Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 3

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (607)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Když jsem si úplně poprvé přečet českej název, říkal jsem si, ha novej dokument o našem prezidentovi, jenže hlavní hrdina ve svý amorálnosti předčí toho našeho násosku z vysočiny o několik tříd a to už opravdu stojí za pozornost. Uživatelé csfd opravdu nemohli od Poma dostat lepší vánoční biják. Hlavně v první půli má film ďábelský tempo a hláškoměr se vytačí do červenýho (Píchals jí ze zadu ? Jasně, zepředu píchaj holky jen buzny. ) Natočit onanii takovým způsobem, že při ní smíchy seru červoteče na to je potřeba mít koule z ocele. Ke konci se filmek mírně proměňuje v slzavý údolí a tím ztrací na svým vražedným tempu a ani ataky na bránici už nejsou tak intezivní. Ovšem i tak film doráží do cílové pásky s rukama nad hlavou a přebírá pohár, protože podobnou jízdu divák v kině moc často nezažívá.P.S. Zajímalo by mně co to bylo za pořad na který se James (mimochodem vynikající) tak rád díval na svý plazmě. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Sakra práce. CSFD projekce mi unikla a začínám toho trochu litovat. No co nadělám. Dal jsem si to pěkně v klídku doma a jsem solidně rozsekanej. Tohle je prostě úlet. Ani nevím kam to vlastně žánrově zařadit. Je to taková drsná černohumorná kriminálka říznutá Trainspotingem nebo něčím podobným. Po nekompromisní první polovině přechází film do trochu vážnější polohy, ale ani ta výslednému dojmu neuškodí. Hlavní hrdina už víc vyjetej snad bejt ani nemůže a když už si říkáte, že všechen prach byl vystřílen a film nemůže ničím dalším překvapit, tak jste nekompromisně přesvědčeni o opaku. Každopádně drsná nálož. Za mě 90% ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Někteří si troufají tvrdit, že z toho jednou bude kultovní kousek. Chce to být divoké, buřičské, kontroverzní. Nejsem si jistý, zda tomu tak je. Nebo je? Já si budu hlavně pamatovat svižné tempo, cynický voice-over, několik dokonale mířených dialogů, dokonalé Eddieho Marsana a Jamese McAvoye. Ten řeže lidi, bere drogy, souloží se vším, co má nohy, intrikuje a hodně bojuje s minulostí. Antihrdina, svině, hovado. Jo, a nutno podotknout, že především polda. Čím chce ale výsledek být? Divokou jízdou? Výpovědí o jedné psychicky narušené duši? Hlouběji se mě to prostě nedotklo. Mrzí mě to hlavně kvůli McAvoyovi, jehož návaly vzteku a následné sebelítosti si měly potykat s nějakou filmovou cenou. Kdo si troufá na výlet do Hamburku? ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Největší odpad, co jsem za poslední dobu viděl - ale v dobrém slova smyslu. McAvoy je skvěle úlisnej, roli si užívá a psychouše jsem mu naprosto věřil. Film, kterej se naváží úplně do všeho - převážně žhavý témata - a je tak nemorální, až je to sranda. Množství hlášek ještě dlouho nedostanu z hlavy. Hodně mě taky potěšil hudební doprovod, kdy jsem z cca 10 tracků znal možná tak 7. O to víc jsem si to užil. ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

K druhému celovečernímu počinu Jona S. Bairda, který je podepsán i pod scénářem, lze přistupovat dvěma způsoby. Lze se ke snímku stavět tak, že záměrem bylo natočit trainspottingový kult, z kterého budou citovány hlášky a vytrhávány scény z kontextu pro svůj pobuřující obsah. Je ale možné SVIŇÁKA vzít na milost a vnímat ho jako představitele tzv. mind-game filmů, tj. těch s narušenou ústřední postavou, jejíž vychýlené optice je vše přizpůsobováno a divák si je tohoto velmi dobře vědom a na tuto hru přistupuje a baví se jí. Proč je dobré snímku vyjít vstříc a chápat ho spíš prostřednictvím druhé zmíněné optiky, popisuji v recenzi. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • James McAvoy v rozhovoru prozradil, že během natáčení pravidelně před usnutím vypil půl lahve whiskey, aby jeho postava vypadala reálně ztrhaně a jako s kocovinou. (TaNya_)
  • Keď Bruce (James McAvoy) číta vo výklade výsledky z futbalu, na obrazovke sa zobrazí čas 4:45. V decembri je v Edinburgu o takomto čase už tma, vo filme je však jasný deň. (toi-toi)
  • James McAvoy má schopnost zvracet podle své vůle. Díky tomu ve scénách, kde je Brucovi (James McAvoy) zle, zvracel McAvoy doopravdy. (Cheeker)

Reklama

Reklama