Reklama

Reklama

Letité manželství Petea a Debbie je v krizi. Čtyřicítku mají na krku a oba se snaží skloubit partnerský život, kariéru a péči o děti. Čas na přemýšlení, jak si užívat život, jim moc nezbývá. Postupně se začínají bořit nejen jejich iluze, že jim mládí vydrží navěky, ale také vzájemný vztah, který je značně opotřebovaný lety společného života. Finanční stabilita dosud velmi dobře zajištěné rodiny se začíná hroutit, Peteova nezávislá nahrávací společnost se blíží bankrotu a Debbie má podezření, že ji její zaměstnanec v butiku okrádá. Soužití s dospívajícími dcerami také moc nefunguje, navíc se oba snaží o sblížení se svými komplikovanými otci. A aby toho nebylo málo, Debbie zcela nečekaně a samozřejmě neplánovaně otěhotní... (TV Nova)

(více)

Videa (43)

Trailer 2

Recenze (305)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Za seba môžem povedať, že som sa takto dobre pri komédii dlho nezasmial. Apatow ma skratka baví svojím humorom a rovnako ako pri Knocked Up som sa bavil aj tu. Rogen a Heigl sú preč a sem tam sa objaví Jason Segel, ale spojitosť s predošlým filmom nieje dôležitá. Čo sa týka samotného filmu, tak je presne o tom v čo má v názve. Teda konkrétne o normálnych manželských problémoch. Možno humor a príbeh nesadne každému, ale mňa manželské nadávanie a sťažnosti fakt bavili. Hlavne ma dostala scéna s hokejistami Philadelphie Flyers :-) Konečne nejaká zmena, tie tínedžerské komédie ma už prestávajú baviť. 85% - 4* ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Můj kamarád má 40, manželku a tři dcery, takže ten povzdech "proč některá z vás nemá ptáka" dobře chápu. Já mám jenom těch 40 a L.Mannová to u mě prohrála hned v úvodní scéně, kdy nasadila tu příšernou dikci (bohužel obvyklou u mnoha amerických hereček, když mají ve scénáři předepsaný překvapený údiv). Film má výborné momenty (nemyslím zrovna osahávání ňader M.Foxové, ale třeba scénu, kterou pak vidíme znovu v závěrečných titulcích s naprosto odbouranými Ruddem a Mannovou), problém Apatowa je tradičně délka- s přibývajícími minutami se mě zmocňovala ospalost. ()

Reklama

Pilda17 

všechny recenze uživatele

This Is 40 je zdlouhavá komedie o ničem, která nemá od začátku co nabídnout. Délka filmu je naprosto zbytečná a nebýt pár slušných scén, tak odpad je jasná volba. Herecké výkony jsou průměrné a místy až otravné. Přišlo mi to celé jako krutá realita manželství, což tento film vystihuje dobře, ale to od toho divák neočekává .. 2/10 = 25% ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Jo, jo čtyřicítka. Hemoroidy, nadváha, padání vlasů, mlsné pokukování po nedosažitelných prdelkách, hašteřivá stará těsně před přechodem, prudící, pubertální fakani a trávení nekonečných nocí s lahváči u fotbalu. Ale dokud jeden nedostane do pravé ruky artritidu, dá se to prý jakž takž přežít. Fekální trapák Džud to zase nezvládl. Omezil sice prdění, blití a házení hoven na minimum, ale od trapného, místy až debilního žvanění se neoprostil, a tak tu máme jen další nudnou, sériovou řídkou stolici, která opět s plesknutím obohatí nejednu žumpu. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Hodnotenie je trocha nadnesené ale ja skrátka Apatowove filmy môžem. Kopec pop kultúrnych odkazov, skvelo napísané a zahrané postavy, ktoré sa nevyvíjajú v tendenciách typických amerických komédií a prinášajú do filmu punc autentickosti, určitej nadnesenosti a prívetivosti. Celý kaleidoskop postavičiek tu má ako obvykle funkciu pobaviť, priblížiť život hlavnej dvojice, kde práve Leslie Mann dokazuje, že pre takéto úlohy sa narodila. Rudd ako obvykle sympaťák, ktorý má rád hudbu a sedenie na hajzli a postavičky ako O´Dowd, Fox, Segel, Li, McCarthy len dopĺňajú film o šialenejší humor. This is 40 je klasická komédia nesúca Apatowov rukopis a tým sa stáva inou, osviežujúcou a bez jediného hluchého miesta. Tu len závisí či má človek Apatowa rád, alebo nie. Nie je to dokonalý film, ale svoj účel splnil. Plus Megan Fox - pána BOHA! ()

Galerie (43)

Zajímavosti (17)

  • Po hádce se Charlotte (Iris Apatow) u snídaně zeptá, proč nikdo nemluví. Pete (Paul Rudd) jí odpoví, že jsou to „zvuky ticha", což je narážka na „Sounds of Silence", jeden z nejslavnějších hitů dvojice Simon & Garfunkel, o kterých v předchozí scéně oba hlavní představitelé mluví. (_Irbe_)

Související novinky

Statham a Law jako zábavní špióni

Statham a Law jako zábavní špióni

11.03.2014

Komediální hvězda Melissy McCarthy stoupá dál. Sookie z Gilmorových děvčat se nedávno mihla ve Čtyřicítce na krku nebo Pařbě na třetí, její kariéru ale nakoply především dva velké komediální hity.… (více)

Reklama

Reklama