Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sherlock Holmes si zoufá. Již dlouho nenarazil na případ hodný jeho intelektu a jestli něco opravdu z duše nenávidí, pak je to nečinnost kriminálních živlů, která jej uvrhává do hlubin stále nesnesitelnější nudy. Netuší, že již brzy stane před dosud největší výzvou svého života. Baker Street otřese výbuch a šílený útočník hrozí dalšími pumovými atentáty, pokud Sherlock nedokáže ve stanoveném časovém limitu vyřešit hádanky, které mu předkládá. Zvrácená hra začíná. A tentokrát je to velmi osobní. (Česká televize)

(více)

Recenze (36)

movieband 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dalo mi to zabrat, ale první sérii Sherlocka mám za sebou. Pravdou je, že novodobé zpracování Doylovské klasiky je dost netradiční, ale pro mě, překvapivě, trefné a solidní. Cumberbatch je jako Holmes perfektní a Freeman mu jako Watson výborně sekunduje. V poslední části, s názvem "Velká hra", dostávají Holmes s Watsonem pořádně zabrat. Neznámý jim solidně zatápí pod kotlem, vrší mrtvoly, hádanky a vždy je o krok napřed až do závěrečného rozuzlení, kdy se ukáže skutečná vrahova identita. Pro někoho překvapivé zjištění, pro některé už míň. Co se poslednímu dílu musí nechat je perfektní atmosféra a spád. Scénáristi nenechali postavy vydechnout a hází jim klacky pod nohy, jak nejlíp můžou. Zápletka dost dobře vymyšlená, popropojovaná a v závěru svázaná do jednoho celku, kde vyznívá genius loci daného záporáka v plné parádě. Spokojenost. P.S. A závěrečných pár sekund? Tvůrci jsou pěkně drsní, že si nechali při první sérii tak krutě otevřená vrátka. Počítám, že zarytí fanouškové Sherlocka si tenkrát při premiéře tohodle dílu museli škubat vlasy. ()

Milano33 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nervydrásajúca hra majstrovsky zmýšľajúcich strán, ktorá poriadne zvýši krvný tlak a ešte k tomu tesne pred cieľovou rovinkou pritvrdí, čím sa nám zinscenuje skutočne grandiózny záver. Nad príbehovou štruktúrou popretkávanú všelijakými zvratmi a odhaleniami nemôžem inak, než žasnúť. Ide o neuveriteľne prešpekulovanú skladbu, ktorá je umocnená sériou chytro vypoinovaných plot twistov a vygradovaného cliffthangeru, ktorý nemohol prekvapiť viac. Moriarty je v mnohých ohľadoch tak veľmi identický práve so Sherlockom, čo z neho robí enormnú hrozbu. Ich uvažovanie funguje na veľmi podobnom princípe, takže až časom uvidíme, kto z koho vyjde víťazne. Výrazne navrch má však Moriarty, ktorý si očividne dosť uvážene rozložil figúrky po celej šachovnici a tým vytvoril perfektný rozptyl pre Sherlocka. ()

Reklama

pakobylka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co může být horšího nežli nudící se geniální detektivní poradce ? Nudící se geniální zločinec ... či zločinecký poradce ? Řešením může být jen HRA - zatím největší a nejdůmyslnější výzva, jaké Sherlock čelí ... se skoro až pohoršující dychtivostí. Jeho zdánlivá citová neprůstřelnost ovšem doznává povážlivých trhlin ... a finále ... finále mě zase dostalo - pochopitelně ... tak jako poprvé, tak jako VŽDYCKY. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak by řekl Bosák ve Fifě, "chucha !!"...první díl byl skvost, druhý (byť se jedná o žánrový nadstandard) lehce klopýtnul, ale na vše je zapomenuto v díle třetím, to byla zase jízda - nemá smysl rozepisovat, tohle se prostě musí vidět, kdo neviděl, jakoby nebyl.............moje hodnocení = 10 z 10. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak píše kolega Němi, Moriartyho počínání určitě nejednomu připomene Jokerovy eskapády z Temného rytíře - nádherně inteligentní šílenec, tenhle "profesor". Holmes s Watsonem hrají o čas a životy a jejich mozky si za celých 90 minut prakticky nevydechnou (stejně jako diváci), opravdu podařené finále všemu nasazuje korunu. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (5)

  • V této epizodě si Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) uvědomí, že Carl Powers byl zavražděn pomocí jedu/bakterie. Divákovi je nabízen pohled přes mikroskop na bakterii. Sherlock ale používá optický mikroskop, zatímco bakterie vypadá, jakoby byla zkoumána pod mikroskopem elektronickým. (Wifinus)
  • Táto epozóda bola čiastočne natáčaná v nepoužívanej čističke odpadových vôd. (Greenpeacak)
  • Když Sherlock Holmes (Benedict Cumberbatch) v 61. minutě vychází z muzea a rozráží dveře směrem ven, tak po nesmyslně dlouhé době spatříme záběr na dveře zavírající se z druhé strany. (necisty)

Reklama

Reklama