Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (109)

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí řadou mě tvůrci Sherlocka dohnali k tomu, že jim teď nic nevěřím, a to ani smrt jedné z hlavních postav. No a pokud ta smrt měla být tím nej, co se v tomto dílu stalo, tak pardon, nepovedlo se. A přitom to začínalo tak dobře, ozvěnami první řady, vypadalo to na docela pěkné pátrání, jenomže pak se všechno zkomplikovalo, překombinovalo a v závěru zmíněným zvratem zazdilo. O nejlepší scénu se nepostaral ani Sherlock, ani Watson, ale jejich půjčený pes. ()

MiniMinion 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Docela dobrý. Docela. Škoda, S03E03 měla takové napětí na konci, a pak v tom ten vánoční speciál pokračoval, tady se v podstatě nic nestalo. Teda kromě té lapálie s Mary. Dočkali jsme se víc Sherlockovské dedukce než za celou minulou sérii, což je asi plus. Dost přibyla akce, což se mi taky líbí. Velice kladně hodnotím Martina Freemana, který tenhle díl herecky vedl, zato (jindy skvělý) Benedict Cumberbatch vpodstatě pouze předvedl, že umí rychle mluvit, jinak nebyl moc výrazný. Ani kousíček Moriartyho, ani kousíček postavy Tobyho Jonese (na kterého se VELMI těším), nic. Netvrdil bych, že tvůrci vyplýtvali třetinu série, spíš ji nevyužili naplno. Dlouho jsem se rozhodoval mezi 3* a 4*, nakonec, ohromen Freemanem, dávám čtyři, s tím, že možná, časem, srazím hodnocení na tři. ()

Reklama

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock meets Bond meets John le Carré meets Esmeralda. Jedna hvězdička za slibný rozjezd a mínus čtyři za příšerný závěr jak z té nejhorší telenovely. Ono když má něco deset dílů musíte být sakra opatrní s opakováním zápletek, (SPOILER) jakože Johnovi někdo blízký zase znova umře a John je z toho na zhroucení. Dohnat taková herecká esa jako Freeman a Cumberbatch k tomu, aby jejich emocionální projev vypadal nevěrohodně, na to už musí být tvůrce extrémně velký režijní a scénáristický babral. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Hlavní pozitivem je to, že nás konečně opustila paní Watsonová, jejíž účast byla v seriálu tak nějak navíc. Celkově se jedná o výrazně méně zajímavou epizodu, než bývá seriálový standard, na které jsem býval zvyklý. Sherlock bleskurychle vyřeší jeden velmi pěkný případ a zbytek se bohužel opět věnuje minulosti paní Watsonové, která mě absolutně nezajímá, abych byl upřímný. Dalším negativem pro mě bylo vylíhnuté dítě, které bude zřejmě spíše přítěží. Nelíbil se mi ani naprostý přehršel komunikačních zařízeních, která nám všem byla ukázána. V příštím díle se evidentně najde Bilbo Pytlík tu květinkovou paní z autobusu a bude opět šťastný. Závěr dílu byl poté poměrně o ničem. Na Sharlocka jsem se moc těšil, takže jsem si užíval jenom samotného pohledu na něj. Nicméně, musím prostě uznat, že tento díl stál dost za hovno. Budu pevně doufat, že si v tom nacházejícím podstatně vylepší reputaci. ()

tron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Obsahuje spoilery. A tak sa stalo, že režisérka Freddyho smrti – Poslednej nočnej mory nakrútila Sherlocka. Samotný prípad je hrozne nezáživný a nebavil ma do takej miery, až... no, proste ma fakt nebavil. Možno tvorcovia mali rozšíriť skôr „vedľajší“ prípad s chalanom v aute, to bolo dobré, na rozdiel od „hlavného“ prípadu. Lenže potom to príde. Koniec a s ním zvrat, po ktorom sa univerzum zatrasie to takej miery, že po ňom už proste nič nemôže byť také, ako pred ním. A kvôli tomu musím dať 80%. „Zložil si sľub. Prisahal si!“ ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)
  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama