Reklama

Reklama

Rock of Ages

  • USA Rock of Ages (více)
Trailer 2
USA, 2012, 123 min (Director's Cut: 136 min)

Režie:

Adam Shankman

Kamera:

Bojan Bazelli

Hrají:

Julianne Hough, Diego Boneta, Tom Cruise, Russell Brand, Mary J. Blige, Eli Roth, Paul Giamatti, Catherine Zeta-Jones, Bryan Cranston, Malin Åkerman (více)
(další profese)

Sherrie se rozhodla odejít do Los Angeles a chce se stát zpěvačkou. Netrvá dlouho a ulice drsného velkoměsta jí ukáže pravou tvář - na Sunset Trip ji okradou o sbírku elpíček. Potká ale barmana Drewa, který jí pomůže a u majitele podniku, v němž pracuje, jí domluví místo servírky. Klub ale prochází finanční krizí a jeho majitel musí vymyslet, jak podnik zachránit. Rozhodne se proto pozvat na koncert slavnou rockovou hvězdu Jaxxe, který nemá jen příznivce, ale i odpůrce. Tím největším jsou starostova žena a její muž Mike Whitmore. Oba organizují protesty před klubem s úmyslem ho uzavřít a tak vymítit "Sex, drogy a Rock 'n' Roll" z Los Angeles. Drew a Sherrie se do sebe zamilují a on začne skládat píseň, ve které jí vyznává lásku. Jaxx v den koncertu není v takové kondici, aby mohl vystoupit. Sherrie ho ale přesvědčí, aby poslal na jeviště Drewa a jeho skupinu Wolfgang von Colt. (TV Nova)

(více)

Videa (37)

Trailer 2

Recenze (361)

mcb 

všechny recenze uživatele

Mělo se to spíš jmenovat Pop of Ages. Nejenže to naprosto degraduje a zesměšňuje veškeré rockové legendy svým popíkovým ztvárněním jako z High School Musical, má to i naprosto odfláknutou dějovou výstavbu, která spolehlivě zazdívá všechny postavy. Kdyby byla alespoň nosná klasická linka o holce z maloměsta, která si přijede splnit americký sen do LA a přitom se zamiluje do jednoho rockera, bylo by vše v pořádku. To by ale v hlavních rolích nesměly být dvě největší dřeva z Hollywoodu a děj na krátkometrážní snímek roztažený na nesmyslně neúnosnou stopáž. Zdá se, že se Adamovi Shankmanovi v Hairsprayi povedl husarský kousek, když dokázal vytvořit jedinečnou mozaiku osudů (byť velmi naivních), v níž měla každá i malá vedlejší role své místo. V Rock of Ages jsou postavy zcvrknuty na bezživotné figurky, jež jsou charakterizovány jednou holou větou a následně dovedeny k předvídatelné katarzi (většinou wtf muzikálové vystoupení). Navíc na ně ve filmu, kde asi 80% času zabírají songy, bohužel nezbývá místo. Tahle plochá disneyovka (řekl bych, že i plošší než proklínaný HSM) je zkrátka další obětí konzumerismu, která převrací vše, co patří k hudebnímu žánru rock, v povrchní a neuvěřitelně mainstreamové podání. Zároveň jde o další snímek, který kritizuje to, čím sám je (viz nenávist postav k popu a mainstreamu). Tohle bohužel nezachrání ani pár hezkých choreografických výstupů a Tom Cruise, jehož postava má jako jediná něco do sebe. Zklamání 4/10 ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Někdo se rozhodnul natočit film postavenej na rockových hitech a já jsem mu za to vděčnej. I když příběh není žádné terno (navíc je částečně obšlehnutej od Burlesque) a některý songy nejsou takovej odvaz, většina jsou pecky (už od první minuty), herci jsou sobře vybraný (Malin, ...) a líbí se mi odkaz „rap zabil dobrou muziku“. Takže kdo má rád dobrou hudbu nebo Guitar Hero, bude aspoň trochu spokojen, ostatní neztrácejte čas. # [viděno: d.c., monitor, 5.1] # příběh 5 | hudba 8 | humor 1 | akce 0 | napětí 0 | pustil bych si znovu 6 ()

