Guy RitchieKamera:
John MathiesonHudba:
Daniel PembertonHrají:
Henry Cavill, Armie Hammer, Alicia Vikander, Elizabeth Debicki, Hugh Grant, Jared Harris, Luca Calvani, Sylvester Groth, Christian Berkel (více)VOD (2)
Hlavními postavami filmu Krycí jméno U.N.C.L.E., zasazeného do první poloviny šedesátých let minulého století, do doby vrcholící studené války, jsou agent CIA Solo (Cavill) a agent KGB Kuryakin (Hammer). Oba agenti jsou nuceni odložit dlouholeté nepřátelství a spolupracovat na společném úkolu překazit plány tajemné mezinárodní zločinecké organizace, která chce šířením jaderných zbraní a technologií destabilizovat křehkou rovnováhu sil ve světě. Dvojice agentů má k dispozici jediné vodítko – dceru zmizelého německého vědce, která je klíčem k proniknutí do zločinecké organizace. Musí závodit s časem, aby vědce našli a zabránili celosvětové katastrofě. (Freeman Ent.)
Film, na ktorý sa dobre pozerá, ale je vám jedno, čo sa v ňom deje. Pohľadní a štýlovo oblečení herci ktorí nemajú čo hrať, sympatický retro audiovizuál. Neustále sa v tom niečo deje, ale pocitovo to má dlhšiu stopáž, než je tá skutočná. Hlášky a pointovanie väčšiny scén by zaslúžily scenáristicky dovypiplať. Komiksový rozbeh finálnej akčnej scény fantasticky hudobne vyboostený. Lepšie 3*. ()
Retro oddychovka, která má srandu ze všech Bondů, Bournů a jim podobným a užívá si svůj nadhled. Henry Cavill překvapivě zábavný a Alicia Vikander krásná jako vždy, až mě mrzí, že pokračování asi neuvidíme, nápady měl Guy Ritchie pěkné. I když pro někoho to mohlo být až moc groteskní (je přeci nečestné po někom střílet ze všech stran, ale když je půl metru od Vás, tak to už není ono, nebo když sedíte v náklaďáku, tak není problém sjet na člun:)). ()
Jsem hrozně rád, že Guy Ritchie dostal do ruky scénář špionážní grotesky. Říkám záměrně grotesky, protože ono to tak opravdu působí. Rozhodně více mi to k tomuhle filmu sedí, jak pojem komedie. Zároveň mě ale strašně mrzí, že mě film nebavil na tolik, na kolik bych si já přál. Tři hvězdy jsem tady po shlédnutí filmu dával opravdu nerad. Film má totiž super scény, které Guy Ritchie prostě umí. To, že Guy Ritchie film dělá spíš na efekt, ale vyprávění příběhu mu moc nejde, je sice fakt, ale na druhou stranu díky tomu vytvořil suprovou retro atmosféru a celou řadu skvělých akčních scén (závěrečná akční scéna nebo scéna na základně u moře). Holt musíte ustát to, že příběhově je to někde na dně Orlické přehrady. A Henry Cavill a Armie Hammer tomu taky vysloveně nepomůžou. K jejich postavám jsem se vysloveně prokousával, nicméně mám pocit, že na po druhé už by to bylo určitě lepší, čímž netvrdím, že tomuhle filmu v budoucnu nedám druhou šanci a třeba názor nezměním. Když už nic jiného, tak naprosto úžasná Alicia Vikander měla charismatu, že s ním zacelila přebytečné rány. Takže když už nic jiného, alespoň na ní jsem koukal vysloveně s radostí. Tak, jako dlouho na nikoho jiného ve filmu. ()
║Rozpočet $75miliónov║Tržby USA $45,445,109║Tržby Celosvetovo $109,845,109▐ Tržby za predaj Blu-ray v USA $3,612,454║ Tržby za predaj DVD v USA $4,916,748 ║ uvoľnená oddychovka v štýle starých bondoviek, príbehovo taká jednoduchšia osnova ale zas Guy Ritchie dokáže vizuálne ohromiť a využívať každý detail pre jemu vlastnú vtipnosť na hrane /videl v kine: 80%/ ()
Smutný fuckt, že s Madonou přišel o koule, prokazuje Gej Ryčí i ve svém dalším snímku. A není se čemu divit! Nabrnknout si o deset let starší pornopaní s motorovým pekáčem je zhruba stejné dobrodružství, jako šnorchlovat bez plavek mezi barakudy s pytlíkem namalovaným na Nema. A tak když ho Gej po geniálním Podfucku dobrovolně strčil do soustruhu, který jej sežvýkal a vyplivnul, následuje už jen zmar, impotence a podivné bukviády, co letos vyvrcholily hloupoučkým vybarvičkovaným gejprajdem s příznačným názvem Muž ze strýce. Jedná se sice opět velmi zručně natočený, avšak veskrze tupý, sterilní a neinventivní pokus o Homobonda, jehož jediný přínos spočívá evidentně v tom, že přesličný metrouš Henry Clavin pomohl pár svěšeným pupušům od erektilní dysfunkce a zbohatlický fracek a naprosté neherecké poleno Ármí Kladivo zabrnkal svým sameťákem několika nezletilým kravkám a otylým hospodyňkám na slimáka. No, a mně se jen po skončení opět zanítilo básnické střevo a zkomponoval jsem nesmírně truchlivou a jímavou „Baladu o rýči“, gradující tak zvaným obkročným jambem, který si mohou všichni ti mnou postižení školáci kreativně dorýmovat. Nepochybuji, že s procítěně zarecitovaným dílem tohoto významu lze hravě zvítězit minimálně ve školním kole celorepublikové recitační soutěže Seifertova prostata. Hysterické maminky předškolních dětí pak žádám, aby to se svými ratolestmi před veřejnou produkcí důkladně procvičili. Nevadí mi, pokud vaši miláčkové nahradí v první strofě špatně vyslovitelné „er“ obvyklým „el“, ovšem dbejte na to, aby poté následovalo jednoznačně znělé „ypsilon“ a nikoliv měkké „i“, neboť by mohlo dojít k záměně s madagaskarským ovocem, pročež by se vytratila veškerá zamýšlená poetika a údernost básně. V první strofě rovněž prosím o přednes se stejnou intonací, jako když kolega Mácha lákal Jarmilu do sendviče. Takže, emh, ehm… Verbal: Balada o rýči - „Rýči! Rýči! Rýči! Rýči! / Ty už jsi teda pěkně v …… „hlíně“!“. ()
- Celosvětová premiéra proběhla 2. srpna 2015 v Barceloně. (Varan)
- Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach vo Veľkej Británii a tiež v talianskych mestách Rím a Neapol. (MikaelSVK)
- K filmu vydalo studio Warner Bros. i stejnojmennou mobilní hru s podtitulem „Mission Berlin“. (Plukovnik538)