Reklama

Reklama

Sviňák

  • Velká Británie Filth (více)
Trailer 3

Hlavní postava - skotský zkorumpovaný policista Bruce Robertson - je posedlý sexem a kokainem. Měl by vyšetřovat vraždu, ale překáží mu vlastní podivínství, zvyk zahrávat si s kolegy a navíc opravdu miluje ženy. O Robertsona se stará jeho part´ák Ray Lennox  a šéf Bob Toal. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (607)

nunka 

všechny recenze uživatele

Silou mocou točené inak a cool, až sa tak tlačí na pílu, že je to miestami už dosť otravné. Za každú cenu invencia, tempo, napätý výraz James McAvoya, so snahou o hlbšiu analýzu, no takým spôsobom, že to nebaví. Výrez negatívnych stránok ľudskej duše podporených bielym práškom, halucinatórnymi výjavmi a následnym rozuzlením psychotickej zápletky - všetko dobre našlapnuté, ale nezaujímavo podané. McAvoy to uhrával ako vedel, z modrookého fešouna vydoloval peknú sviňu:-) ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

V mnohých smeroch originálny, častý čierny humor, ale i film plný zbytočných úchylných scén. J. McAvoy a jeho "bad guy" ma bavil, často i rozosmial a v kútiku duše som vedel, že nie je úplne skazený. Jeho hon za povýšením a vysnívanou funkciou šéfa mu komplikujú i jeho kolegovia. Musím pochváliť výborný výkon J. McAvoya, jeho kolegov i vtipnú scénu s kopírovaním policajných čurákov. Napriek istej dávke originality to nevidím na viac ako priemer. 60%. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

James McAvoy tady hraje svojí asi jednu z nejzajímavějších postav dosud. A hraje ji tak strašidelně, až jsem místy přemýšlel, jestli vůbec koukám na komedii a nebo solidně propletený drama s nečekaným a o to zajímavějším závěrem. Popravdě bych se spíš přiklonil k té druhé variantě, i když pár scén na zasmání tu přeci jen bylo. Pakliže si ale dokážete představit Trainspotting nebo Acid House, tak si i solidně dokážete představit tenhle film. Je pod ním totiž podepsaný stejný spisovatel. Počítejte tedy s absurditou a místy i dost brutálními scénami na úkor legrace. Každý si asi najde něco jinýho, každopádně závěr to slušně sejme a to je právě ten důvod, proč jsem s filmem byl tak spokojenej. Kéž by bylo takovejch filmů víc s nečekaným závěrem. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Dobrá pointa a výborný songy z první půlky 90. let, to bylo plus. Ale zápory převážily – na mě to bylo až moc sexuálně explicitní, přehnaný; a jakmile se děj začal ubírat trochu jinam, než se ze začátku zdálo (halušky atd.), celkem brzy jsem se začal nudit a těšil se na konec. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh ** | hudba *** | humor * | akce * | napětí * | pustil bych si znovu * ()

leila22 

všechny recenze uživatele

"Něco je se mnou špatně. Mám nějaký hodne moc vážný problém." McAvoy ako dokonalé stelesnenie tej najväčšej špiny, ktorú keď šňupnete, preniknete do sveta Bruce Robertsona. Nechápem ako to ten chlap stále robí, ale raz je za absolútneho sviniara, inokedy za nebezpečného schizofrenika a napriek tomu zostáva v mojich očiach za sympatáka. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (14)

  • Pilule, které dává doktor Brucovi (James McAvoy), jsou označené jako Lithium, které se běžně podává na léčbu bipolární poruchy. (Folky)
  • Při první návrhu scény zpívání v autě se uvažovalo, že uslyšíme píseň "I Wanna Know What Love Is" od Foreigner. Irvine Welsh ale nakonec vybral "Silver Lady" od Davida Soula, který hraje řidiče zpívajícího tuto píseň. (Fugas.cz)

Reklama

Reklama