Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (110)

Belatris 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pár hlášek, které si INTP rád zapíše do bloku s obrázkem Alberta Einsteina, ovšem z hlediska televizní "filmařiny" úlet. Stejně to byl příjemný návrat do Sherlockova světa! Jen ten ufňukaný konec je mimo - proč pořád to "polidšťování" Sherlocka? Vždyť právě asociálnost a arogance získala té postavě takovou oblibu! ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Předchozí řadou mě tvůrci Sherlocka dohnali k tomu, že jim teď nic nevěřím, a to ani smrt jedné z hlavních postav. No a pokud ta smrt měla být tím nej, co se v tomto dílu stalo, tak pardon, nepovedlo se. A přitom to začínalo tak dobře, ozvěnami první řady, vypadalo to na docela pěkné pátrání, jenomže pak se všechno zkomplikovalo, překombinovalo a v závěru zmíněným zvratem zazdilo. O nejlepší scénu se nepostaral ani Sherlock, ani Watson, ale jejich půjčený pes. ()

Reklama

Yarwen 

všechny recenze uživatele

Jo, chtěl bych mít stejně chytrou hlavu jako Holmes, který jediným pohledem zjistí všechno o vašem soukromém životě. A v případech, kde rozum nestačí, pak bych chtěl být mistrem v boxu i zápase jako on. A také bych chtěl, abych po deseti úderech pěstí měl obličej bez jediného šrámu a byl úplně v pohodě - jo, tohle bych opravdu moc rád. A když už nepomůže rozum ani síla, pak bych chtěl mít tu intuici jako Sherlock, která zaplní všechna zbylá hluchá místa. A taky bych chtěl být tak rychlý, abych se mohl vrhnout do střely kulce, jež byla vypálena na pět metrů. Usain Bolt by nestihl ani dvakrát zamrkat. A ze všech nejvíc bych chtěl vidět nějakou detektivku, která by měla logickou hlavu a reálnou patu. To bych asi chtěl ze všeho nejvíc. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Spoilery! Hlavní pozitivem je to, že nás konečně opustila paní Watsonová, jejíž účast byla v seriálu tak nějak navíc. Celkově se jedná o výrazně méně zajímavou epizodu, než bývá seriálový standard, na které jsem býval zvyklý. Sherlock bleskurychle vyřeší jeden velmi pěkný případ a zbytek se bohužel opět věnuje minulosti paní Watsonové, která mě absolutně nezajímá, abych byl upřímný. Dalším negativem pro mě bylo vylíhnuté dítě, které bude zřejmě spíše přítěží. Nelíbil se mi ani naprostý přehršel komunikačních zařízeních, která nám všem byla ukázána. V příštím díle se evidentně najde Bilbo Pytlík tu květinkovou paní z autobusu a bude opět šťastný. Závěr dílu byl poté poměrně o ničem. Na Sharlocka jsem se moc těšil, takže jsem si užíval jenom samotného pohledu na něj. Nicméně, musím prostě uznat, že tento díl stál dost za hovno. Budu pevně doufat, že si v tom nacházejícím podstatně vylepší reputaci. ()

honajz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak to říct a zůstat slušný? Doyle asi by nebyl moc spokojený. Tam, kde první a částečně i druhá série hrály famózně na tajemství, nečekané rozuzlení nitek a náznaků, kde nechyběla sofistikovanost a domyšlenost, tam od třetí série se všechno fláká. Ono už ani nezbylo moc zajímavých povídek, jež by šlo vykrást a spojit do jednoho dílu celovečerní stopáže s moderním twistem. A tak se tvůrci soustředí jen na čistě formální stránku věci, na různé pičičmundy v obraze, jež byly dříve jen ozvláštněním, ale nyní hrají hlavní roli. Nahodilé zvraty, cucání další možné zápletky z prstu, a nakonec místo Sherlocka dostaneme agentku Watsonovou. Celá ta špionážní linie je naprosto tuctová a nezajímavá, nedůvěryhodná. Podobně jako Watsonovy možné zálety. (Proč on si vybírá tak ošklivé ženské?) Jako by tyhle díly psal někdo jiný, nebo možná i ten samý, ale z donucení. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Scéna, v ktorej Sherlock požiada pani Hudsonovú, aby mu pošepla meno antagonistky "Norburyová" (orig. "Norbury"), kedykoľvek sa jej bude zdať, že je namyslený či príliš sebaistý, naráža na podobnú žiadosť, ktorú dal Sherlock Watsonovi v knižnej predlohe príbehu Arthura Conana Doylea "Žltá tvár" ("The Adventure of the Yellow Face"). V nej je Norbury miesto jedného z prípadov, v ktorom zlyhali schopnosti tohto slávneho detektíva. V oboch prípadoch je to symbol Sherlockovho prenáhlenia sa a precenenia svojich schopností. (Phosphorus)
  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama