Reklama

Reklama

Scenárista Marty (Colin Farrell) se zoufale snaží dokončit svůj nejnovější scénář, ale chybí mu inspirace. Tu se rozhodne hledat u svých dvou kamarádů: poněkud výstředního a většinou neza-městnaného herce Billyho (Sam Rockwell) a silně nábožensky založeného Hanse (Christopher Walken), který má za sebou poměrně působivou kriminální minulost. Tihle dva se příležitostně živí krádežemi psů, které po vypsání odměny vrací jejich zazobaným páníčkům. Proti tomuhle výnosnému byznysu má velké výhrady Billyho okouzlující přítelkyně Angela (Olga Kurylenko). Její obavy se mají brzy potvrdit…
Naštěstí Billy a Hans právě jednoho čtyřnohého mazlíčka unesli. Ovšem naneštěstí tenhle pes patří psychopatickému gangsterovi Charliemu (Woody Harrelson), který svého malého psíka nade vše zbožňuje. Charlie je nepředvídatelný, extrémně násilnický a rozhodně nemá potíže zabít každého, kdo má se zmizením jeho psa cokoliv společného. Vypadá to, že Marty bude mít o nadměrné množství inspirace postaráno. Ale dokáže s šíleným Charliem v patách zůstat naživu tak dlouho, aby scénář dokončil? (Bioscop)

(více)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (978)

Chlupis 

všechny recenze uživatele

Okázalá snaha o novodobého Bartona Finka, kdy je disfunkčnost celku stavěna nad vypravěčskou atraktivitu. To, co se Coenům povedlo perfektně skloubit, McDonagh se ctí nezvládá a tápe. V důsledku ale neprůstřelný film, protože i nuda je zde stavěna do pozice chtěného prvku. Po přesně konstruovaných Bruggách a divadelnímu Panu polštáři značné zklamání. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Všichni psychopati přihlašte se. Colin Farrell jich do svého scénáře, který právě píše, potřebuje rovnou sedm. A jde to ztuha. A tak mu s tím helfne jeho dobrý kámoš, libový povaleč a zloděj psů, Sam Rockwell. A trojici přátel doplní veterán Christopher Walken s pohnutým příběhem a s manželkou černé pleti na onkologii. Svérázné leporelo postav, jako protipól dotváří mafiánský boss Woody Harrelson hledající svého zaběhnutého milovaného pejska. A také tajemný maskovaný vrah říkající si "Kárový kluk" podle karty, kterou zanechává na svých obětech jako poznávací znamení. Film je tedy především o hledání inspirace pro napsání dobrého scénáře pro příští film alkoholem sužovaného scenáristy, ale paradoxně takový vypilovaný a komplexní scénář, by potřeboval také tento film. Krvavých scén je dostatek, ale příběh, který je okolo, až takové terno není. Co Martin McDonagh zapomněl do svého scénáře vložit stran kompaktnosti, doháněl svým citem pro hravou režii a originální pojetí. Na holičkách ho nenechala ani pestrá herecká parta, u které jsem slabý článek neobjevil. Drsné a současně do dojemného vyznění posazené scény, je něco, čím tenhle film vyniká asi nejvíce. A nutno dodat, že sedm psychoušů v jednom filmu, hned tak každý nerozdýchá. 60% ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

Od Martina McDonagha som ešte nič nevidel a po tomto filme už mi je jasné prečo. Netvrdím, že jeho filmy nie sú kvalitné (vlastne som ich nevidel), ale Sedem psychopatov ma od neho moc nebavilo. Zaujala ma predstavovačka a celkom aj príbeh. Herecký to bolo dobré obsadené a ani strih niekedy nebol zlý, ale väčšinou je s toho guláš, ktorý ako celok moc dobre nefunguje. Niektoré časti ma bavili, iné zas nudili. Siedmim psychopatom som na chuť síce neprišiel, ale ten štýl sa mi páči a zrežírované je to dobre. 65% - 3* ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Vizuál byl každopádně na pětihvězdu, ale že bych se u Sedmi psychopatů mohla potrhat smíchy, tak to tedy ne. Určitě je originální svou explicitou v násilí, kterou pojal Martin McDonagh s komediální nadsázkou i když té červené barvy tam bylo na moje gusto trochu víc, ale asi to k tomu patří. Moje pocity byly tak trochu sinusoidový, protože tam byly pasáže opravdu výborný, ale střídaly se s těmi nudnějšími, které mě dvakrát nesedly. Velkým plusem filmu je bezkonkurenčně tentokrát Sam Rockwell, který zastínil i mého oblíbence Colina Farrella. Mimo jiné jeho smějící se kukadla (a to nemluvím o jeho čepici) jsou kouzelný. A Christopher Walken, který začal svojí kariéru v roce 1951 si svou roli zahrál taky skvěle. Byla tam spousta suprových hlášek, ale můj výsledný dojem to stejně nezachránilo. ()

KarelR 

všechny recenze uživatele

Tvůrce skoroklasiky V Bruggách je zpátky a zase mu to šlape. Sedm psychopatů má minimálně stejně zábavné dialogy a potěší neposedným vývojem příběhu, v jádru filmu ale nebije srdíčko, které by vás donutilo se k jeho hrdinům vracet znovu a znovu. Mimoto si ale není moc na co si stěžovat, v rámci žánru tu nápaditější počin dlouho nebyl. ()

Galerie (75)

Zajímavosti (30)

  • Ve scéně, kdy Billy (Sam Rockwell) mluví s Martym (Colin Farrell), drží dvě černé pistole v jedné ruce a svou stříbrnou má v druhé ruce. V následujícím záběru má však svou stříbrnou pistoli zastrčenou v kapse u bundy a v obou rukách drží černé pistole. (G3niu5)
  • Film měl mít původně premiéru 2. listopadu roku 2012, ale byla nakonec přesunuta na 12. října 2012. (betyn)

Související novinky

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

Nový film režiséra V Bruggách má obsazení

30.10.2021

Režisér a dramaturg Martin McDonagh za svou kariéru natočil doposud jen tři filmy, všechny ale sklidily obří úspěch, pobraly několik prestižních ocenění a samotný tvůrce si díky nim vytvořil pověst… (více)

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

HBO a Peter Berg zredukují lidstvo

13.06.2013

Na obrazovky zřejmě nejuznávanější kabelové stanice míří nový sci-fi seriál The Leftovers z tvůrčí dílny Petera Berga (který produkuje a zrežíruje pilotní díl) a Damona Lindelofa (který byl nenáviděn… (více)

Hvězdy jako psychopati?

Hvězdy jako psychopati?

11.11.2011

Režisér příjemného překvapení V Brugách Martin McDonagh (foto) začne příští týden v Los Angeles natáčet novinku Seven Psychopaths. Sehnal do ní spoustu zvučných jmen, ale neobešlo se to bez problémů.… (více)

Reklama

Reklama