Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Iceman je pravdivý příběh o Richardu Kuklinskim (Michael Shannon), notoricky známém zabijákovi a milujícím otci rodiny. Svou přezdívku si vysloužil zmrazením těl svých obětí, což zatajovalo dobu úmrtí a svedlo policii mimo stopu. Byl to muž, který měl sklony k násilí a rovněž vytěsňováním následků, tak aby vytvořil idylický rodinný život. Jeho rodina a sousedé věřili, že byl průměrný podnikatel a neměli tušení o jeho druhém životě. Kuklinski zabil během svého života přes sto lidí. Nikdy necítil výčitky svědomí s výjimkou bolesti, kterou způsobil své rodině. (DannyBoy80)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (185)

mat.ilda 

všechny recenze uživatele

Vyloženě rodinný typ s mazlivým příjmením, pan Kuklinski, byl ve svém oboru pojmem, není divu, že se ztrátou zaměstnání, která jeho domácnosti zajišťovala vysoký životní standard a zároveň mu byla od dětství koníčkem, který se dědí z otce na syna, stal poněkud mrzutějším, než obvykle. Ale kdo s čím zachází... a tím nemám na mysli zrovna rodinu, ačkoliv... Stejně dobrý v tom, co dělá, je i Michael Shannon, svým zjevem předurčený k personám, ze kterých jde hrůza na všechny způsoby, jenže krom Winony Ryder, kterou bůhví proč rozmrazili, mu toho dost pokazil odbytý scénář, který se důvody, proč se Kuklinski stal ledovým zabijákem s kapánek zvrhlým smyslem pro rodinné hodnoty, zabýval jen náznakově a opakovanou pracovně-otcovskou rutinou uzemňoval divákovu zvídavost, postupující až ke ztrátě zájmu. ()

MrPierc 

všechny recenze uživatele

Příběh o nájemném vrahovi, který miloval svou rodinu a zabíjel kvůli rodinným výdajům. Natočeno podle skutečné události, v hlavní roli M. Shannon a pěkná dobová stylizace - to je jasný recept na filmový úspěch! Před deseti lety by to byl trhák, dnes je takových filmů příliš mnoho a tento nijak nevybočuje z řady. Ale na druhou stranu je natočen i zahrán velmi dobře. Je to životní příběh bez příkras a bez extra finále. Nikdo není nepolapitelný a když se začnou věci komplikovat, tak s rodinou za zády toho moc nejde udělat. Není to zvráceně zábavné jako Ted Bundy (2002) ani nijak mafiánsky geniální jako jiné klasiky, ale pozornost si to zaslouží. Není každý den posvícení a já jsem rád i za dobrý film bez zbytečných komplikovaností. *Winona Ryder zkrásněla. ()

Reklama

peetriss 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky i stylisticky poměrně dobře odvedená práce s výborným Michaelem Shannonem i sladkým nevědomím opojenou Winonou Ryder. Bohužel jen je škoda, že příběh natočený podle skutečné postavy mnohonásobného nájemného vraha, důsledně si hajícího své rodinné zázemí, má díky své zkratkovitosti jen omezenou vypovídací hodnotu a tvůrci v něm nedokázali zažehnout ten správný náboj, protože místy balancuje až na hranici nudnosti. Je to veliká škoda, protože jinak nemám co vytknout. 70% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Sem tam někoho jen tak típnout je určitě dobrý relax. Zvlášť, máte-li za manželku Winnonu, která vám vyčóruje všechny prachy, jen co zamhouříte oko. Někudy to ven prostě musí a znáte to, někdo má rád chlapy, jiný je zase nájemný vrah. Pan Shannon se pro takové role narodil. Počítám, že mu to tatík dával v mládí taky pěkně sežrat, čemuž dokonale nasvědčuje jeho výraz. Jestli jste někdy přišlápli ropuchu a dívali se jí při tom do xichtu, víte, o čem mluvím. Ačkoliv je hlavní role obsazena dokonale, myslím, že pokud by scénárista nebyl slečinka, dalo se z toho vymáčknout daleko víc tepenných krvácení, tekoucích mozků a vyhřezlých střev, pročež musí pozorná jury nějaké ty dvě hvězdy za umělecký dojem nekompromisně strhnout. ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Jo, Jo, Jo !!! Tímto filmem se Michael Shannon nadobro zařadil mezi moje top herce, jeho filmová dvojrole (zabiják bez svědomí vs. milující otec rodiny) je naprosto famózně sehraná, na tento film jsem koukal s otevřenou pusou až do závěrečných titulků - další z řady pro mě totálně nepochopitelného ratingu !................moje hodnocení = 9 z 10. ()

Galerie (70)

Zajímavosti (9)

  • Natáčalo sa od 14. decembra 2011 do 31. januára 2012 v New Yorku a Louisiane. (m.a.t.o.)
  • Prvú vraždu spáchal Kuklinski vo veku 13 rokov. Dobil k smrti drevenou palicou lídra gangu, ktorý ho šikanoval. V roku 1992 poskytol rozhovor pre televíznu stanicu HBO, kde si pripisuje vyše 100 vrážd. Jedna z jeho obetí bola v jeho mrazáku dva roky. (Carol Pifková)

Reklama

Reklama