Reklama

Reklama

Jiná země

Trailer 1

Rhoda Williams (Brit Marling), inteligentní mladá žena, jež byla přijata do speciálního astrofyzického programu MIT, sní o tom, že prozkoumá vesmír. Geniální skladatel, John Burroughs (William Mapother), právě ve své profesi dosáhl vrcholu a brzy se mu má narodit druhé dítě. V předvečer objevu duplikátu Země se stane tragédie a životy těch dvou se neoddělitelně propojí... (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (402)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Já tyhle nezávislé filmy s myšlenkou mám rád (jako třeba nedávný The Man from Earth), ale ne vždycky mi sednou. A jelikož nad mým komentářem vidíte hodnocení, je jasné, že se mi to líbilo. Ten film má hodně magickou atmosféru a pocit mysterióznosti. Za poslední dobu jsem nic tak zajímavého nezažil. Sci-fi rovina filmu je spíše kulisou pro hodně emotivně odvyprávěný příběh jedné dívky, která zaviní strašnou věc a snaží se s tím srovnat. Co si budem povídat, nálada Another Earth je depresivní. Celé to působí hodně melancholicky (alespoň na mě) a v závěru to nutí i trochu přemýšlet. Nápad, ač v samotném jádru banální a provařený, je tu pojat zajímavě a originálně. Herecké výkony jsou na velice slušné úrovni, mile mě překvapil Ethan, resp Will Mapother a snad i poprvé jsem ho viděl v nezáporné roli. Celé to je technicky perfektně natočeno a atmosféru snímku dotváří výborný soundtrack. Jednoduše, doporučuju shlédnout. Je to zvláštní film, slovy to moc popsat nejde. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Another Earth splňuje dokonale všechny atributy nahoře vypsané a je to přesně ten typ sci fi filmů, které mně vysloveně sednou a navíc s úchvatně hrající Brit Marling. Když vezmu v potaz, že je to v mnoha směrech prvotina Mikeho Cahilla, tak má můj obdiv. Všechno je nám naservírované v těch akorátních mezích a ten konec byl taky přesně takový, jak bych si představovala. Kolikrát jsem se při tomhle příběhu zamyslela a asi ještě zamyslím nad tím, jaké otázky bych kladla své vlastní kopii? Možná stačilo zůstat u té tragédie a tu romantickou vsuvku vynechat, to tam přece jen malinko zaskřípalo. Ale jinak co se týká celkové úžasné atmosféry plné vnitřní bolesti, kterou jsem cítila také, s touhou všechno napravit a nádherným hudebním podkresem, to byl opravdu krásný zážitek a to se cení jen plným počtem hvězd. ()

Reklama

Kryšpín 

všechny recenze uživatele

Drama s prvky sci-fi, které ukázalo prvotřídní herecký výkon Brity Marling, až jsem si říkal, odkud se vzala (z jiné planety?). Tahle šikovná holka, co píše, produkuje a hraje, nám přinesla film, který otevřel bránu do Hollywoodu všem, kteří se na něm podíleli. Tyhle nízkorozpočtové nezávislé filmy se mi líbí, naposledy to byl Moon od Duncana Jonese. ()

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Úžasný snímek! I přes to, že je to sci-fi, tak bych řekla, že má v sobě něco málo pravdivého a není zde vůbec nic zesměšněno ani přehnáno. Vynikající příběh a herecké obsazení je také na jedničku, zajímaví herci a ještě lepší atmosféra. Vážně jsem byla vtažena do děje a říkala jsem si: "Co kdyby ....? Co bych udělala já...? Jak to někoho mohlo napadnout...? Člověk nikdy neví, co se stane.." Opravdu skvělé ztvárnění takto nevšedního tématu a na úrovni. Mohu jenom doporučit. Jediné co mi zde chybělo je trochu více akce a napětí, ale i tak, je to neuvěřitelně chytlavý film. ()

Hoyt 

všechny recenze uživatele

Lepší režisérský debut si snad ani lépe nejde představit. Mike Cahill stvořil silné a hypnotizující dílo se skvělým scénářem a celkovou myšlenkou. William Mapother a zvláště Brit Marling si zaslouží poklonu, protože ta co předvedla to se jen tak často nevidí. Po dlouhé době jsem spokojen ve všech směrech počínaje od kamery až po nevšední hudbu. Závěr je parádní a donutí ještě několik chvil po konci přemýšlet. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Na Rhodinom stole leží sci-fi trilógia Isaaca Asimova „The Foundation“ („Základňa“) popisujúca svet, v ktorom ľudia osídlili celú Galaxiu. (ČSFD)
  • Snímek byl natočen v rodišti režiséra Mika Cahilla v New Haven v Connecticutu a jeho okolí. Dům jeho matky, ve kterém vyrůstal, byl během natáčení použit jako dům Rhody (Brit Marling) a její rodiny. (Marek#33)
  • Odměna Williama Mapothera, který ztvárnil Johna Burroughse, byla 100 amerických dolarů za den. (Marek#33)

Reklama

Reklama