Reklama

Reklama

Nejlepší kamarádi Chon a Ben jsou pěstitelé marihuany. Chon je bývalý voják US Navy SEAL, který propašoval semena marihuany do USA z Afganistánu, kde byl na vojenské misi. Díky Benovým schopnostem a Chonovým kontaktům prodávají nejlepší trávu v celé Kalifornii. Je to celkem bezpečné podnikání, zvlášť když mají pod palcem agenta z protidrogového. Oba díky marihuaně zbohatnou a Ben věnuje svůj čas i vydělané peníze charitativní činnosti v Africe a Asii. Oba žijí v otevřeném vztahu s dívkou jménem Ophelie. Jejich úspěšného byznysu si ale všimne mexický drogový kartel, jehož šéfka s nimi chce spolupracovat. Dostávají od kartelu nabídku na obchod, "která se neodmítá." Mladíci ji však odmítnou. Než ale stihli utéct do Indonésie, Ophelia je unesena. Chon proto se svou bývalou vojenskou jednotkou rozpoutává v okolí městečka Laguna Beach nemilosrdnou drogovou válku. (TV Nova)

(více)

Videa (26)

Trailer

Recenze (803)

Hild 

všechny recenze uživatele

Jsem překvapena, nikdy jsem moc styl Olivera Stone nemusela, ale toto mi sedlo. Film má dobrou zápletku, spád, vyvrcholení a pořádnou brutalitu (viděna unrated verze). Filmu nechybí spousta originálních režijních nápadů a zajímavá kamera. Líbila se mi i občasná ironie a nemohla jsem se nepousmát u toho, jak jsou postavy schopné v jednu chvíli někoho odprásknout a druhou jít povzbuzovat své děti na baseball. Velká výhra je také herecké obsazení (Blake Lively mě hodně překvapila). Výsledný dojem je mnohem lepší, než jsem čekala, od toho se asi odráží i mé hodnocení. Trochu někoho možná zamrzí, že šlo vidět, že pod povrchem se ukrývalo něco hlubšího, ale Stone jako by se bál do té hloubky ponořit a tak to stočil na čirou zábavu, ale tak co, člověk potřebuje někdy vypnout a jen se bavit a já se celých 140 minut bavila skvěle. ()

