Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mladá Alex přichází na kolej, kde má strávit příštích několik let svého života. Dojde ale k malému nedorozumění. Školní počítač považuje díky jejímu jménu Alex za muže a přidělí jí společný pokoj se dvěma studenty. Počítač se nikdy nemýlí a Alex je proti jeho rozhodnutí bezmocná. Smíří se se svým osudem a zakrátko začnou mezi třemi spolubydlícími vznikat složité vztahy. Stuart totiž touží po Alex, Alex touží po Eddym a Eddy... Eddy si zatím není jistý, jaká je vlastně jeho sexuální orientace... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (86)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Film - pretty open. Lara Flynn Boyle - pretty, open;) A dost bylo laciných vtípků a drobných lží. Lara Flynn Boyle je krásná ženská, ale něco mě na ní vždycky rozrušovalo. Jenže když konečně narazíte na film, ve kterém hraje někdo z Baldwinů a vy se mu nemusíte vysmívat či ho jinak hanět, jsou vaše pocity z nějaké ženštiny naprosto irelevantní. Švédská Trojka je kompaktní a živelná vztahová komedie, která nezestárne, dokud budou existovat vysoké školy a koleje. I když možná by stačil jen institut spolubydlící(ho). Dnes jen možná, ale jednoho dne zcela určitě bude klasikou. 80% ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Tři těla, jedna duše. Bi, homo, hetero, všichni na jedné hromádce, zábrany jdou stranou - on miluje jeho, ale on miluje ji, zatímco ona miluje jeho. Nechci však záběr Švédské trojky (na kterou, těšte se, v závěru skutečně dojde) zužovat na možnosti sexuální kombinatoriky trojice studentů. Alex, Eddy a Stuart jsou hlavně přátelé a o méně obvyklé podoby přátelství, o ně tu běží. O ně a o snahu najít skrze vlastní sexualitu sebe sama. Uvítal bych pouze více Lary Flynn Boyle a méně Stephena Baldwina. 70% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nečekal jsem, že mě tahle švédská trojka tak překvapí. Ze začátku je z filmu okamžitě cejtit devadesátkovej feeling. Dvě hlavní postavy jsou parádní. Jeden by opíchal i židli u nohy a druhej je zase poctivej intošek. K ním se přichomejtne kočička, která je sakra nažhavená. Na rozjezd hodně slušný kombo a legrace vysloveně mimořádná. Později ale film začne bejt vážnější a téma sex se tu projeví vysloveně na plno. No a i když nejsem fanoušek podobných scén, tak tady se to snést kupodivu i dalo. Pořád to totiž mělo takovou tu pohodářskou atmosféru vysokoškolského intru, díky které jsem se do filmu vlastně zakoukal. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Miluju filmy odehrávající se v prostředí školy a v období (středo/vysoko)školských studií. Krušné chvíle mladistvých na jejich cestě k dospělosti. Období bezstarostného užívání si, objevování nových věcí, experimentování a poznávání a hledání vlastní osobnosti. Všechno je to paráda, dokud se do toho nezačnou míchat city. Švédská trojka je skvělým filmem, vyváženě kombinující komediální rovinu s tou dramatickou, která nastává právě ve chvíli, kdy už zábava přestane být nevinnou zábavou a začne jít "do tuhého." Rovněž se jedná pravděpodobně o jeden z nejlepších filmů známého "béčkaře" Stephena Baldwina. Ten jeho "ksichtík" s těma pronikavýma očima je zde svým způsobem i přitažlivý:) Jen škoda, že se hoši trochu více neodvážili do akce mezi sebou:) Když jsem si pročítala diskusi na IMDb, člověk se dozví, že něco mezi nimi i vzniklo, ale z jistých důvodů to nakonec bylo vystřiženo. Útěchou mi alespoň byla závěrečná milostná scéna mezi třemi hlavními protagonisty. "Proč přede mnou pořád couváš?" - "Já před tebou nikam necouvám. Jen jdu dozadu, zatímco ty jdeš dopředu." :) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Podobná otvorenosť po sexuálnej stránke sa vo filmoch takmer neidí a naposledy som ju mohol zhliadnuť, teda môžem aj prirovnať k Smithovej 'Chasing Amy', kde bola otvorenosť o čosi väčšia a aj dramaticko-komediálna stránka lepšie zvládnutá. Pre niekoho možno trošku ťažšie stráviteľná téma, no myslím, že hlavne mladšia nezakonzervovaná generácia sa milo prekvapí. 75%. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně nadprůměrná komedie, která má co nabídnout, která dokáže pobavit, ale i zaujmout, a u které jsem se ani chvilku nenudil. Jedná se o dobře natočenou komedii ze života dvou vysokoškoláků a jedné vysokoškolačky, kteří bydlí na koleji a mezi kterými je velice zvláštní vztah. Kvalitní komedie, kde nejsou k vidění žádné scénky s výkaly, kde není slyšet příliš sprostých slov, kde je vše kultivované, a přitom se člověk u toho pobaví a odreaguje. To je komedie, která má co nabídnout. Co se týče sexu, tak ten je zde několikrát k vidění, ale vše to tak nějak automaticky zapadá do děje a v kontextu dějové linie to vyznívá neuvěřitelně přirozeně. Já byl rozhodně velmi příjemně překvapen a kéž by takovýchto inteligentních komedií z prostředí mladých lidí bylo víc. Herci ve svých rolích naprosto přesvědčili a i díky jejich zásluze to byl zajímavý snímek. Je to za čtyři hvězdičky. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Jeden by si myslel, že tohle snad ani nemohli v Americe natočit. Nechť se jdou bodnout kamsi rozličné pseudoerotické komedie o náctiletých, kde vulgární slovník a litry rozličných tělních tekutin mají rozesmát. Vtipné, na americký film o mladých sexuálně odvážné, romantické - tedy většina v duchu skutečného romantismu rozervané duše, smutné, úsměvné, rychlé, pomalé a celkově neodolatelné. Jeden z mála žánrových filmů, na které se člověk znovu rád podívá. Lara Flynn Boyleová je uhrančivě přitažlivá, a tak není divu, že ti dva s ní skončí v situaci, jak název filmu napovídá. I když, konec je pak přeci jen trochu jinde... ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hodně free záležitost, zejména co se sexu týká. No ono ale když jsou na koleji dva borci a krásná dívka, lze pochopit, že se film spíše než kolem učení točí hlavně kolem vztahů a vzájemné přitažlivosti. Moc se mi to líbilo. * * * * ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Není to kvalitní film. Je to mizerně zahrané a žánrově se to nedá nikam zařadit, protože vzhledem k absenci vtipu a erotična, to má daleko do komedie i do sexy filmu. Prostě film o ničem se slabými herci. Nedokázalo mě to vtáhnout do děje. 40% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Lara a několik dalších buchet co pár minut svlíkalo, tak by se to jako lechtivá neroad movie/blbina/nevtipná komedie dalo. Takhle si ale musíte vystačit s jedním moc pěkným záběrem ze začátku a pak už houby. Film nejde do hloubky, což může být dobře (B/B) ale taky nemusí (G/B). Pokud od toho čekáte aspoň půlku co já, změnte si ve svém přehrávači žánr na dospělejší. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film, ktorý svoj humor stavia na básňach o veľkosti mužského lajna a následnom očuchávaní nohavičiek, šúchaním sa prirodzením o stôl v knižnici, Niektorí tunajší rozumbradovia skladajú poémy, vraj tento film je oslavou priateľstva. Ok, ak je oslavou priateľstva strkanie vtáka do riti svojmu kamošovi, tak ja o také kamarátske celebrácie rozhodne nestojím. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

