Reklama

Reklama

Many a Ellie mají již skoro dospělou dceru Broskvičku, která by se ráda stala členkou party mladých mamutů a také přítelkyní krásného mamuta Ethana. Ellie stojí za svou dcerou, ale Many si myslí, že to pro Broskvičku není vhodné. Je to klasický případ otce, který nechce vidět, že jeho milovaná dcera dospívá... Sidova ztracená rodina se náhle objeví a Sid je šťastný, že se na něj nevykašlala. To se ale velmi mýlí, jeho rodina se tu zastavila jen proto, aby se zbavila ještě i babičky, která už dost zapomíná a občas se chová podivínsky. Veverčák Scrat, který miluje žaludy, se pokusí jeden zasadit, jenže tím způsobí doslova katastrofu – dojde k posunu zemských desek a oddělení nejen kontinentů, ale také party přátel. Manyho rodina je na jedné straně a prudký mořský proud unáší opačným směrem Manyho, Diega a Sida s babičkou... Vtom se na obzoru objeví loď a přátelé se radují. Je to však předčasná radost protože to je pirátská loď a pirátům rozhodně nejde o to, aby naše přátele zachraňovali. Kapitán Gutt není žádný dobroděj a přátele zajme. Přátelé se však nevzdávají... (TV Prima)

(více)

Videa (47)

Trailer 4

Recenze (721)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

I když je to už počtvrté dosti podobné, tak i přesto jsem se velmi pobavil jak nad dalším putováním naší známe partičky, tak nad stále velmi zoufalou honbou za ořechem. Nejvtipnějšími postavičkami byly pro mě vedle Scrata samozřejmě Sid a jeho až nebezpečně houževnatá (herdek) babča, která byla narozdíl od babči z Madagaskaru snesitelnou postavou. Jinak obrazově to bylo opravdu pěkné, to se musí nechat a scénář byl až na pár menších much (a tak je to přece jenom pro mladší publikum, než jsem já) také dobře napsaný. Zkrátka já jsem s výsledkem spokojen, ale nevím, jestli chci v roce 2015 vidět Dobu ledovou 5 - to radši zase nějaký nový a "originální" animák a klidně od stejných tvůrců. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $95miliónovTržby USA $161,299,492Tržby Celosvetovo $879,765,137Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,403,345 //počet predaných kusov 1,000,339Tržby za predaj DVD v USA $42,797,431 //počet predaných kusov 2,324,389║ Príbehovo len priamočiara spleť(dejovo zatiaľ najslabšie), dokonca úvodom poskladaná aj zo spotov, ktoré nám boli ponúkané už rok pred premiérou animáku ale nevadí, dobre zapasovali, príbeh nenudí ani chvíľu a tendencia zábavnosti abnormálna. Nové postavičky sa dobre aklimatizovali, malo to svoju iskru súdržnosť hlavných postáv - ťahúňov, skvelý SK dabing, super oddychovka a fajn 3D. /videl v kine 3D verziu 2x: 80%/ ()

Reklama

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Doba ledová narozdíl od jiných animáků nikdy neomrzí. Tento díl bych řadil na třetí místo po jedničce a trojce, které byly lepší. Jen bych chtěl tvůrce upzornit na neuvěřitelný počet hlavních postav, který se navíc každým dílem stupňuje o takových 5 - 6 dalších hrdinů. Jenom v tomhle dílech bych ústředních (kladných) postav napočítal tak 20, což je neskutečné číslo. Další díl bude nejspíš po vzoru socialistických filmů s kolektivním hrdinou. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Väčšinou je to tak, že čím viac pokračovaní tým ide kvalita dolu, no Ice Age je jedna s tých animovaných sérii, ktoré stále majú čo ponúknuť. Jasné na prvý diel to nemá, pretože ten je najlepší a úplne odlišný od pokračovaní. Čo nám teda ponúkol štvrtý diel s názvom Zem v pohybe ? Predovšetkým ďalšie zaujímavé a zábavne dobrodružstvo ako to už býva zvykom od druhého dielu. Každý jeden sequel sa drží na rovnakej úrovni, len sa mení príbeh. Aj keď ten príbeh nie je extra zaujímavý je predovšetkým zábavný a celé to dobrodružstvo má šmrnc, pretože postavy stále majú čo ponúknuť a nápady neostali ani tento krát len na papieri. Oblúbený soundtrack: Herd Reunion. 85% - 4* ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Ooo pardon....Myslím, žes to nebyl ty. Kontinenty se nám rozpadají a kdo za to může.... Ovšem, že veverka Scrat! Svým nešikovným záměrem schovat svůj žalud pod zem dala do pohybu pár litosférických desek a hle - Země v pohybu. Diego, Sid i Manny jsou odloučeni od rodiny a na jedné kře plují oceánem bůh ví kam. Po trošku nastavovaných dílech dvojce a trojce se čtyřka vrací k výborné jedničce. Hlášky jsou nezapomenutelné a zpracování opět vynikající. Dlouho jsem se takhle nezasmál u animovaného filmu - nejvíc mě snad dostal "Lišejník nebo to byla Lepra?" :-D Doba Ledová 4 se vrací ke kořenům, nabrala síly a skvěle pobavila. Veverka dostala opět prostor a troufnu si říct, že tentokrát jsou s ní scény nejlepší. Prostě Ice Age válí! (88 procent) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (20)

  • Jeden z původních konceptů příběhu zahrnoval rozmrazení hrdinů v muzeu v současné době. Snímek pak měl nést přízvisko "Th4w". (R´Hell)
  • Pôvodne bola postavička Gutta/Čreva (Peter Dinklage) navrhnutá ako medveď, ale nakoniec sa výtvarník Peter DeSève rozhodol pre opicu - kvôli flexibilite a štyrom rukám, ktoré sú vhodnejšie pre hojdanie sa na lodi. (misterz)
  • Když se Sidova (John Leguizamo) babička (Wanda Sykes) jde vykoupat do moře a říká: "Ani nápad, nekoupala jsem se už desítky let," okolo ní jsou vidět umírající ryby a barevná skvrna. Ovšem v následující scéně, kdy pro ni hodí Manny (Ray Romano) Sida, zde žádná skvrna ani umírající ryby nejsou. (TheStitch630)

Související novinky

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Reklama

Reklama