Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Slavný, extravagantní, virtuózní klavírista a bavič Liberace v sedmdesátých letech minulého století zaujal americké publikum svými působivými i provokativními výstupy tak jako málokdo. Byl hvězdou na pódiu i na televizní obrazovce, v soukromí si nejednou dopřával nákladné výstřednosti. Měl velký úspěch především u ženského publika. Jednoho dne se Liberace zamiluje do svého mladého řidiče, ten je zase okouzlen světem, v němž se pohybuje. V době, kdy nebylo možné veřejně přiznat homosexuální orientaci, společně tajně prožijí pět let... Životopisné drama, vyprávějící o komplikovaném, dramatickém vztahu dvou rozdílných mužů, natočil známý režisér Steven Soderbergh, jenž film postavil na kombinaci hereckých hvězd. Hlavní dvojici pod jeho vedením ztvárnili Matt Damon a Michael Douglas. (Česká televize)

(více)

Videa (13)

Trailer 2

Recenze (322)

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Takhle nějak si představuju kulervoucí film... Když jsem vylezl ven ze sálu, přistihl jsem se, jak chodím po chodbě od poutače k poutači a marně hledajíc další film dělám "buzi buzi, buzi buzi!" Pak jsem musel jít na záchod, abych se ujistil, že nemám v trenkách Douglase a za krkem Damona. Něco tak teplého jsem nezažil ani když jsme kdysi s klukama na pouti kradli stánkařům klobásy z grilu. Jestli si ale někdo myslí, že kvůli tomuhle dávám "jen" tři hvězdy, je na omylu. Přesně naopak, právě díky tomu všudypřítomnému homo cukrkandlu zalézajícímu až pod moje hetero kalhoty, si budu Liberaceho pamatovat o dost jasněji, než kdejaké Chopiny a Schumanny. ()

baribal 

všechny recenze uživatele

Na homofobní američany asi opravdu silné kafe. Damon předvedl nejlepší znásilnění obličeje ever a Douglas mě fakt překvapil, po dlouhých letech jsem se bavil jeho výkonem. Oscara Douglasovi. Trošku škoda, že to působí místy rozvlekle, hlavně ta vztahová "itálie" je na mě moc dlouhá. Tohle stojí za to vidět už jenom kvůli hercům. ()

Reklama

gogo76 

všechny recenze uživatele

Úplnou náhodou večer prepnem na ČT2 a vidím M. Damona a o chvíľu na to M. Douglasa...Kurva čo to je? Jak je možné, že som prehliadol film, kde hrajú dvaja kvalitní herci? Kliknem na csfd, pozriem réžia- Soderbergh...Cože? A potom je to zrazu jasné. Tv film...Pozrel som si to na nasledujúci deň cez archív a musím priznať, že ma film prekvapil. Bolo teplo to ano a je pravda, že ja tú "homo" tému moc nemusím, ale toto bolo snáď ešte lepšie než Skrotená hora. Douglas, jeho vystúpenia a ten jeho priteplený hlas, to bolo výborné. M. Damon nezaostáva a spolu rozohrávajú úžasný herecký koncert. Napriek všadeprítomnej homosexualite film neobsahuje žiadne nechutné scény a ak k niečomu dôjde je to skôr vtipné než nevkusné. Výborný film, ktorému nálepka tv film dosť poškodila. Mohol to kľudne byť jeden z nominovaných filmov na oscara a Douglas ho kľudne mohol získať. 80%. ()

Anchi 

všechny recenze uživatele

Jako jo, životní příběh je to určitě zajímavej... Zpracovanej velmi příjemně koukatelně, herecký výkony uvěřitelný (až nečekaně věrně, o něco víc ten Douglasův), co mi ale hlava nebere je to, že v sedmdesátejch letech museli bejt všichni totálně slepí, protože jasnější signály řvoucí "I'm gayyy" Liberace fakt dávat nemohl. Posledním stupněm by mohla být už jedině divoká kopulace s jeho sweetheart na blyštivým pianu před vyprodanou Music Hall. Celkově se mi to líbilo a jediný, co mě trochu nudilo, bylo pomalý tempo. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,DÍKY TOBĚ SE CÍTÍM TAK MLADÝ…“ /// A TENHLE znáte? Ano, vzhledem k tomu, že nejsem ten typ, co by s potěšením sledoval, jak se dva chlápci mečujou, musí na tý režii (a kurva příběhu samozřejmě) něco bejt. A to moc nemusím ani životopisy. Ani vztahy (ty vole, můžeš ty se koukat vůbec na něco?...). Zásluhu na tom nemá ani tak blonďatej ,,Adonis“ Damon, jako parádní bukvice Douglas, kterej je fakt (jak jen to do prdele říct – hele zklidni se, to není sexistická narážka…) k sežrání. No a samozřejmě příběh. A i když vím, že to už po druhý nedám, můžu tuhle teplou romanci doporučit všem milovníkům nevšedních vztahovejch dramat. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Paměti Scotta Thorsona, vydané v roce 1988 pod názvem ,,Behind the Candelabra: My Life with Liberace“ jsem nečetl. 2.) Rád si nechám šahat na kandelábr. 3.) Thx za titule ,,petroniuss“. /// PŘÍBĚH ***** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Galerie (50)

Zajímavosti (16)

  • V úlohe milencov si pri nakrúcaní veľa zábavy užili heterosexuálni herci, ktorí prešli mnohými maskérskymi premenami. Na začiatku sa 42-ročný Matt Damon zmenil na 17-ročného Scotta a 68-ročný Michael Douglas na 57-ročného Liberaceho. So svojimi hrdinami postupne zostarli o desať rokov. (peiton)
  • Ačkoliv byl skutečný Liberace proslulý vášní pro paruky, Michael Douglas trval na natáčení ve vlastních vlasech. (kenny.h)

Související novinky

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

Breaking Bad, Fincher a Soderbergh ovládli Emmy

24.09.2013

65. ročník udělování cen Emmy, o nichž rozhodují členové The Academy of Television Arts and Sciences, nepřineslo žádné velké překvapení. Cenu za nejlepší dramatický seriál si konečně (a zaslouženě)… (více)

Příliš teplý Soderbergh?

Příliš teplý Soderbergh?

07.01.2013

Steven Soderbergh se už před několika lety pokoušel natočit biografii slavného televizního baviče a zpěváka Liberaceho, který byl v padesátých až sedmdesátých letech minulého století nejlépe placeným… (více)

Reklama

Reklama