Marigold 

všechny recenze uživatele

Stone dostal do ruky jednoduchý a chytlavý příběh (připomíná to naspeedovanou a o "metafyziku" okleštěnou verzi No Country For Old Men), žánrově vděčné postavy a možnost natočit svižný thriller plný ironie a černého humoru. Co zbylo? Formálně nesmírně roztříštěná záležitost, která prozrazuje úpornou snahu a ochablou sebekritiku. Narativně i stylisticky se ve filmu kouzlí o zlom krk, neustálé změny způsobu snímání, barevných palet, žonglování s hloubkou záběru, dynamicky komponované "vyprávění ve vyprávění" - jenže namísto toho, aby to jelo "tonyscottovsky" dopředu, spíš se to štosuje a zadrhává. Za chvíli není jasné, proč vlastně tolik žonglérství, když to vyznění filmu nikam neposouvá. Navíc třeba personální vypravěč záhy odhalí, že nejde o narativní eleganci, ale spíš o upocené doplňování smyslu thrillerové zápletky, která se hroutí pod rukama. Pak jsou tu další věci - tenhle film volá po něčem cool, po ironii, odlehčené situační komice, provokacích. Jenže ve všech ohledech nakonec působí až moc profesorsky a koženě. Násilí, sex, desperátská romantika, všechno je až příliš chtěné a vymodlené (až vykňučené). Blake Lively jako McGuffin je na zabití povrchní a otravná svým sentimentem. Celá historka o válce s drogovým kartelem není nikam dovedená, motiv divošství se utopí v klišovitém blábolení vypravěčky. Škoda, tohle mohl být po čertech svěží a peprný entertainment. To by se ale Stoneovi nesměla tak třást ruka. I tak tomu ale neupírám určité spontánní kouzlo, které mě přemluvilo koupit si předlohu.... ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Sebeperspektivnější zěmědělec, orientující se například na mrkev nebo petržel, má oproti těm s jinými plodinámi velmi smutný život! Ano, může si sice perfektně posílit horní jedničky intenzivním hlodáním, jeho hovězí vývar je zajisté chutnější než u konkurence, avšak posedne li jej ze všeho toho pěstění chandra, své produkty usuší, ubalí a vyhulí jen s velkými obtížemi a nechce li ráno chrchlat nepochybně zdravé, ale nestimulující hleny petrželové natě, může se někdy cítit velmi ochuzen. Nikdy totiž například nepozná a nepochopí ty čarokrásné okamžiky, jak se dá v hodinovém záchvatu upřímného smíchu válet pod stolem, když spolusedící po třetím kole pronese jedno z, na první pohled obyčejných, ale v určité atmosféře třeskutě vtipných, slov, jako je třeba "Bagr". Rovněž zabušit si pár hodin do vhodně stimulované roštěnky je pro zdravého, heterosexuálního jedince s jindy průměrnými až podprůměrnými výkony velmi egopovzbuzující, zvláště, když ráno poslouchá ty ódy, že takhle se jí vaginální muskulatura v životě nestahovala, a to ani s nejvyhlášenějšími kolonádními obšousty. A to až si ho jednou mázne koksem, vytáhne ji celou kundu ven, protože se za orgastického řevu nebude chtít pustit, kráva nezkušená! Konopí z vás prostě někdy udělá totálního frajera a alfasamce. Dva nadějní agrokulturisté v našem příběhu frajeři jsou. Až na to, že tvoří pár, nebo lépe řečeno tripl, no, možná trio bude nejvhodnější, s mimořádně odpudivou blonckou, co ve svých pětadvaceti vypadá na čtyřicet, mají skvělý život. Nehádají se ani, kdo bude na švédském stole vepředu, obsah THC v jejich plodinách plní normy Agrární komory na dvěstě procent, zvolená, marketingová strategie zafungovala dokonale a trh je nenasytný, a tak si mohou užívat plody své práce bezuzdným cestováním a proháněním se v šestilitrových mechanických hračkách, které podle posledních výzkumů velmi dobře přispívají k sexuálnímu vzrušení žen. A jak říkáme my, automechanici, při dobře namazaném podvozku se ani nemusíte srát s vystříkáváním dutin! Tahle idylka však trvá jen do chvíle, než jim jejich úspěch začne závidět mexické Jednotné kartelové družstvo (JKD), vedené obstarožní předsedkyní Salmou, která si kvůli filmu dokonce oholila i kníra! No řekněte, není to šílené, co všechno jsou schopni ti herci obětovat, jen aby se zviditelnili? A JKD se jme naše frajery brutálně kolektivizovat. Ti, kdoví proč, do družstva nechtějí a vznikne z toho dokonalá, perfektně zahraná, výborně zrežírovaná a excelentně napsaná akční polízanice!! Pan Šutrák vytáhl od doby, kdy nechával zfetovanou Půlku chlapa běhat po džungli a kosit rýžožrouty, snad svůj nejlepší, jednoznačně pětilebkový matroš, který musí potěšit snad i nejzarytější odpůrce kolektivizace zemědělství! Paráda!! ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pseudodrsná sračka, ve které je všechno strašně rádoby (sex, drogy, násilí, krutost... vše je zde béčkově laciné a strašně hrané) a která jen vzdáleně dává připomenout slavné Stonovy filmy z jeho mladších let. Absolutně nevěrohodný, zmatený, dementní a extrémně nudný děj, v kterém jsem se totálně ztrácel, zabitý příšerným obsazením (představitelé Chona a Bena jsou herecky absolutně nevýrazní a nezajímaví, v době natáčení 46 letá Salma Hayek zde už absolutně nemá nic společného s tou, co mě kdysi přiváděla do mdlob v Desperadu a Od soumraku do úsvitu, Travolta je zde ve svých 58 letech trapný ještě víc, a Blake Lively zde pro změnu vypadá jak nějaká špinavá hipísačka). Naprosto nesnesitelný film, který jsem dokoukal s největším sebezapřením, abych se na konci ještě navíc nasral, protože mi přijde neslýchané, aby film nějak skončil, a pak se řeklo, že takto to vlastně nedopadlo, a celý konec se odehraje ještě jednou, o 180 stupňů jinak. No kde to do prdele jsme, aby bylo možné takhle vyjebávat s divákem? Jedna hvězda za ucházející kameru a do smrti o té kravině už nechci slyšet. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Divocí lidé v divokém světě. Přesně tak jsme měli díky Takovým normálním zabijákům nebo dle mého nedoceněného U-Turn rádi Olivera Stonea v poslední dekádě minulého století. Zkažený svět plný vyšinutých magorů představuje i nyní, a to po několika politických úletech, kterými nás známý provokatér obdaroval. I když občas vypadá, že ho upekli pejsek s kočičkou. Dočkáme se prudkých změn žánrů, moderních obrazových fines, nadhledu a ironie. A také příběhu, s kterým budou mít mnozí problém hned v úvodu při vykreslení milostného trojúhelníku. Jeden z nich je totiž tvrďák, který má za sebou nejednu vojenskou akci, druhý citlivý idealista (spolu vydělávají balík na marihuaně) a třetí do švédské party je zhýčkaná blondýna lačná po nákupech a pohodlí na pláži. Ale klape to, tak jim to přejme. To, co následuje, je místy fajn, ale také docela (až okatě) chtěné, vytlačené. Výlevy násilí střídá nějaká umorousaná scéna (kdy si třeba Blake se Salmou začnou notovat), což je škoda. Divošství jsem tam moc nenašel, komicky ladění padouši tomu navíc příliš nepomáhají (vyjma výtečného Benicia Del Tora, pochopitelně). Jednoduché i chytlavé zároveň, přičemž nadvakrát vyprávěný konec nepomáhá ani jednomu, ani druhému. Tři až čtyři hvězdy. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (29)

  • Aby se štáb vyhnul obvinění, veškerá marihuana ve filmu je umělá. Producenti navštívili několik pěstitelů marihuany pro lékařské účely, aby ve filmu vše vypadalo věrohodně. (HellFire)
  • Celosvětová premiéra proběhla 25. června 2012 ve Westwoodu v Kalifornii. (ČSFD)
  • Herec Jake McLaughlin byl při filmování součástí incidentu jednoho z transportérů. Vozidlo při cestě z kopce ztratilo kontrolu nad řízením a skončilo ve strži na střeše. (Roman.Ticka)

Související novinky

Stoneova marihuana láká hvězdy

Stoneova marihuana láká hvězdy

25.04.2011

Pozoruhodnou sbírku zvučných jmen se může pochlubit thriller Savages, který začne v červenci natáčet Oliver Stone. V adaptaci bestselleru Dona Winslowa si komiksoví mladíci Aaron Johnson a Taylor… (více)

Reklama

Reklama