Reklama

Reklama

Volte mě!

  • USA The Campaign (více)
Trailer 2
USA, 2012, 85 min

Bratři Mitchovi jsou zazobanými Američany, kteří uplatňují svou moc prostřednictvím ovládání lidí na důležitých místech. Když se kongresman Cam Brady dopustí veřejného faux pas před nadcházejícími volbami, rozhodnou se využít vzniklé situace a nasadit proti němu svého kandidáta, který jim má zajistit vliv nad oblastí Severní Karolíny. Jejich mužem je Marty Huggins - naivní ředitel místního turistického centra. Mezi oběma kandidáty se rozhoří těžký boj, ve kterém se na pravidla slušného chování nehledí. Brady brzy přijde o své postavení, volební příznivce i manželku s dětmi. Jeho syn se dokonce postaví na stranu protivníka, což ho dovede téměř k šílenství. A to nejhorší ho teprve čeká? (TV Nova)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (253)

swe 

všechny recenze uživatele

“Pro vítězství hodlám udělat cokoliv, i kdybych měl poslouchat Metallicu v sauně! Ostrá politická satira místy vystupňována do absurdních (parodických) výšin. Humor občas až příliš obscénní, což ale dokresluje kontrast mezi tím, kterak se politici prezentují na veřejnosti a jací jsou ve skutečnosti. Mimo to Campaign disponuje množstvím opravdu nezapomenutelných dialogů a scén (společná motlitba, “rainbow land”, kojenec, komunistický pes...) . Zklamal mne jen závěr, který bych uvítal ve stylu “tak to je a nikdy se to nezmění” než naivní a hloupé “Pravda a láska vítězí nad lží a nenávistí”. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

O tom, že na post politika není potřeba vize či odbornost všichni dávno víme a naši drazí zákonodárci se nás o tom snaží přesvědčovat dnes a denně. A není pro nás překvapením ani to, že na tom Američané jsou velmi podobně. Potud se žádná invence nekonala. A nejednalo se ani o žádnou sžíravou satiru či inteligentní humor. Jak by také mohlo, když v tom hraje Will Ferrell. Přesto mě tahle, spíše situační, komedie sice nenadchla, ale v některých momentech vyloženě rozesmála a celkově slušně pobavila. A to i přes již zmíněného Ferrella. Sexuální narážky jsou celkem omezeny, tentokrát je to bez prdění a krkání a světe div se, objevilo se i pár slušných hlášek. Samozřejmě je tu přítomen morální rozměr a nakonec všechno dobře dopadne, ale když si tohle člověk odmyslí, jedná se sice o zapomenutelný, ale ne nudný zážitek. 50% ()

Reklama

Nach 

všechny recenze uživatele

Willa Ferrella nemusím a filmy s ním už vůbec ne, ale komedie Volte mě! se mi trefila přesně do černého. Ano, tohle je parodizování politiky, její zesměšnění a voličů jakbysmet. Zach Galifianakis a Will Ferrell tvoří ústřední dvojici politických protivníků, kteří mezi sebou hrají opravdu tvrdě a přesto zároveň směšně. V jejich podání je politika vystavěna (a samozřejmě podle scénáristů Shawna Harwella a Chrise Henchyho) na tom, že úspěšný může být jen ten, kdo říká hezké věci, které nedávají vůbec smysl. Krásně je to řečeno v prvních vteřinách filmu. Kdo umí sebevětší blbost s co největším úsměvem prodat, má v USA vyhráno. Jestli to takto funguje skutečně, pochybuji. V tomto filmu to ale bylo super!!! 75% ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Jsem příznivcem kvalitních komedií, ale tento film do kolonky dobrých komedií opravdu nepatří. Zprvu jsem si říkal, že obsazení hlavních herců je velmi zajímavé a že určitě přinese jen vtipné scénky a ucházející příběh. Vtipné scénky sice ve filmu jsou, ale jsou daleko méně zastoupeny než ty trapné momenty, kterých zde bylo habaděj. Nevím proč, ale takovým způsobem si diváky podle mě nezískají. Jinak se mi asi nejvíce líbil Will Ferrell, který zahrál o trochu lépe než Zach Galifianakis. Doufám, že americká produkce se v následujících letech představí s opravdu parádní komedií. Tento film dostává 60 % ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Jay Roach si tento rok strihol dva filmy z politického prostredia. V Prezidentských volbách sa pozrel na tému vážnejším a serióznejším spôsobom a vznikol film hodný pozretia. O Pr(e)dvolebných sľuboch ( ozaj originálny slovenský názov ) sa to už jednoznačne povedať nedá a hoci chápem režisérovu potrebu "vyblázniť" sa na politikoch, humor nie je pre každého. Hraničí s boratovsko-diktátorským prístupom, hoci netlačí na pilu až takým spôsobom ako Cohen. Táto brutálna satira na politické voľby a sľuby s tým súvisiace má kompaktný dej ( na rozdiel od Diktátora ) a pohybuje sa na hrane únosnosti, kde hlavne stredná časť ide do extrému. Ale zrejme to bol zámer, ako inak sa dá od srdca vysmiať politikom, ktorých spôsoby súbojov sú pre obyčajného človeka desivé, ale v mnohom pravdivé. Film si nedáva servítku pred ústa a do morku kostí odhaľuje praktiky zadubených kandidátov a ich bezcharakterných sponzorov. Určite je podobný film potrebný, nech politici vedia, na čom sa ľudia smejú. Lenže pokým majú ľudia svoju zábavu, politici a ich mecenáši majú peniaze a moc. Lebo ak sa tento film skončil ako rozprávka, realita je iná. Nič to, ja som sa na tejto kampani pobavil. Ale mohlo to byť ešte lepšie... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (10)

  • Postava Martyho Hugginse (Zach Galifianakis) je založena na známém jižanském alter egu Zacha Galifianakise jménem Seth, který vystupoval jako Galifianakisův bratr již na show „Live in the Purple Onion! nebo v pořadu Mezi dvěma kapradinami (od r. 2009). Samozřejmě nechybí ani jeho poznávací znamení, kterým je mops. (Brousitch)
  • Labradory a retrievery sú vo filme predstavené ako typické americké psy, avšak labradory pochádzajú z Kanady a retrievery zase z Veľkej Británie. (vander19)
  • Snímek satirizuje aféru, v níž bratři Kochové ovlivňovali politika Johna Edwardse. (chelseaman22)

Reklama

Reklama