Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 3

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (607)

genetique 

všechny recenze uživatele

Postava skorumpovaného fízla, ktorý prepadol mnohým nerestiam (v tomto prípade sexizmus, drogy, či rasizmus) tu bola už nespočetne veľakrát a tak je treba prísť s niečím originálnym, aby film dokázal zaujať. Jon S. Bird ako režisér a scenárista sa však o to snaží až príliš, zbytočne tlačí na pílu, skúša rozobrať hlavnú postavu z rôznej perspektívy, no stále to nieje to, na čom by som si divácky zgustol. McAvoy pritom naozaj exceluje, no jeho postava šialeného "strážcu zákona" nedostáva patričnú hĺbku a zmysel (pokiaľ teda nešlo o prevtelenie sa do negativistických myšlienkových pochodov). Pokus o psychologickú rovinu v druhej polovici tak vyznieva prinajmenšom smiešne a povrchne. Zameranie sa na vtipný vývoj príbehu po vzore ritchieoviek by filmu pomohol asi viac. Potenciál na to bol po stránke scenáru, postáv i hercov samotných. 60%. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Lehce bláznivá skoťácká sonda do života čůráka co se při snaze o povýšení u policie topí v závislostech, nenávisti, bolesti, vině a slabosti, s tím, že první půlka filmu je silně humorná, v druhý se pak hlavní postava stává takovou troskou, až to není hezkej pohled. Tahák je tu jasnej - McAvoy podává výkon hodnej návštěvy psychyatrie a ukazuje, že umí i s tím nevinným ksichtem dobře zahrát vyšinutýho manipulativního slizáka. Ač to nebyl úplně můj typ postavy, film je to nekorektní, zábavnej a zaslouží si pozornost. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Mám rád sebestředné jedince nekompromisně prahnoucí po moci, penězích, kokainu a sexu, ale musí nás oddělovat televizní obrazovka nebo alespoň vězeňské mříže. Ve skutečném životě tyto týpky raději přivazuji za přirození k traverzám a posílám je na dovolenou na dno Orlické přehrady. Bratr Robertson se svými pomatenými představami naštěstí zůstal ve filmovém světě a ačkoli jsem mu ze srdce přál jen to nejhorší, tak jsem se s ním celkem pobavil. Vždyť život je hra a ta jeho sice byla trochu pomatená, ale měla alespoň malé koule a rozhodně nebyla nudná. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pominu-li souboj DiCaprio vs. McAvoy, tak Sviňák u mně vítězí na Vlkem z Wall Street. Schůdná stopáž, padnoucí sountrack a hlavně gagy, u kterých jsem se ne jen pousmál, ale plnokrevně vysmál. McAvoyův xicht mi sem zas až tak nesednul, ale uznávám, že Robba zatvárnil dostatečně odpudivě a zvrhle, takže za mě spokojenost veliká. Jon S. Baird vtiskl filmu punc špičkové komedie díky několika výtvarně nezapomenutelným scénám, za což já platím zlatem. Samozřejmě nemusím dodávat, že se jedná o komedii pro dospělé, která se veze vedle fetu na ústředních pojmech od M (mrdání, masturbace, mimóza). "Christ, I never thought I'd see the day when I left a knocking shop with more spunk than I came in with." Sada! 90% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Vítejte na Edinburghské horské dráze zhýralého machiavellismu! Usaďte se pohodlně do vozíku hned za prasáka Robba, a i když on připoutaný nebude, vy to raději udělejte. Zaposlouchejte se do songů, co se linou z amplionů, cucejte z kelímku brčkem whisky, dejte si koksovou vatu - čeká vás pekelně střemhlavá jízda po kolejnici neodvratné sebedestrukce. Co na tom, že konec jízdy je už jen po rovině, aspoň nevjedete do té ďáblovy prdele tak rychle.. Nevím, jak to McAvoy dokázal, ale jeho postava uměla vzbudit odpor i lítost v těch nejextrémnějších podobách.. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • V kanceláři šéfa Boba Toala (John Sessions) visí obrovský plakát filmu 2001: Vesmírná odysea (1968), na který také Bruce (James McAvoy) upozorní. (Seejey8)
  • V knižní předloze je Bruceova (James McAvoy) matka znásilněna schizofrenikem, přičemž z toho otěhotní. Jedná se o stejného muže, kterého Bruce a Ray označují jako „The Beast“, když nutí informátora k vydání informací. (TaNya_)

Reklama

Reklama