Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Originální komedie o kaskadérovi Mikovi (J.-P. Belmondo), jenž se dostane do tíživé finanční situace. Navíc se jeho snoubenka (R. Welch) právě urazila a hodná se naschvál raději provdat za postaršího hraběte. A aby toho nebylo málo, musí se Mike vypořádat ještě se zženštilým hercem Bruno Ferrarim (J.-P. Belmondo), kterého má zastupovat. Jean Paul Belmondo září ve fenomenální dvojroli a celé řadě nezapomenutelných scén! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (536)

blackrain 

všechny recenze uživatele

Belmondova dvojrole mě fakt dostala. Bruno Ferrari byl k sežrání. Belmondo je prostě zahrál skvěle a to jak je dokázal od sebe oddělit bylo prostě perfektně. Musím smeknout před Belmondovými kaskadérskými kousky. V jeho podání to prostě vypadalo jako brnkačka. Raquel Welchová byla okouzlující i když skákala z letadla nebo byla katapultovaná z toho batmanovského auta. Já jsem si tuto komedii užívala. ()

Shaqualyck 

všechny recenze uživatele

Jedině frajer Bébelova formátu si dokáže s nadhledem a grácií dělat sám ze sebe tak brutální prdel pro potěchu ostatních... a navíc u toho stíhá mimoděk vyprávět o tom, že i filmový kaskadér má pěkně tvrdej chlebíček. Tudíž musí čas od času s předstíranou demencí umně balamutit sociálku, v apartním gorilím kostýmu svištět nad hlavami zákazníků v supermarketu a dokola padat ze schodů než jedna rozmazlená a nenapodobitelně přiteplená megastar, co "má závrať půl metru nad zemí", vykouří svou poslední cigaretu. A k tomu všemu musí čelit vilnému aristokratovi, který mu chce odloudit totálně šukedelickou Raquel Welch. Každý holt nemůže být Bruno Ferrari...a to je vlastně moc dobře. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Nejupřímnější zpověď komika se železnými nervy a akrobatickým nadáním veškeré kaskadérské kousky přežít. Jindy by mi asi hodně zatrnulo, kdyby na mě skočil tygr stejně tak, jako skočil na Bebela. Jenže Bebel si se šelmičkou ještě pohrál, zadal příkaz a ta ho bez potíží poslechla. A takových scén je tam daleko víc. Zvíře je tak pro mě nejoblíbenější a nejzábavnější Belmondovka. Cítíte z ní neuvěřitelný klid a pohodu a přitom víte, že celá řada scén Belmonda musela stát minimálně trojitý přepraný trencle. Takový pocit třeba z dnešních filmů nemám a pravděpodobně ani nikdy mít nebudu. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Celej film vlastne stoji na hercich. Jsou tu fajn vtipky, sviznej zabavnej pribeh a pekny kaskadersky cisla, ale to by nebylo nic bez Belmonda a Welch. Jako kaskader je to takovej typickej Belmondo, frajer, co se niceho nelekne a na vsechny strany hazi usmevy. I kdyz je ale fakt, ze kolikrat zvladne nasadit fakt ukazkove tupej vyraz. Oproti tomu v roli Bruna je skoro az k nepoznani, neskutecne vyteplena super bukvice a fakt se nemuzu rozhodnout, v ktery z tech roli je lepsi. No a Welch mu skvele sekunduje a navic vetsinu casu nosi prusvitny hadry. Spickova francouzska komedie. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

- : Tů tu tu tu tu tu tů, tu tu tů, tu tu tů : - Nebo jak to bylo... Jakkoli francouzské bláznivé komedie dvakrát moc nemusím (respektive vůbec, mám holt raději jejich decentnější humor a vážnou tvorbu), tak Zvíře je pověstná výjimka potvrzující pravidlo. Snímek, který můžu vidět zas a znovu. Čistá esence nenáročné, ovšem nikoli tupé, zábavy. Nekonečný příval gagů, hlášek a fenomenálních kreací Belmonda, který si umí střílet ze sebe samo jako nikdo druhý. Je tu prostě vše. Akce, hlášky, zrady, zvraty, honičky, humor, nadsázka, láska, Raquel Welch. A navíc jako třešnička na dortu i delikatesní hudba Vladimira Cosmy. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (33)

  • Film sa natáčal v obci Moisselles, v Paríži pri bazilike Sacré-Cœur a na Champs-Élysées. (dyfur)
  • Když italský režisér naposledy posílá Mikea Gauchera (Jean Paul Belmondo) spadnout ze schodů, unavený Mike při chůzi spadne a roztrhne si pravou nohavici u kolene. V dalším záběru má už ale kalhoty bez díry. (MatyasF)
  • Reklama na těstoviny Panzani je odkazem na skutečnou firmu. Panzani je výrobce těstovin francouzského původu. Společnost byla založena v roce 1950 Jeanem Panzanim a od roku 2005 patří do španělské zemědělsko-potravinářské skupiny Ebro Foods. (sator)

Související novinky

Zemřela herečka Raquel Welch

Zemřela herečka Raquel Welch

15.02.2023

Ve věku dvaaosmdesáti let zemřela v kalifornském Los Angeles po krátké nemoci americká herečka, modelka a sexsymbol přelomu šedesátých a sedmdesátých let minulého století, Raquel Welch. Smutnou… (více)

Zemřel Jean-Paul Belmondo

Zemřel Jean-Paul Belmondo

06.09.2021

Přichází smutné zprávy z Francie. Svět filmu dnes přišel o jednu z velkých hereckých ikon, ve věku 88 let totiž v Paříži zemřel oblíbený francouzský herec a producent, charismatický Jean-Paul… (více)

Reklama

Reklama