Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Čtvrtá řada popisuje, jak Sherlock čeká na další tah Moriartyho, který má být mrtvý, a Watson s Mary se věnují nové životní náplni: rodičovství. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (100)

klerik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po šialenom vianočnom špeciáli spred roka návrat do normálu. Kvalitného normálu, kde nevadí prekombinovanosť a kde ste ochotný privrieť oko nad pár menej uveriteľnými zvratmi či dedukciami. Pretože vzťahy medzi postavami skvelo fungujú, herci sú výborní a napätie v rámci série tiež funguje... V tretej epizóde už však dosť cítiť, že viac ako riešenie prípadu ide o hranie sa s formou rozprávania a fetišistické vyžívanie sa vo vlastnom (stále ešte neopozeranom) vizuálnom koncepte... ()

filmsim 

všechny recenze uživatele

Kvalitativně nejkolísavější série. První dvě série jsou perfektní, třetí byla průměrná až běda a ve čtvrté se to celé překombinovalo. První z trojice se nesl v duchu průměrnosti třetí série, jednoduchý děj a otravné chování všech našich oblíbených charakterů, ani špičkový vizuál už to nijak nemohl zachránit a překvapivé úmrtí na konci němělo šanci nikoho zasáhnout. Druhý díl se zčistajasna sápal po kvalitách prvních sérií. Povedená kriminální zápletka, špičkový děsivý záporák v podání Tobyho Jonese a opět sympatické duo Sherlocka s Watsonem. Díl měl skvěle nasazené tempo, které ani ke konci neztrácelo dech a z celého dílu jsem byl nadmíru spokojen, kromě divného cliffhangeru na konci. Právě zmíněné překvápko na konci se proměnilo ve třetím dílu do čehosi naprosto šíleného. Vše se začalo vyvíjet nerealisticky a až moc překombinovaně, celé rodinné drama nebo co to mělo být, bylo absurdní a celý díl se tak proměnil asi v nejhorší díl ze všech sérií. Né že by tak nudil nebo měl až příliš jednoduchou zápletku, problémem jsou nerealistické a nepravděpodobné zvraty a spousta dějových berliček a chyb, překombinovanost v tom nejhorším světle. Celá série se souhrnně špatně hodnotí, ale slabý nadprůměr to stále je, 5.5/10. ()

Reklama

CinemaRanger 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tak mám všechny čtyři série za sebou a jsem neskutečně spokojen, ale i smutný, že není víc dílů. Ono ale také udělat tak kvalitní seriál není jen tak. Ústřední duo parádní, jsou to moji oblíbení herci. Všechny postavy jsou skvěle napsané a zahrané na výbornou. Bohužel kvůli prvním dvoum epizodám je tato série nejslabší. ()

chrispe 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vidím, že čtvrtá série to má s hodnocením jako na houpačce a skoro to vypadá, že ji buď budete zbožňovat, nebo nenávidět. S nadsázkou napsáno. Já byla, až na ten opravdu slabší první díl spokojená. Vedle efektů a nereálností je tu totiž ta emoční linka a na to já většinou slyším. A.... budu si muset od A. C. Doyla fakt něco přečíst, strašně by mě zajímalo, jak moc se těch děl tvůrci drží. V téhle sérii si nedělám naděje. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to preč. A môžete si zato sami, páni Moffat a Gatiss. Keby každá časť nemusela byť apokalyptická, že to nerozdýcha ani Nolanov Batman, možno by ste sa po pár sezónach nedostali do situácie, kedy musíte crossoverovať so sci-fičkom, aby ste ustáli divácke očakávania. Milujem tento seriál, je to závislosť a stále stále je dostatočne vynaliezavý a zábavný, bohužiaľ už v levele Now You See Me. Na dve časti som dal štyri hviezdy (zrovna na tie najujetejšie) a to pretože Toby Jones, pretože SPOILER! Moriarty a pretože pani Sestra. Koniec SPOILERu. Ostatné dve tak 50%. Ďalšie rady už len zo zotrvačnosti ()

Galerie (86)

Zajímavosti (8)

  • Pevnost na šírém moři, kde se odehrává tato epizoda, je ve skutečnosti na ostrově Svaté Kateřiny ve Walesu u města Tenby, která je v době odlivu přístupná přes pláž suchou nohou. (kowalski)
  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama