Reklama

Reklama

VOD (1)

Dospívající surfařka bojuje sama se sebou. Po děsivém útoku žraloka, jenž jí připravil o levou ruku se odhodlává vrátit se zpět do oceánu. Toto inspirativní drama bylo natočeno podle skutečného příběhu. Toto je skutečný příběh dospívající surfařky Bethany Hamilton, jež při děsivém útoku žraloka přišla o ruku. Jenže Bethany se své surfařské vášně nevzdala. Překonala všechny překážky, znovu našla odvahu brázdit vlny oceánu a stala se opět šampionkou. Dokázala to díky svému pevnému odhodlání a neochvějné víře. Přestože ztratila ruku a málem přišla o život, proměnila svou ztrátu v inspirativní dárek ostatním. (HBO Europe)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (462)

Beastmaster4 

všechny recenze uživatele

Sportovní drama, které se nezabývá pouze touhou po vítězství a není jen o tom, jak se sportovec zdokonaluje, trénuje a nakonec všechny převálcuje (samozřejmě to nechybí ani zde, ale ne v takovém měřítku). Tuhle kýčovitost přenechá jiným adeptům, ale aby o tuhle nafintěnou šarádu nepřišel, tak jí hned nahrazuje jinde. Milé, krásné tvářičky, usměvavá gesta tam, kde se moc nehodí. I tak mi to nepřišlo až tak moc “americké“, jako jiné filmové sportovní zážitky. Možná vše zachránila dvojice ostřílených a kvalitních herců Quaid a Hunt, možná ty brilantní záběry vln a surfařek. Každopádně mě tahle limonáda se slaďoučkým koncem až tak neurazila a našel jsem si tam to lepší. Není to kdovíjaký film, ale tenhle má pro sebe + a tím je skutečná předloha života Bethany Hamiltonové, kterou můžeme v závěrečných titulcích spatřit, a prolétnou jejím světem. Co bylo záměrem, bylo splněno dobře. Touha a síla se postavit nepřízni osudu je tu velmi silná a o to v Soul Surfer šlo, ukázat to, co člověk dokáže, když opravdu chce, když má pevnou vůli, odhodlání žít a hlavně, žít po svém. Za emoce - herce - solidní písně, které trefně podtrhují atmosféru a prostředí - kameru dávám právem 4 hvězdy. ()

OndwaK 

všechny recenze uživatele

Příběh a poselství rozhodně inspirativní a vizuálně je to občas moc krásné, ale z čistě filmového hlediska žádný zázrak. Na oddech příjemné. Herci na mě ale působili jako z béčka až céčka, velké drama z útoku žraloka celkem nešťastně zabito nehodící se hudbou a celkově si to dokážu představit o několik úrovní lepší, protože předloha má určitě potenciál. Respekt Bethany Hamiltonové! 50% ()

Reklama

Asia_Power 

všechny recenze uživatele

Vlny sjíždět neumím, maximálně lajny sněhu a to ne na prkně ale rypákem, takže surfování mě moc za vaječníky nechytá, i když na netu surfuju brilantně, ale u toho mi žralok ruku neukousne max mi zaklepou na dveře uniformovaný za stahování dětskýho porna, prodeje drog a objednávání vražd. To pak lidi zlatej žralok v moři, než bandu těhle v baráku, protože to už ani modlitby nepomůžou. V tomhle filmu modlení každopádně pomáhá a jelikož všechno je Jeho vůle (prej) tak začnu milovat i svůj nádor na mozku. Každopádně tu hrají moje oblíbený trojčata Anna, Sophia a Robb, takže jsem alespoň mohla být při pohledu na tu krásu v plavkách stejně mokrá jako ASR při tom surfování. A i když jsem většinou jízlivá svině, tak tentokráte smekám slamák před Bethany Hamiltonovou, která ukázala, že ženská může mít mnohem větší koule než chlap. ()

Aknah 

všechny recenze uživatele

Tak to byla síla! V poslední době mě filmy nějak neohromily, ale před tímhle smekám! Naprosto nepopsatelná atmosféra, která zahrnovala rodinnou upřímnost, spojenou s přirozeným hraním hlavních představitelů, sportovními výsledky, hravou hudbou, která se hodila právě na Hawai, dále nelze opomenout herecký výkon Anny Sophie Robb, která tu podle mě jednoznačně září. Všechno jsem prožívala, od úspěšných závodů a velkého zvratu, přes první těžké momenty a jejich překonání až po závěrečnou vlnu! Hodně mě zaujala část v zemi zasažené tsunami a také všechny ostatní scény pro mě byly velký zážitek, protože byly skvěle natočeny a podle mě, tam nebyly zbytečné části, ani prázdné dialogy, nebo snad přehnaný příběh! Fotky a videa o pravé Bethany Hamilton jen prohloubily celkový dojem z filmu, který byl velice dojemný a reálný! Hrozně na mě film zapůsobil a dlouho se mi nestalo, aby mě něco tak zasáhlo... hrozný osud, ale krásný příběh! ()

verbal 

všechny recenze uživatele

První půlhodinu jsem si spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany netrpělivě kladl otázku, jaké že to má vlastně Bůh záměry s tou nezletilou blonckou, šerednou jako čelní pleš a krepová pokožka paní Huntové, a hlasitě se modlil, aby už jí konečně žralok ukousl tu hnátu. A byl jsem vyslyšen, abych si mohl zbytek filmu spolu s těmi mladými, dokonalými křesťany klást otázky, proč jí, kurva, ještě z toho ramenního kloubu nezačala rašit fungl nová končetina, jak to ten strejda Jeremiáš v tom žalmu 29:11 vlastně myslel, a hlasitě se modlit, aby už mi konečně přestala mávat před ksichtem tím pahýlem, nastoupila na tu parasurfiádu a na mě přestaly z obrazovky stříkat ty tuny hnusného patosu. A hle!! Najednou jsem prozřel a pochopil! Bůh ji ukousl ruku, aby mohla v Thajsku učit malé, kýčovité ťamany sjíždět Tsunami a krájet banán jednou rukou! Alelujá! Takže má opravdu v úmyslu náš prospěch a ne neštěstí! Navíc jsem se i nesmírně poučil! Drcnete li do kikiny bez levé ruky z pravé strany, docela hezky si nabije držku!! Jen jedno mi neustále vrtá hlavou a snad mi některý z místních zoufalců pomůže: Je to možná tím, že jsem byl strašlivě koncentrován na to, abych se neududil xmrti, ale kde přesně jste tam viděli ty "pěkné holky" ??? ()

Galerie (51)

Zajímavosti (16)

  • Film se natáčel v roce 2010 na Havaji a na Tahiti. (Fjera)
  • U inspirace námětu skutečnými událostmi ve filmu nezůstalo. Do snímku byla vpravena i řada detailů, které potkaly Bethany, její rodička i psa. (fimler)
  • Skutečná Bethany si sama přála, aby její postavu ztvárnila AnnaSophia Robb, která ji přesvědčila svým výkonem ve snímku Most do země Terabithia (2007). (Sartorius)

Související novinky

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2012

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

ČSFD.cz - 30 nejlepších filmů roku 2011

01.01.2011

Žebříček nejlepších celovečerních filmů roku 2011 dle ČSFD.cz se v budoucnu bude měnit - obsahuje totiž filmy, které se teprve chystají do naší distribuce a budou časem hodnoceny více diváky, což… (více)

Reklama

Reklama