Reklama

Reklama

Pan doktor a jeho zvířátka

  • USA Doctor Dolittle (více)
Trailer 1

VOD (1)

Spolumajitel soukromé nemocnice, lékař John Dolittle s úžasem zjistí, že se mu vrátila schopnost z dětství, opět rozumí zvířecířeči. Záhy se seznámí sřadou zvířecích tvorů i s jejich problémy, a stane se proti své vůli věhlasným zvěrolékařem, vyhledávaným zvířaty domácími i divokými. Nová "praxe" mu však způsobí vážné komplikace v práci i v rodině. Díky malé dcerce Maye však nakonec pochopí, že se musí smířit se skutečností a přijmout sebe samotného jako "zvláštního"člověka: vyléčí tygra Jacoba, který chtěl spáchat sebevraždu a stane se konečně správných otcem, manželem i lékařem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (21)

Tiiso 

všechny recenze uživatele

Úsměvná fantasy myšlenka převedená do reálného života. Herecký výkon hlavní mužské role byl příjemný a bylo to také jedna z malá věcí, která vyčnívala nad průměr. Jinak příběh sám probíhá v klasickém vzorci, dobro se snaží zvítězit nad zlem. Triky se zvířaty jsou ucházející. Film mě svým podáním nedokázal natolik zaujmout abych ho mohl výše ohodnotit. ()

zykami 

všechny recenze uživatele

V dětství jsem viděl jen dva americké filmy - Born Free a tenhle s Dr.Dolittlem. Očima sedmiletého dítěte mě ten film připadal jako neskutečný biják - barvy, písničky, zvířata. Očima dospělého jedince mě přijde úsměvný. Rex Harrison je trochu prkenný a ryze nesympatický průvodce chabým dějem. Jako dítěti se mi zdálo o plavbě na obřím hlemýždi, jako dopělému mě to přijde jako pěkná pitomost. Na svou dobu měl ale film dobře našlápnuto - speciální efekty byly na tu dobu vyjímečné. Pozdější verze s Eddiem Murphym jen umocnila prázdnotu děje. ale dávám mu plný počet - za odvahu a za ty dětské sny. ()

Reklama

danecek24

všechny recenze uživatele

25. Zlatý Glóbus za rok 1967 - cena (1) - *Nejlepší herec ve vedlejší roli - Richard Attenborough + nominace (4) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herec (komedie / muzikál) - Rex Harrison, Nejlepší hudba - Leslie Bricusse, Nejlepší filmová píseň - "Talk To the Animals" - Hudba a text Leslie Bricusse ()

Han22 

všechny recenze uživatele

Kdysi jsem viděl novou verzi s Eddie Murphym, která mě nijak nestrhla a od originálu jsem čekal něco podobného. Proto mě překvapilo už žánrové rozpětí. Film se odehrává v 19. století, čili je trošku historický, jako v muzikálech je v něm spousta písniček, díky spoustě zvířátek je to spíše dětský film a v druhé půlce se mění na klasický dobrodružňák s cestou na moři a ostrovem plným domorodců. A je to kouzelný film, je tu spousta srandy, plejáda zvířat, které nemluví na rozdíl od remaku lidskou řečí, ale naopak doktor mluví po jejich :). Rex Harrison je tu sympaťák, dobře ho doplňují i všichni ostatní, včetně malé roličky Richarda Attenborougha jako nadšeného cirkusáka a je to fantastická dvouhlavá lama :). Jediná spojená výtka je k těm písničkám, které jsou velice průměrné, Rex Harrison opravdu zpívat neumí a tak recituje a písničky natahují film až k 2,5 hodinám. PS: K oceněním. Talk To Animals jsou naprosto (pod)průměrná odrecitovaná písnička a Oskar je naprosto nepochopitelný. Oskar za efekty je taky zvláštní - kromě dvouhlavé lamy a samozřejmě spousty zvířat se tu objeví nijak povedená obří můra a obří hlemýžď a to je vše. Inu ne každý rok byl posvícením. Dobrodružný film roku 1967. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Film, z něhož sice nepoznáte, že během natáčení s napjatým rozpočtem, nesnesitelným Harrisonem a nezvládnutelnými zvířaty šlo o nervy i o život (nejbizarnější je příhoda s důstojníkem SAS, který plánoval smést štáb z povrchu zemského odpálením přehrady), ale stejná pohoda jako z jiných megalomanských muzikálů z něj také nesálá. 65% ()

Galerie (73)

Zajímavosti (26)

  • Rex Harrison byl v jedné scéně s ovcemi postříkán repelentem proti hmyzu. Ovcím se však pach natolik zalíbil, že herci začaly močit na nohy. (Terva)
  • Natáčení probíhalo ve vesnici Puddley on the Marsh v Anglii, poté v hrabství Wiltshire a dále ve filmových ateliérech studia Fox. (Terva)
  • Snímek byl promítaný jako dvoudílný s přestávkou. Dostal se i do našich kin s písničkami nazpívanými v češtině. (Epistemolog)

Související novinky

Chaos na place nového Dolittla

Chaos na place nového Dolittla

15.10.2019

Premiéra odsunuta na leden příštího roku, tzv. pohřebiště filmů, do toho několikatýdenní rozsáhlé přetáčky a v neposlední řadě pověst filmu, se kterým si studio od začátku ukrojilo příliš velké… (více)

Zemřel Richard Attenborough

Zemřel Richard Attenborough

25.08.2014

Devadesátka je požehnaný věk a právě v tolika letech nás opustil významný herec a režisér Richard Attenborough. Rodák z britského hrabství Cambridge se mohl chlubit titulem lord, mnohem víc respektu… (více)

Reklama

Reklama