Reklama

Reklama

Doručovací služba čarodějky Kiki

  • Česko Doručovací služba slečny Kiki (neoficiální název) (více)
Trailer 2

Malá čarodějka Kiki se spolu se svým mluvícím kocourem Džidžim vydává na zkušenou do světa. V prostředí malebného přímořského městečka je čekají velká i malá dobrodružství. Vynalézavá a odhodlaná Kiki využije svou schopnost létat a založí si doručovací službu, aby se mohla stát opravdovou samostatnou čarodějkou. Jedinečný film z produkce studia Ghibli, které celý svět okouzlilo tituly jako Můj soused Totoro či Cesta do fantazie, uhrane svou magickou atmosférou a hravým ztvárněním radostí i strastí dospívání. (Aerofilms)

(více)

Recenze (280)

sans.sourire 

všechny recenze uživatele

Ghibli se předvedlo a opět vykouzlilo něco, co si našlo místo v mém srdci. Nádherný a dokonalý film. Kresba a animace mne uchvátily. To jsem ještě nemluvil o příběhu a jeho zpracování. Anime skrývá nebo spíše nabízí nespočet myšlenek na zamyšlení. Objevil jsem tam plno narážek na dospívání. Otevřelo mi to oči a zahřálo u srdce. Nebudu lhát, u konce u klíčové scény se mi nahrnuly slzy do očí... Smutek, napětí, dojetí, nostalgie. Tolik pocitů. Já asi ani nedokážu více popsat tento skvost. Já prostě řeknu jen toto: Dokonalost. ()

johnny01 

všechny recenze uživatele

Příjemný film, možná až příliš poklidný a škoda, že je velmi prvoplánovitý a předvídatelný jak u Kiki, tak i u kocoura. Kocour tomu zezačátku dodává vtip, ale pak už ani ten ne. ()

PlysovyMacko 

všechny recenze uživatele

Milá rozprávka o malej carodejnici, ktorá sa vydá do sveta na skusy a keďže jedine co vie, je lietať na metle, tak začne doručovať. Animácia je krásna , len koniec je taky nijaký. ()

maoc 

všechny recenze uživatele

Dnes budu za přísného. Kiki je jeden z nejvíce čisté dětských filmů od Ghibli, co jsem viděl. Podobně laděné jsou snad jen Arietty a Totoro. To není špatně, jen v mých očích prostě nemůže dospívající Kiki řešící jak nejlépe odmítnout kluka posedlého létáním dosáhnout šířky a hloubky jiných Miazakiho děl. Nebo aspoň jejich zajímavosti. A to včetně zmíněné Arietty a už vůbec ne Totora. Je to krásný a milý film a to někdy stačí. Já byl ale lehce zklamán. Paradoxně nejvíce mne tedy bavilo řešit, v jakém světě a čase se film odehrává. Přišlo mi to jako mix Itálie, Německa, Petrohradu a San Francisca někdy z konce 40. let. Jen transistorák, párty a nekonvenční umělkyni si půjčili z 60. a 70. let. A obličeje klasicke anime. Docela svébytný mix, který mne bavil a moc hezký se na něj dívalo. ()

sajagi 

všechny recenze uživatele

Nejhorší noční můrou recenzenta je nemít co kritizovat, a nezklouznout to výkřiků typu "Bez chyby!". Ale budiž - pokud existuje protipól trapně moralizujících, směšných (ne vtipných) a nelogických pohádek, kde jen dobro bojuje proti zlu, jak je typické pro západní produkci, pak k němu má Kiki sakra blízko. Jako by Miyazaki dokázal vydestilovat čistotu a něžnost, zabalil je do krásného vizuálního provedení s výbornou zvukovou kulisou (co ostatně od Hisaishiho čekat) a předhodil to všem, kdo to dokáží ocenit. Kdybych mohl dát hvězdiček šest, tak ani chvíli neváhám. ()

Chladek 

všechny recenze uživatele

Krom toho, že čarodějka patří mezi normální povolání, mě tady Miyazaki trochu zklamal. Vždy mě nadchne svými absolutně dokonale vymyšlenými světy, a fantazií, ale tady se teda moc nepředal. Film je "pouhý" romantický příběh jedné mladé dívky. Pouhý, ale přesto nádherný. Jeden z nejpůsobivějších filmů, které jsem viděl. Miyazakiho filmy mě vždy okouzlí a nutí mě prožívat příběh s hlavním hrdinou. Kiki není vyjímkou. ()