Reklama

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 6.0/10] | me: Som Rocker a viem si vychutnať kvalitné rockové šupy. A tie aj odzneli. S prevedením niektorých z nich som sa úplne nestotožnil ako ani s výberom istých postáv, ale ono to všetko akosi vždy pre mňa zájde do pozadia keď zaznejú prvé akordy. Mám to rád a musím povedať, že som si tie songy užil. Bola to presladená a gýčová romantika ... to áno,... a práve preto vďaka za Cruisa a Giamattiho, ktorý tomu (našťastie) dali aj iný filmový rozmer. Za iných "zvukovo - tematických" okolností by som to určite vnímal inak... ale proste ten Rock 'n' Roll neoklameš :) [3 a pol *] This place is about to become a sea of sweat, ear-shattering music and puke. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

...aneb Jak Russell Brand, Alec Baldwin, Paul Giamatti a Tom Cruise nezachránili muzikál, ačkoliv se o to asi snažili. Hlavního "hrdinu" nakopnout (upřímně jsem se děsil každého momentu, kdy pootevřel ústa, a říkal jsem si "Ne, hlavně zase nezpívej!"), jeho kňourající partnerku nechat zpívat výhradně repertoár Hanny Montany, osoby zodpovědné za to, že se z rocku stal pop, také nějak novátorsky potrestat... To byla bída. Navíc se přiznám, že mi docela unikalo, co z viděného měla být nadsázka a co ne (přinejmenším dva duety - Cruisův a Akermanové, Baldwinův a Brandův - na hranici parodie jsou), no a jestli jsem měl být odvázaný z nápadité choreografie či z čehokoliv jiného, co mělo být nápadité, tak ničeho takového jsem si tedy nevšiml a tudíž se odvázanost nedostavila. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Warner Bros. (New Line) // Počet premietajúcich kín v USA: 3,470 // Otvárací Víkend USA: $14,437,269 // Do teraz som videl 20 filmových muzikálov a ani tak kvalitné muzikáli, ako sú Moulin Rouge! a Hair ma nebavili tak moc, ako Rock of Ages. Je pravda, že dej mohol byť menej romantický a viac zameraný na rockový žáner, ale stým už nič neurobíme. Hity ako Shadows of the Night, Any way you want it, Just like Paradise a We built this City hovoria jasne svojou rečou a hlasový potenciál Mary J. Blige a Julianne Hough? nádhera. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (21)

  • Klub The Bourbon Room, ve kterém se film většinu času odehrává, odkazuje na legendární klub Whisky A Go Go na Sunset Strip v LA. (Miro_CZ)
  • Film byl natočen na motivy broadwayského muzikálu „Rock of Ages“ z roku 2006 od Chrise D'Arienza. (Miro_CZ)

Související novinky

Blíží se návrat Lese Grossmana?

Blíží se návrat Lese Grossmana?

09.08.2022

Zatímco Top Gun: Maverick nedávno překonal hranici 1,3 miliardy dolarů a vyšplhal se na 13. místo na celosvětovém žebříčku historických tržeb, hlavní hvězda filmu Tom Cruise a producent a režisér… (více)

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

Nový terminátor si našel hlavní hrdinku

15.04.2018

Premiéra šestého Terminátora, jímž Tim Miller (Deadpool) naváže přímo na Terminátora 2, se nedávno odsunula z července 2019 na listopad 2019. Film tak uhnul spin-offu Rychle a zběsile s Rockem a… (více)

Pátá Nemožná mise možná

Pátá Nemožná mise možná

27.12.2011

Čtvrté misi Ethana Hunta se daří. Kritici ji chválí a dolary se sypou. Minulý týden měla premiéru ve čtyřech stovkách amerických IMAXů a nasbírala z nich krásných 13 milionů dolarů (třeba třetí Alvin… (více)

Reklama

Reklama