I po dvanácti letech ve mě tahle skvělá romantická komedie (i když mi tohle označení na ten film nějak moc nesedí) vyvolává úplně stejné pocity a baví mě stejně jako když jsem ji poprvé viděl v kině. Poměrně slušně otevřená otázka sexuality a vyrovnávání se s ní (to slušná myslím ne ve smyslu morálním nebo umírněném, ale tak, že si to ze sexu a problémů s ním nedělá moc velkou srandu, že je to i přes humornost filmu hozený do tý pocitový roviny - humor v tomto filmu je někde jinde, ne v sexu, např. v American Pie je sex brán jen jako něco konzumního, něco co chceš mít, protože to nemáš a když to dostaneš, už o tom nepřemýšlíš a bažíš po něčem jiném, tady to je ale bráno jako součást lidského života, něco, s čím se člověk pořád sžívá, co se mění stejně jako se mění on sám, něco, co ho provází celej život). Scéna, kdy si Stuart položí na zadek Eddieho ruku je prostě úchvatná.... Baldwin jako Stuart je fakt perla, ač mám z jejich famílie oblíbeného Aleca, Stephen dokázal - a pak už v žádném jiném filmu, co jsem viděl, že herecké geny nezůstaly jen u jeho staršího bráchy. Pihovatá Lara Flynn je prostě k zulíbání, rád bych jí do ouška zašeptal pár honosných slovíček..... ()

Reklama

Reklama