Reklama

Reklama

Scotland Yard za Sherlockem přijde s podivným případem ministrova syna a rozbitých soch premiérky Margaret Thatcherové. (Netflix)

Recenze (109)

herr_carter 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zatím jednoznačně nejslabší díl všech 4 sérií....ale jenom díky té překombinovanosti a neúměrnému množství dialogů a skákajícímu ději sem a tam, tady už to tvůrci lehce přestřelili..Naštěstí téměř vše zachraňuje poslední dvacetiminutovka, které už zase standardně rve žíly a vede díl k velice zajímavé pointě, které všechny příznivce novodobého Sherlocka musí přivést zákonitě k dalšímu dílu 4.série - takže let´s go! .................moje hodnocení = 7,5 z 10. ()

Autogram 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock je stále rovnako skvelý, rieši prípady na počkanie. Akurát sa celý seriál stále viac sústreďuje iba na hlavných hrdinov a riešia samých seba, na čo v krimi nie som zvyknutý. Možno sa to ešte zlepší v ďalších dieloch, ale nie som si istý. (1.1.2017) –––– Pozrel som si ešte raz, či som náhodou niečo dôležité neprespal, a naozaj neviem, za čo som pôvodne dal tie štyri hviezdy. (2.1.2017) ()

Reklama

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po geniální třetí sérii a Přízračné nevěstě, která má do geniálnosti hodně daleko, jsem měl od čtvrté série velká očekávání. A začalo to skvěle. Sherlock, Watson i ostatní postavy perlily, bylo to vtipné, mělo to fantastické tempo, bavilo mě to, to Sherlockovo rychlořešení případů a zároveň ukazování všech jeho schopností na tomhle seriálu naprosto zbožňuju (a ten případ s autem, nebo i ten s opuštěným manželem byl parádní). Jenže v druhé polovině se to bohužel zvrhlo v klasickou moffatovinu. Vynikající první polovinu zabilo děsně přehrocené a přehnané drama, ve kterém bylo až moc Mary (která mě od té doby, co je tajná agentka neskutečně štve a snad už se tam nebude motat), až moc retardovaně se chovajícího Watsona a prakticky kompletní vyškrtnutí ostatních postav, které na začátku měli tolik prostoru (zejména v případě Lestrada je to škoda). Tenhle díl herecky táhnul zejména Freeman, ale vinou scénáře bohužel děsně přehrává... A už to nebudu více kritizovat, neb mi to nečiní vůbec žádnou radost. Takže i když jsem se docela bavil a mám radost z návratu téhle geniální a pořád skvělé série, tenhle díl je asi naprosto nejhorší ze všech (včetně Nevěsty, i když na druhou stranu i tenhle byl perfektně nahláškovaný). Doufám jen, že zbytek série se nepotáhne v obdobném duchu a že Toby Jones předvede něco pořádného a že návrat Moriartyho nejsou jen plané řeči. 80%. ()

stration 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pokud se příště nepodaří vrátit se alespoň většinově k detektivnímu žánru, tak už budu vážně nasranej a půjdu s hodnocením níž. Posun do melodramatické roviny tomu vůbec nesluší. Ale díky konci je tu snad příslib lepších dalších dvou dílů. Pořád je to ale proklatě geniální, promyšlené a nanejvýš zábavné. ()

sharky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sherlock meets Bond meets John le Carré meets Esmeralda. Jedna hvězdička za slibný rozjezd a mínus čtyři za příšerný závěr jak z té nejhorší telenovely. Ono když má něco deset dílů musíte být sakra opatrní s opakováním zápletek, (SPOILER) jakože Johnovi někdo blízký zase znova umře a John je z toho na zhroucení. Dohnat taková herecká esa jako Freeman a Cumberbatch k tomu, aby jejich emocionální projev vypadal nevěrohodně, na to už musí být tvůrce extrémně velký režijní a scénáristický babral. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (4)

  • Ďalším prepojením na Doyleovu "Žltú tvár" je Watsonova veta Mary: "I might not be a very good man, but I am better than you give me credit for." Túto vetu povedal pán Grant Munro jeho manželke Effie, ktorá, podobne ako Mary, pred svojím manželom niečo tajila. (Phosphorus)

Reklama

Reklama