aspoň někdy, aspoň na nějakou dobu. ___ Vizuální stránka a soundtrack však žádné nelogičnosti neměly. Letos to je již druhý filmový hudební projekt, který mne dokázal vytrhnout ze sedadla nebo naopak do něj vtlačit. Zimmer odpočívá, když nastoupí Daft Punk a Chemical Brothers. ___ A o čem vlastně je ten příběh? Pohádky se mají prožívat, ne pitvat. Určitě si ji nechám vyprávět ještě jednou. ___ Také že jo :-) ()

shyster 

všechny recenze uživatele

Prvních 30 minut jsem si myslel, že Wright to tentokrát přehnal, že je to hloupost a že to není ani správně divný akčňák. Jenže pak jsem přistoupil na danou hru a ono se to vyplatilo. Bylo to správně divné a správně i sestříhané. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Nakonec musim po prvotnim nasrání po filmu trochu změnit svůj komentář.Dvě hvězdy určitě zůstanou,na tom se nic nemění,ale nechci házet Wrighta do pytle s Herzogem,to je nesmysl,Oba sem je pojmenoval jako debily,ale tohle slovo se spíš hodí k tomu skopčáckýmu embryu,než k Wrightovi.Ten jenom netočí filmy pro masy,spíš komornější filmečky,a takhle vypadá i Hanna.Navíc je i trochu zvláštní,stačí si jen všimnout třeba Hollandera.Ale že by to byl skvělej akčňák,tak to se za břich popadám.To asi někteří z vás fakt žadnej akční film neviděli.40%. ()

Skleena 

všechny recenze uživatele

Proč. Proč! Proč vždycky tak nadějnou záležitost totálně zazdí scénář? Super ústřední trojlístek v podání Saoirse Ronan, Erica Bany a Cate Blanchett, kterému trocha té akce sluší (a klidně jí mohlo být i víc), táhne spolehlivě, soundtrack to tak příjemně dokresluje... a pak přijdou ty strašný facky. Nemá smysl tu vyjmenovávat jednou za druhou, každopádně bohatě stačil moment, kdy Eric Bana odchází z chatrče do zasněženého lesa s tunou sněhu všude kolem, navíc kompletně uprostřed něčeho, jen v lehkém obleku s kravatou. I když pravda, měl pod tím tuším vestičku. Tak byla asi z nějakýho supertermo materiálu s vyhříváním. Závěr slibně nakroucené honičky ve vděčných kulisách nepoužívaného zábavního parku (pozor, spoiler!) mě navíc zklamal snad úplně nejvíc - opravdu jsem nečekal, že super-geneticky-upravená-Hanna zvítěží nad alfa-záporačkou jen díky jejímu nešťastnému uklouznutí. Škoda škoda. Ale jinak pořád lepší průměr, kde když člověk vážně úplně vypne, chvilku si to může i užívat. ()

Abes 

všechny recenze uživatele

Pokud jde o akci, naposledy jsem se takhle bavil u Crank 2. SPOIL: Jsem rád že to s tou transformací DNA nějak nepřeháněli. Mladá árijka sice dokázala přeprat dvojnásobně většího chlapa, ale bylo to... tak nějak uvěřitelné. Od začátku jsem si příběh jen stěží zařazoval do určitého období. Prvně to vypadalo na postapokalypsu někde v budoucnosti, po přeletu letadla to zase vypadalo na období světových a studených válek, no a ve chvíli kdy se na scéně objevila rodinka s obytňákem a oblečením z dob hipís, jsem od zařazení upustil. Nešlo ale jen o časovou linii, dost stěží jsem se orientoval i v geografickém ohledu. Kanada, Spojené státy, Mexiko a najednou je z toho blízký východ. END.of.SPOIL: Naštěstí se po dvacetiminutovce plné nejistoty, začalo z Hanny klubat něco nadmíru zajímavého. Vyzdvihnu práci s kamerou, hudbu Bratří Chemiků, která vše skvěle doplňovala a atletický výkon Ronan. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Je to nuda. Příběh je proděravělý, není tam nic, co by dokázalo překvapit. Dávám 2*. Jednu za snahu a druhou za Cate Blanchett. ()

JohnRambo 

všechny recenze uživatele

Síce hodnotím štyrmi hviezdičkami ale priznám sa že moje očakávania sa do plnej miery nenaplnili. Skvelý začiatok po ktorom nasledovalo neviem čo (občas som myslel že pozerám na iný film), strašne veľa zbytočných kecov a akcia ktorá robí tento film zaujímavým sa skoro stratila, a koniec bol zasa skvelý presne ako začiatok. O nadupanej hudbe netreba hovoriť. Song ESCAPE 700 a celý ten Hannin 'escape' bol tak hrozne našlapaný že som ani nedýchal. A na záver len toľko že celý tento film stojí na jednom článku. A to je postava Hanny (Saoirse Ronan), ktorá je božia. ()

TomikZlesa 

všechny recenze uživatele

Konečněěěěěěěě si lidi uvědomujou že i lidi z taneční scény umí delat soundtracky k filmům a to na výbornou ! Juno Reactor, Daft Punk a ted Chemical Brothers a opět na výbornou, zejména track v honičce mezi kontejnery mě totálně zvedl ze židle. S filmem už to ale tak slavný není, pěkný příběh, zajímavě podanej, ale na tenhle žánr prostě málo akční, malo zlomenech pařátů, málo vystřelenejch mozků........ ()

bukowski83 

všechny recenze uživatele

Tak tohle vážně nebude nic pro mě, spíš než akční mě to přišlo jako nevtipná roadmovie a hlavní hrdinka no co si budeme povídat, měla hrát maximálně v Lolitě. Námět taky nebyl nějak oslnivý, scénář jak kdyby někdo sepsal na koleni a hloupé dialogy tomu daly korunku na závěr. Kdyby hudbu nedělali Chemici, hvězdu bych ještě ubral. ()

Související novinky

Další nezletilá zabijácká holka?

Další nezletilá zabijácká holka?

29.08.2013

Je to tak, po Hanně a aktuálně řádící Hit-Girl v Kick-Ass 2 dorazí na plátna kin další dorostenka s povolením zabíjet. A hned ve dvou různých filmech! Tentokrát v podání Hailee Steinfeld, kterou po… (více)

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

Blanchett a Theron: Kruté blondýnky

30.11.2012

Ve svých následujících filmech rozhodně nebudou jednat v rukavičkách. Cate Blanchett si po zlých agentkách v Hanna a Indiana Jones a Království křišťálové lebky připíše do filmografie další zápornou… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

Eric Bana: Krimi nebo akční horor?

27.12.2010

Díky traileru na Hannu víme, že sympatický Australan se v dubnu objeví ve Wrightově akčním špionážním thrilleru, ale co dál? Chtělo by to konečně hlavní roli v nějakém zábavném hitu. Naděje se skýtá… (více)

Reklama

Reklama