Reklama

Reklama

Noční můra v Elm Street 5: Dítě snu

  • USA A Nightmare on Elm Street 5: The Dream Child (více)
Trailer

Obsahy(1)

V další z nočních můr se opět setkáváme s Alicí. Ta zjišťuje, že je těhotná. Toho Freddy využije a prostřednictvím snů ještě nenarozeného dítěte si vybírá další oběti. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (214)

draggo 

všechny recenze uživatele

Další díl za mnou a opět klesáme níž aníž. Pětka už citelně vaří z vody, je zbytečně přeplácaná a těch pár dobrých nápadů moc nevynikne. Některé scénky jsou zajímavé (komiksová), ale spousta jiných je dost trapná (to dítě namaskovaný jako Frddy byl vrchol). Největší problém vidím ale v tom, že to pomalu přestává být zábava, prostě některý místa sou docela nudný. K dalšímu dílu už pomalu nemám sílu... /viděno na DVD: 40% a 2*/ ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Premárnený potenciál. Zmena tónu od rokenrolu štvorky k až gotizujúcemu hororu nevyšiel. Problémom je príbeh, ktorý nikam zásadne neposúva mytológiu a iba variuje témy z predošlých dielov. Najlepším príkladom je Freddyho matka, ktorá tu má väčší priestor než v trojke, no nič nové do príbehu neprináša a ani zďaleka nemá taký mrazivý efekt ako vo svojom predošlom filme. Keď nie je príbeh (ako to bolo vo štvorke), mohli by byť aspoň kvalitné mordy a atmosféra. A to je tak na polovicu. Jedno i druhé tu je, ale bodycount je strašne nízky a i tých snových pasáži je menej ako vo štvorke (darmo, rozpočet bol, ktovie prečo, radikálne okresaný), a tak je výsledkom príjemný no ničím výnimočný 80s horor a posledný klasický diel ságy, predtým než ju zhltla post-moderna. 7/10. PS: rebríček nočných mor: N1, N3, N7, N4, N5, N2, N6 ()

Reklama

Mefistofelle 

všechny recenze uživatele

The Dream Child je v podstatě pokračováním čtyřky, akorát se mu už nepovedlo udržet si laťku stejně vysoko. Ne, že by to bylo vyloženě špatné, ale předchozí díly (kromě dvojky) byly zkrátka lepší. Tento díl má pár zajímavých prvků - předně se na scénu vrací Freddyho matka a odhaluje se tak další část příběhu padouchovy minulosti. Jako další plus vidím některé dost haluzní snové sekvence (smrt Grety) a zakomponování kreslených komiksových sekvencí. A Freddy sám je pořád stejný charismatický sviňák metající suprové hlášky:). Jako mínus vidím závěr, který mi přišel celkově dost zmatený. Celkově se dá říct, že pokud neočekáváte moc, zklamaní nebudete. P.S.: U téhle série rozhodně oceňuji to, že ačkoliv je do každého filmu, včetně tohoto, zakomponováno množství komediálních prvků, nepůsobí to trapně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

S přírůstky do série se doslova roztrhl pytel, ale s každým dalším dílem se jejich celková kvalita doslova třese v základech a pomalu ale jistě to začíná sklouzávat k průměru. I tentokrát usedl do režisérského křesla nový režisér a podobně jako u čtyřky se zde střídaly horší chvilky s těmi lepšími. Bylo dobře, že u toho zůstala postava Alice, kterou jsem si na konec i docela oblíbil a hned na úvod se dočkáme docela povedené scény ze sprchy. Atmosféra nastavila slušnou laťku a tempo udržela i během smrti Dana. Potom to začalo trochu haprovat a scénárista se nám snažil hrát na city – ty emoční výlevy hlavní hrdinky mě moc nebrali, ale naštěstí se velmi záhy pustil Freddy do práce a opět se bylo na co dívat. Legenda v pruhovaném svetříku nehodlal své oběti nějak šetřit ani tentokrát a nezapomněl ani „vypotit“ několik trefných hlášek. Stále více jsem však začal nabývat dojmu, že scénárista Leslie Bohem asi moc nestudoval práce svých předchůdců, protože jsem narazil na několik momentů (informací, situací), které byly v rozporu s tím, co jsme viděli nebo se se dozvěděli v předchozích dílech. Což mi na jednu stranu dost vadilo, ale tvůrci si mě zase udobřili několika povedenými scénami a gore lahůdkami. Lisa Wilcox však byla tentokrát ještě více k sežrání než minule a tak jsem byl ochotný jim i ledasco odpustit. Nicméně má trpělivost nepotrvá věčně, to jsem si jistý!!! Škoda že neukázali ten gangbang z psychiatrické léčebny…70% ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Z mojho pohladu bola zatial najlepsia jednotka a aj trojka sa mi pacila, ale uz si na nu dobre nepamätam. Tato pätka bola podla mna uz dost pokazena, chaoticka, divak ani nevedel, ci je to realita alebo sen. Reziser Stephen Hopkins je sice specialista na thrillery, ale aj ked sa snazil, tato cast az tak vydarena nebola, ale aj tak jej davam 3 *, pretoze ma nenudila, ale nemusim ju vidiet viackrat, ako napriklad jednotku... Robert Englund - (Freddy Krueger) +++ Lisa Wilcox - (Alice Johnson) +++ Kelly Jo Minter - (Yvonne) +++ Danny Hassel - (Dan Jordan) +++ Erika Anderson - (Greta Gibson) +++ Nicholas Mele - (Dennis Johnson) +++ Joe Seely - (Mark Gray) +++ Hudba: Jay Ferguson +++ ()

Galerie (87)

Zajímavosti (16)

  • Natáčení probíhalo od 7. dubna do května 1989 v Kalifornii. (Varan)
  • Konečná verze scénáře byla hotová teprve několik dní před natáčením. (HellFire)

Reklama

Reklama