Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 1

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (607)

genetique 

všechny recenze uživatele

Postava skorumpovaného fízla, ktorý prepadol mnohým nerestiam (v tomto prípade sexizmus, drogy, či rasizmus) tu bola už nespočetne veľakrát a tak je treba prísť s niečím originálnym, aby film dokázal zaujať. Jon S. Bird ako režisér a scenárista sa však o to snaží až príliš, zbytočne tlačí na pílu, skúša rozobrať hlavnú postavu z rôznej perspektívy, no stále to nieje to, na čom by som si divácky zgustol. McAvoy pritom naozaj exceluje, no jeho postava šialeného "strážcu zákona" nedostáva patričnú hĺbku a zmysel (pokiaľ teda nešlo o prevtelenie sa do negativistických myšlienkových pochodov). Pokus o psychologickú rovinu v druhej polovici tak vyznieva prinajmenšom smiešne a povrchne. Zameranie sa na vtipný vývoj príbehu po vzore ritchieoviek by filmu pomohol asi viac. Potenciál na to bol po stránke scenáru, postáv i hercov samotných. 60%. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No to byl ale sviňák. Film plnej sexu, drog, dobrý muziky(soundtrack musí být skvělej) a se spoustou nezapomenutelnejch hlášek za všechny třeba tyhle... Nikdy bych neřekl, že si z bordelu odnesu víc semene než jsem si přines...nebo takhle...Dělals jí to do zadku? Jak jinak vole? Píči šukaj buzny...Chvilku mi sice trvalo než jsem se na film naladil ale když se tak stalo tak jsem si ho plně užíval. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehce bláznivá skoťácká sonda do života čůráka co se při snaze o povýšení u policie topí v závislostech, nenávisti, bolesti, vině a slabosti, s tím, že první půlka filmu je silně humorná, v druhý se pak hlavní postava stává takovou troskou, až to není hezkej pohled. Tahák je tu jasnej - McAvoy podává výkon hodnej návštěvy psychyatrie a ukazuje, že umí i s tím nevinným ksichtem dobře zahrát vyšinutýho manipulativního slizáka. Ač to nebyl úplně můj typ postavy, film je to nekorektní, zábavnej a zaslouží si pozornost. ()

Foox 

všechny recenze uživatele

Netknut psanou předlohou může jen odhadovat, že pravděpodobně v knížce funguje lépe ona linka z druhé poloviny filmu, kde se z černé komedie zabrousí do vážnějšího psychologického profilu ˇpana policajta. Naštěstí to skvostně vynahrazuje ona první polovina, kde si snímek nebere žádné servítky a s drsně humorným pohledem jede jak dobře namazaný stroj. P. S. Doporučeno jen pro otrlejší. 70% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Někteří si troufají tvrdit, že z toho jednou bude kultovní kousek. Chce to být divoké, buřičské, kontroverzní. Nejsem si jistý, zda tomu tak je. Nebo je? Já si budu hlavně pamatovat svižné tempo, cynický voice-over, několik dokonale mířených dialogů, dokonalé Eddieho Marsana a Jamese McAvoye. Ten řeže lidi, bere drogy, souloží se vším, co má nohy, intrikuje a hodně bojuje s minulostí. Antihrdina, svině, hovado. Jo, a nutno podotknout, že především polda. Čím chce ale výsledek být? Divokou jízdou? Výpovědí o jedné psychicky narušené duši? Hlouběji se mě to prostě nedotklo. Mrzí mě to hlavně kvůli McAvoyovi, jehož návaly vzteku a následné sebelítosti si měly potykat s nějakou filmovou cenou. Kdo si troufá na výlet do Hamburku? ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Keď Bruce (James McAvoy) číta vo výklade výsledky z futbalu, na obrazovke sa zobrazí čas 4:45. V decembri je v Edinburgu o takomto čase už tma, vo filme je však jasný deň. (toi-toi)
  • James McAvoy v rozhovoru prozradil, že během natáčení pravidelně před usnutím vypil půl lahve whiskey, aby jeho postava vypadala reálně ztrhaně a jako s kocovinou. (TaNya_)

Reklama

Reklama