Huncút 

všechny recenze uživatele

Veľmi pekné a príjemné anime od Miyazakiho, v ktorom v podstate o nič nejde. Ak vás nebavia filmy, kde chýba poriadna zápletka, všetky postavy sú dobré a je v nich zobrazený iba kúsok bezstarostného života malej obyčajnej čarodejnice, ktorý môže pripomínať detstvo či letné prázdniny ktoréhokoľvek z nás, kedy z dnešného pohľadu banality boli pre nás "veľké" veci, tak to nie je pre vás ten správny film. Možno si ale obľúbite aspoň hláškujúceho čierneho kocúra Jijiho :) ()

Barahir 

všechny recenze uživatele

Nevím jak to Miyazaki dělá, ale i z toho nejjednoduššího příběhu dokáže udělat nádhernou podívanou. I když celý film není ničím jiným než přehlídkou trablí jedné obyčejné malé čarodějnice, zase mě dostal a poslal do světa prostého všech strastí a starostí. A mimochodem Jiji je prostě úžasný :-) (4,5 z 5) ()

Parisée 

všechny recenze uživatele

Titulky k tomuhle filmu byly tak špatné, že jsem se musel prakticky celou dobu spoléhat jen na svou angličtinu. Možná i to nakonec přispělo k pěknému zážitku. ()

Audrey.H 

všechny recenze uživatele

Já toho režiséra prostě a jednoduše žeru. V jeho drsnějších podobách jako je Mononoke i v takovýchle nádherných jednoduchostech. On je prostě kouzelník a každý jeho film mě naplňuje blahem! ()

rogger 

všechny recenze uživatele

Je to tak milo detské, rozprávkovo krásne a opäť tak vizuálne príjemné. Ooooch, škoda že naše detstvo je už ta-tam. ()

Palisander 

všechny recenze uživatele

Tomu malému dievčatku v záverečných titulkoch, s červenou mašľou a zmetákom na pleci úplne rozumiem. A Jiji by si zaslúžil vlastný film. Nechcem vedieť nič. Iba lietať :-). ()

Jastřabík 

všechny recenze uživatele

Kondenzovaná Evropa. Kdybych dostal za úkol pátrat po filmech, které ukazují v nejlepším světle kulturní duši každodenní Evropy, podíval bych se nejdříve do japonské kinematografie a odešel bych hned s plnou náručí. Nejde o klišé (tzn. kopie tolikrát kopírovaná, že je vidět jen ty původně nejviditelnější kontury a ještě k tomu vynucuje prožitek z originálnosti), ale o opravdu zajímavé a osvěžující postřehy. Protože v důsledku běžnosti již mnoho typických znaků nevidíme, tak nejsme ani schopni Evropu jako celek zobrazit a myslet – což na Dálném východě problém není. Jasnou výhodou je, že jako prostředek slouží kreslená pohádka s čarodějnicí na koštěti a mluvícím černým kocourem. Naivní obraz, to ano, romantizující, samozřejmě, ale pro Evropana to je zážitek vidět bez všech sebe-reflexí a znalosti faktických odlišností takový kladný a příjemný stereotyp. A k tomu – a to je hlavní – Miyazaki posouvá materiál dále a vlastně to působí jako posun a rozvoj tradičních evropských pohádkových motivů. V tomto jsou Japonci mistři - 'přijmout a vylepšit'. (A to bohužel přináší hrozbu úplného podlehnutí vnějším vlivům, což je problém, který ukazuje Survive style 5+.) ()

Glukoza 

všechny recenze uživatele

Opravdu krása! A kam se hrabe všechny ostatní animace, ač jsou i jiné skvosty, Hayao je prostě třída. Ta krásná atmosféra města, les, dětský duch, obyčejné příběhy, návod jak z ničeho udělat mnoho. Slovní zásoba mi ubývá a ubývá, ale pět hvězdiček to za mě řekne. ()

dudo24 

všechny recenze uživatele

Bolo to fajn. Milé, ale až moc jednoduché. Jemná existenciálna kríza bola dobrá zápletka. Len to mohli viac rozviť. ()

PetraMishka 

všechny recenze uživatele

Malá čarodějka Kiki se v rámci tradice vydává do světa na zkušenou a zakotví v městě s mořem, kde si zřídí doručovací službu. Postupně získá několik zcela různých přátel a zažije mnoho dobrodružství, vše je ale klidné, nejsou tu žádné extrémy a vše krásně a pozvolna plyne. Pohádce nemám co vytknout a i synovi se taky moc líbila. ()

Související novinky

Reklama

Reklama