Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (20)

yvona 

všechny recenze uživatele

Linie s Alice Morgan je vysoce nepravděpodobná a nelogická. Každý  je ochoten s ní diskutovat o svém intimním životě a filozofovat, přestože je velikou hrozbou a vloupe se vám do baráku, není nikomu přidělena ochrana, jako pravděpodobný vrah a psychopat  není absolutně nijak sledována, Luther tají jejich vzájemnou komunikaci, ačkoliv se A. uchyluje k výhrůžkám i napadením, atd. A velmi podobnými absurditami je naplněn celý vlastně seriál. Končím 4. epizodou, to fakt nejde. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Luther vsadil na to, že každá epizóda sa bude venovať ako jednému prípadu, ktorý sa vyrieši vďaka Lutherovej analytickej logike, tak v hre bude aj jeho súkromný život a bude mať aj netradičného spojenca v boji so zločinom. Občas sa tlačí, čo sa týka emócií, príliš na pílu, ide ale len o taký menší postreh v rámci celej série, nie žeby išlo o nejaký závažnejší nedostatok. Prípady sú príťažlivé, ich riešenia pomerne prekvapivé, ale pri takto koncipovanej logickej konštrukcii vyšetrovania by to mohlo byť bez problémov aj menej akčné. Opäť ide len o taký malý postreh... ()

Reklama

jizvoun 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po dosti vysokém hodnocení jsem se neuvěřitelně těšil, očekávání byla veliká. Možná proto jsem tolik zklamaný. Nevím, jestli je to tím 13letým časovým odstupem, ale už mě tyhle kriminálky, kde hlavní hrdina je něčím geniální, výstřední a naprosto vybočuje z normálu, nebaví. Je jich moc. Další věc je nulová uvěřitelnost, všichni se tu chovají jak amatéři, speciální jednotka vypadá jak banda mladých airsofťáků, elitní detektiv má tolik průserů, že by v reálu nemohl projít psychotesty, ale zde se mu vše odpouští. Podezřelí z vraždy si naprosto volně pobíhají po městě a nerušeně si telefonují, s kým chtějí,aniž by někoho napadlo jim napíchnout mobil. To prostě nedávám. Je toho víc, ale nebudu se rozepisovat, pro mě tedy velké zklamání. Dám tomu ještě šanci ve druhé sérii. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

1. séria - 85%. Dosť dobré. Idris Elba tu sedí ako riť na šerbeľ, rola mu je doslova ušitá na mieru a okrem toho, že tam výborne pasuje, rolu detektíva Luthera aj perfektne hrá. Veľké plus je, že ma séria iba šesť dielov, takže to nie je zbytočne naťahované. Úvod sa síce trošku pomalšie rozbieha, ale záver je drsný, nekompromisný a vynikajuci! ()

CheeseFigure 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Všade som videl, že slávne BBC krimi trio (Sherlock, Wallander a Luther). A pretože Sherlock sa mi ľúbil, tak som si povedal, že dám šancu aj tomu Lutherovi. Hneď na začiatok poviem, že Sherlock ma bavil viac (nechcem porovnávať seriály, sú odlišné takže je to zbytočné, len som mal potrebu to dať vedieť). Ďalej, samotný Luther v podaní Idrisa Elbu je zaujímavá postava. Detektív, ktorý si ide za pravdou, je drsný a našťastie nespadá do stereotypu alkoholikov, ktorý je pre tento druh vyšetrovateľov (drsný, na pravidla moc nepozerajúci) typický. Ostatné postavy sú menej zaujímavé, jediný kto tak vyčnieva je Alice Morgan. Je sexi, chytrá, sociopatická. Čo sa týka prípadov, moc ma nebavili. Najzaujímavejšie epizódy boli prvé dve a piata spolu so šiestou mali zaujímavé vyústenia. Úprimne, čakal som od tohto počinu viac. ()

Galerie (76)

Reklama

Reklama